Pari 8. kroga Pomurske nogometne lige
Za vodilni dvojec na papirju lažja nasprotnika, Grad gosti Ljutomer

Klubi v Pomurski nogometni ligi bodo v tej sezoni osmič stopili na zelenice in se udarili za nove točke. Tokratni krog nam bo postregel z dvobojem ekip tik pod vrhom, saj bo Grad gostil Ljutomer. Odranci oz. Veržej bosta tokrat igrala proti kluboma v spodnjem delu razpredelnice. Vodilni Odranci bodo gostovali pri zadnjeuvrščeni Serdici, Veržej bo doma gostil Dolgo vas.
Poglejmo kateri dvoboju nas še čakajo v tokratnem krogu.

Črenšovcem v Gradu ni pomagala niti menjava na trenerski klopi. Sledil je nov poraz, sedaj pa bodo doma pričakali Tromejnik, ki se je malce pobral z zadnjo visoko zmago v Dolgi vasi. Po sobotnem obračunu bomo videli, ali lahko Tromejnik nadaljuje po poteh zadnje zmage, ali bodo Črenšovci vendarle uspeli doseči pozitiven rezultat po nekaj »sušnih krogih«.
Veržej bo »na papirju« vsekakor favorit na domačem obračunu proti Dolgi vasi. Čeprav so Veržejci prejšnjo nedeljo na derbiju vknjižili prvi prvenstveni poraz, to ne bi smelo posebej vplivati na nadaljnji potek prvenstva. Dolga vas na gostovanju praktično nima kaj izgubiti, bo se pa skušala prikazati v čim boljši luči proti favoriziranim domačinom.
Rakičan se je z rezultatskim preobratom izkazal na zadnjem gostovanju v Gančanih in si pridobil dodatno motivacijo pred domačim obračunom s Polano. Slednji sicer še lovijo pravo formo, zmaga nad Serdico v zadnjem krogu sicer ni pravi pokazatelj dejanskega napredka, a tokratni obračun v Rakičanu bo vsekakor dal odgovor več, v kakšnem stanju je prvouvrščena ekipa zadnje sezone prekinjene PNL.
Serdica bo doma pričakala vodilne Odrance, kjer bo vse razen zmage vodilne ekipe prvenstva, prvovrstna senzacija. Serdica nikakor, niti po menjavi trenerja, ne najde poti do točk. Občasni prebliski v igri so premalo za osvajanje točk. Na drugi strani so Odranci po zmagi na derbiju še dodatno motivirani, v prvi vrsti predvsem potrditi storjeno na zadnjem obračunu proti Veržeju.
V taboru Križevcev niso skrivali razočaranja po remiju v Puconcih, saj je bil cilj zmaga. Morebiti bo do nje prišlo na domačem obračunu proti Gančanom, ki na gostovanje zaradi dveh rdečih kartonov pri Rakičanu prihajajo zdesetkani. Gančani so sicer z dvema zaporednima zmagama nakazali napredek, a proti Rakičanu izgubili tekmo po prednosti dveh zadetkov. Bo pa obračun v Križevcih vsekakor zanimiv, saj gre za dve precej izenačeni ekipi.
Hotiza bo doma pričakala Puconce in lovila novo zmago, s katero bi že »ogrožala« ekipe tik pod vrhom lestvice. Seveda je to tudi primarni cilj domače ekipe. Na drugi strani so Puconci v tej sezoni »ekipa za remije«. Zmage še ne poznajo, čeprav si je silno želijo, a točko so sposobni ukrasti marsikomu.
Turnišče se je na gostovanju pri Goričanki reševalo v nadaljevanju, ko so v pičli minuti skreirali rezultatski preobrat. Sedaj gostijo neugodno Slatino, ki si prav tako želi novih točk, predvsem po zadnjem porazu proti Hotizi, kjer so za boljši rezultat zapravili tudi strel z bele točke. Glede na trenutno neprepričljivo formo Turnišča pričakujemo tesen obračun.
Čarda je bila v zmagovalni seriji, katera je bila prekinjena v Ljutomeru. Rumeno-vijolični bodo novo serijo poskušali pričeti proti Goričanki, kjer bodo rahli favoriti obračuna proti ekipi, ki je v dosedanjem poteku prvenstva prejela daleč največ zadetkov.
Nekakšen derbi kroga se bo igral v Gradu, kjer bo gostoval Ljutomer. Ekipi sta soseda na lestvici s po 16-imi zbranimi točkami, kar je obet za dobro nogometno partijo v osrčju Goričkega. Zmagovalec bi se z novimi točkami ohranil v boju tudi za sam vrh razpredelnice, zato bo tekmovalni naboj vsekakor še izdatnejši. (Dejan Čurič)

Match Score
17. 10. 2020 15:30 N/A
Črenšovci Tromejnik

0 - 1

17. 10. 2020 15:30 N/A
Veržej Olimpija Dolga vas

5 - 2

18. 10. 2020 10:30 N/A
Rakičan Polana

-:-

18. 10. 2020 15:30 N/A
Serdica Kl. Šinko Odranci

1 - 6

18. 10. 2020 15:30 N/A
Mlinopek Križevci Aluvar Gančani

4 - 0

18. 10. 2020 15:30 N/A
Hotiza Kema Puconci

5 - 2

18. 10. 2020 15:30 N/A
Turnišče Radenska Slatina

2 - 2

18. 10. 2020 15:30 N/A
Čarda Martjanci Goričanka

4 - 0

18. 10. 2020 15:30 N/A
Grad Avto Rajh Ljutomer

1 - 2

Polana

Rank
11
Matches
7
Won
3
Tied
0
Lost
4

Last Match

Rakičan Polana

8. Match Day

18. oktobra 2020 10:30 N/A