Zmaga Korošcev v Pesnici

Ne zgodi se pogosto, da Slovenj Gradec v Štajerski ligi zmaga v gosteh

Ne zgodi se pogosto, da Slovenj Gradec v Štajerski ligi zmaga v gosteh. Tudi letos so Korošci na sploh prvo zmago še čakali. In prebujeni Pesničani se po zastrašujoči zmagi v gosteh v prejšnjem kolu, ko so s 4:0 nadigrali Brunšvik, niso zdeli ravno hvaležni domačini. Razpletlo pa se je povsem drugače…
Slovenj Gradec si je v prejšnjem kolu priboril pomemben remi v Limbušu in tudi tokrat se niso prišli kar predat – na rezervni klopi se je ob trenerju gnetlo kar šest rezervnih nogometašev. V lepem, sončnem popoldnevu sta se moštvi, domači modri in koroški beli, tekme lotili sila previdno – začetno otipavanje je trajalo kar dobrih 20 minut. Šele v 22. minuti smo zabeležili prvo omembe vredno akcijo, ko je domači Aljaž Babšek sijajno podal, Alen Pušnik-Puška pa bi lahko le podstavil glavo in pospravil žogo v mrežo, a je za las zamudil. Tri minute pozneje sta v kazenskem prostoru gostov lepo kombinirala Pušnik in Pilih, a zadetka ni bilo. V 37. minuti čudovita akcija Pesničanov – Puška je sprožil s kota, Gregor Pešl je z glavo podaljšal žogo do druge vratnice, kjer je Primož Muršič sprožil za las čez prečko… Pred koncem polčasa še dve priložnosti za domače, poskušala sta Pušnik in Pilih – ob strelu drugega smo videli sploh prvo obrambo vratarja na tekmi, ko je gostujoči Lampret žogo izbil v polje. Slovenjgradčani so v vsem polčasu poskusili dvakrat – a po igri in priložnostih je prva polovica tekme vsekakor pripadla domačinom.
Korošci so se med odmorom zavedli, da s takim pristopom ne gre preizkušati sreče, in zaigrali podjetneje – prevzeli so pobudo in nekajkrat ogrozili vrata domačinov, a spremembe izida ni bilo. Zmaga domačinov naenkrat ni bila več tako zelo gotova in domači trener se je odločil za tvegano potezo – iz igre je potegnil obrambnega igralca Roka Lešnika, ki je dotlej zelo dobro zapiral prostor pred pesniškim golom, in v igro poslal napadalnega Tomaža Štebiha. Tokrat se tveganje ni obneslo – v 65. minuti je gostujoči Matija Zajc na robu kazenskega prostora s finim preigravanjem na mestu lepo zamajal dva igralca v modrih dresih in topovsko sprožil v gornji desni kot mreže – tega ne bi obranil niti Handanović, pa če bi se v vrata postavil skupaj z bratrancem! 0:1! Slovenjgradčani so zavohali kri – poparjeni Pesničani se še niso dobro znašli, pa je bilo že 0:2. Reklamiranje ofsajda s tribune ni pomagalo, stranska sodnica je zgolj odmahnila z repkom – po šolsko izvedenem protinapadu je vodstvo Korošcev povišal Urban Knez, ki je z roba kazenskega prostora lepo plasiral žogo mimo vratarja. Gostujoči trener je osvežil moštvo z nekaj menjavami in Pesničani so se zbrali šele deset minut pred koncem, ko so goste uspeli potisniti v njihov kazenski prostor. Obleganje koroških vrat pa jim tokrat ni prineslo uspeha – v 84. minuti je zmago gostov zapečatil Denis Harter in z roba šestnajsterca zadel v kot mreže. 0:3! Priznanje Pesničanom, ki se niso predali, poskušala sta še Nerat in Muršič – vendar pa ta dan za domačine pač ni bil srečen. Svojo priložnost bodo iskali že v sredo na pokalni tekmi proti Pobrežanom, Korošci pa so se v slačilnici še lep čas veselili redke in zelo dragocene visoke zmage.
(bjn)

TEHNOTIM PESNICA – SLOVENJ GRADEC 0 : 3 (0:0)
0:1 Zajc Matija 65.
0:2 Knez Urban 67.
0:3 Harter Denis 84.