ŽNK TELEING Pomurje Beltinci najboljši športni kolektiv občine Beltinci

V prostorih beltinskega gradu je minuli vikend potekala razglasitev najboljših športnikov občine Beltinci za leto 2014. Tako kot že lansko leto, je tudi letos laskavi naziv najboljšega športnega kolektiva občine Beltinci prejel ŽNK TELEING Pomurje Beltinci.

V prostorih beltinskega gradu je minuli vikend potekala razglasitev najboljših športnikov občine Beltinci za leto 2014. Tako kot že lansko leto, je tudi letos laskavi naziv najboljšega športnega kolektiva občine Beltinci prejel ŽNK TELEING Pomurje Beltinci.
V obrazložitvi prejetega priznanja so odgovorni na Športni zvezi Beltinci zapisali: »Za Ženski nogometni klub Beltinci, pod okriljem katerega igra nogomet okrog 100 nogometašic, je bilo leto 2014 nadpovprečno uspešno. V 15-letni zgodovini kluba, se je namreč ekipa članic prvič uvrstila med 32 najboljših ekip v Evropi. Na kvalifikacijskem turnirju, ki je bil v začetku avgusta v Črni gori, so se varovanke trenerja Bojana Jančarja z osvojitvijo drugega mesta uvrstile v UEFA žensko ligo prvakov. V 1. krogu tega elitnega tekmovanja je žreb slovenskim državnim prvakinjam namenil ekipo Eurospin Torres Calcio Femminile iz mesta Sassari na Sardiniji. Prvo srečanje, ki je bilo odigrano v Športnem parku v Lendavi, pred 1500 gledalci, je ekipa ŽNK TELEING Pomurje Beltinci izgubila z rezultatom 2:4, v Italiji pa z 1:3 in se častno poslovila od evropskega tekmovanja.
V letu 2014 je članska ekipa ŽNK TELEING Pomurje Beltinci tretjič zapored osvojila tako naslov pokalnih, kot tudi državnih prvakinj. Naslov državnih in pokalnih prvakinj so osvojile tudi igralke U17, poleg tega pa so tudi mlajše selekcije v samem vrhu slovenskega ženskega nogometa. Od 30 možnih naslovov državnih ali pokalnih prvakinj je ŽNK TELEING Pomurje Beltinci v zadnjih treh sezonah osvojilo 25, kar je zavidanja vreden dosežek, ki ga bo težko ponoviti. Za klubom je tudi izjemno uspešna jesen. Tako članice, kot tudi dekleta U17, prezimujejo na vrhu lestvice, saj so jesenski del končale brez poraza.«
Naj še zapišemo, da je drugo mesto med športnimi kolektivi osvojil Hokejski klub Lipovci, na tretje mesto pa se je uvrstilo Strelsko društvo Gančani.
Športna zveza Beltinci je podelila priznanja tudi perspektivnim mladim športnikom, ki so jih prejeli nogometaš Aljaž Antolin, tekača Maj in Zala Janža ter vratarka pri naših mlajših selekcijah Žana Tivadar, za katero so v obrazložitvi zapisali: »Žana je začela z igranjem nogometa kot 6 letna deklica jeseni 2009 v domačem klubu NK Gančani. Najprej je bila igralka, s časoma pa se je preizkusila tudi v golu kot vratarka. Ugotovila je, da je to tisto mesto na igrišču, ki ji je pisano na kožo. Od leta 2011 je tako vratarka. Z ekipo NK Gančani se je udeležila več turnirjev in tekem. Z ekipo je leta 2012 na mednarodnem turnirju osvojila 3. mesto in postala najboljša vratarka turnirja v kategoriji U8. V začetku leta 2013 so osvojili na mednarodnem turnirju v Stradnu v Avstriji 1. mesto. Leta 2014 je z ekipo dečkov na domačem turnirju dosegla 3. mesto, na Miklavževem turnirju v Beltincih pa prvo mesto. Žana že od leta 2012 nastopa za ŽNK TELEING Pomurje Beltinci, še vedno pa zaigra tudi za svoj domači klub. Začetek je bil težak in tekme težje, saj dekleta igrajo v ženski državni ligi. Spomladi leta 2014, ko je dopolnila 11 let, pa je Žana začela braniti tudi za selekcijo U15.«
Na današnji prireditvi, na kateri sta priznanja podeljevala župan Občine Beltinci, g. Milan Kerman in predsednik Športne zveze Beltinci, g. Andrej Pozderec, udeležil pa se je je tudi prekmurski poslanec v državnem zboru g. Jožef Horvat, je nagrado za življenjsko delo v športu in zasluge za razvoj športa prejel g. Jože Ružič, posebno priznanje ob 40. letnici delovanje pa je bilo podeljeno tudi NK Lipa.