Zimska liga v malem nogometu 2014/15 v Litiji
Rezultati zadnjega 12. kroga

Zadnji odločilni krog zimske lige; prvaki Pungi pub, Nedelja zvečer po dveh porazih tega kroga tretja, ŠDK 2 drugi, ŠD Sava brez pokala.

Dvanajsti in hkrati zadnji krog je prinesel zmagovalca lige. Po dveh, spet dokaj zanesljivo odigranih tekmah in zmagah, je bil pričakovano veliki zmagovalec lige – Pungi pub, ki je bil na čelu lestvice cel potek lige. Nedeljo zvečer je porazil, sicer zgolj s 3:2, Ni da ni pa s kar 7:3. Osvojil je vseh 33 možnih točk, ni se dovolili presenetiti nikomur. Drugo mesto je spolzelo iz rok Nedelji zvečer. Čeprav se je zdelo, da se to ne bo zgodilo, pa sta Nedelji zvečer poraza s Pungi pubom in Perspektivo v tem krogu dodelila zgolj končno tretje mesto. Malce presenetljivo, se je pred njo na drugo mesto s 23 točkami vrinil ŠDK 2, ki je premagal ŠD Savo in s tremi novimi točkami tako prehitel Nedeljo zvečer, ki pa jih je zbrala 22. ŠD Sava bi si z zmago v zadnjem krogu priborila drugo mesto, kar pa se ji ni posrečilo po porazu s ŠDK 2 z 1:3, tako da je ŠD Sava osvojila le borih 19 točk in morala biti zadovoljna z nehvaležnim četrtim mestom.
Peti Movistar, ki je za četrto ŠD Savo zaostal le dve točki; zbral jih je 17, je izgubil tekmo 3:4 s FC Tahijem. Šesta Perspektiva z enakim številom točk je malce presenetljivo nadigrala Nedeljo zvečer s 4:2. Ni da ni so s 14 točkami zasedli sedmo mesto, osma je Konjšica s točko manj, s še eno manj, na devetem mestu, pa je FC Tahi. ŠD Škafarji so z 10 točkami osvojili deseto mesto, zadnje tekme s ŠD LIK-om jim ni bilo potrebno odigrati, ker se letos zadnji dvanajsti ŠD LIK z zbranimi tremi točkami, ni prišel poslovit od lige. Pred zadnje mesto pa je zasedel Merli s 7 točkami.
Pokale je podelil pomočnik selektorja Katanca Aleš Čeh, ki nas je počastil in razveselil s svojim obiskom v Litiji. To je bilo lepo presenečenje za piko na i, še ene uspešne zimske lige Litija v organizaciji Matetove družbe in FC Litija.
Po podelitvi je bila ob lepem obisku Športne dvorane Litija, odigrana zelo zanimiva in v igri izenačena, veteranska tekma gostov Olimpije in domače Matetove družbe, slednji so jo zasluženo dobili s 5:4.
Še zadnja beseda, tako kot jo je imel na tekmah lige izvrstni sodnik Mito Kos, ki se mu je potrebno ob tej priložnosti še enkrat več zahvaliti za korektno sojenje in sprotni prikaz rezultatov ter prekrškov.
In prav nazadnje velja zahvala vsem sodelujočim ekipam, vsem, ki so pomagali pri organizaciji lige, največja iskrena zahvala pa gledalcem, ki so polnili tribune ob »luštnih« tekmah, ki so v celoti potekale v duhu fair play-a in športnega navijanja.
Ekipe in gledalce, skratka prijatelje malega nogometa, vabimo v svojo družbo spet prihodnjo zimo, v Zimsko ligo Litija 2015/16.

FC Litija, Matetova družba
odnosi z javnostmi, Boris Doblekar