Žnidarič odločil sosedski derbi v Odrancih

Tekmo 19. kroga v Odrancih so domači kar potihoma nestrpno pričakovali, vedoč, da jim v goste prihaja ekipa Ljutomera, ki je pred časom med tretjeligaške igralce "izstrelila" nekatere, ki sedaj uspešno branijo barve odranskega kluba.

Tekmo 19. kroga v Odrancih so domači kar potihoma nestrpno pričakovali, vedoč, da jim v goste prihaja ekipa Ljutomera, ki je pred časom med tretjeligaške igralce “izstrelila” nekatere, ki sedaj uspešno branijo barve odranskega kluba. Domači so imeli z Ljutomerčani še kar nekaj »neporavnanih računov« na račun tekme v jesenskem delu prvenstva, ki so jo Prleki dobili v zadnjih minutah tekme s 3:2. Revanš je bil torej na mestu, v odranskem športnem parku pa jo je pospremilo okrog 450 ljubiteljev okroglega usnja. Le ti so spremljali “žilavo” predstavo, saj nobena od ekip ni ničesar prepustila naključju že od prvega žvižga sodnika Mertlja.
Do zelo zanimive situacije na igrišču je prišlo že sredi 6. minute, ko je Tompa prejel uporabno žogo v kazenskem prostoru gostov. Po boju z branilcem gostov je žoga zadela ljutomerskega branilca v roko, kar so videli tudi gledalci ob igrišču, sodnik Mertelj pa je bil drugačnega mnenja in je signaliziral igro z roko Tompe. V nasprotnem primeru bi moral pokazati na belo točko. V 26. minuti je sledila lepa priložnost domačih. Po kotu, ki ga je izvedel Matjašec, se je v kazenskem prostoru Ljutomera najbolje znašel Jerebic, ki je sicer s težavo streljal z glavo, toda Ljutomerčani so zanesljiv zadetek preprečili z izbijanjem z golove črte. Gostje so v tem delu igre igrali sila “trmasto” in predvsem prek Buzetija poskušali ogroziti vrata Gönca, kar jim ni uspelo. V 36. minuti je atraktivno poskušal Gostan in s 15m udaril s škarjicami, a za las mimo vrat gostov. Tik pred odhodom na odmor bi lahko gostje prek Slane celo povedli. Domača ekipa je poskusila izigrati offside zanko, v katero pa se ni ujel mladi Slana in ostal je sam pred Göncem, toda bil premalo natančen, čeprav je bil že domači čuvaj mreže premagan. Prvi del igre se je tako zaključil pri začetnem izidu, zaznamovala pa ga je predvsem čvrsta predstava obeh akterjev in sila močan tempo igre v začetku obračuna.
Kmalu po začetku drugega polčasa, natančneje v 50. minuti so gostje prišli do priložnosti prek Buzetija, ki je nevarno meril z roba kazenskega prostora, toda previsoko in čez gol.

1:0 Žnidarič 52.
Kmalu za tem so v napad prešli Odranci. Akcija v uvodu sicer ni obetala veliko. Predvsem zaradi pomanjkanja ideje pa se je Žnidarič odločil poskusiti s strelom s kakih 25m od gola Mlinariča. Žogo je zadel zares odlično in jo poslal po prečnik Ljutomerčanov. Zadetek v slogu »Riquelmeja« je pomenil domače vodstvo z minimalnih 1:0.

V 58. minuti je imel Gostan na nogi povišanje vodstva. Botjak, ki se je vrnil na zelenico po poškodbi, je poslal uporabno žogo v kazenski prostor gostov, kjer jo je Vori s povratno žogo podaljšal do Gostana, ki je meril premalo natančno, saj je Mlinarič atraktivno ubranil in preprečil povišanje domačega vodstva. V zadnji fazi tekme je imel priložnost še Žerdin po prostem strelu z 20m, toda meril je malenkost mimo gola, v 86. minuti pa je imel na strani gostov Markovič priložnost za izenačenje. Po odbiti žogi s kota je poskusil z zvitim strelom, Gönc pa se je izkazal.
Derbi se je tako zaključil pri minimalni zmagi domače ekipe, ki se je s to zmago nekoliko odlepila od ekip v sredini razpredelnice in prehitela lendavsko Nafto 1903, še naprej pa za ovratnik diha tretjeuvrščenemu Rakičanu.

Rudi Viher, trener Odrancev: »Zmagala je boljša ekipa, tista, ki si je bolj zaslužila zmago. V igri smo prevladovali in imeli kontrolo, priigrali smo si kar nekaj priložnosti, vendar v zaključku nismo bili dovolj zbrani. Na začetku prvega polčasa nam je sodnik na veliko začudenje razveljavil, popolnoma regularno enajstmetrovko. Na igrišču je bila prava, trda, dinamična, agresivna, moška tekma, tako da mislim, da so gledalci prišli na svoj račun. Na prekmursko-prleškem derbiju je bil dovolj en zadetek, a ta je bil prekrasen. Naslednjo nedeljo nas čaka, spet prekmurski derbi, ko v Odrance prihaja ekipa Tromejnika in naredili bomo vse, da upravičimo zadnji dve domači zmagi.«

 
Dejan Čurić