Zimska liga v malem nogometu 2014/15 v Litiji

V Matetovi družbi in FC Litija so tudi letos organizirali zimsko ligo v Športni dvorani Litija. Liga je vsako leto kvalitetnejša zaradi vedno več prijavljenih ekip z odličnimi nogometaši.

V Matetovi družbi in FC Litija so tudi letos organizirali zimsko ligo v Športni dvorani Litija. Liga je vsako leto kvalitetnejša zaradi vedno več prijavljenih ekip z odličnimi nogometaši. Že sicer je mali nogomet doma v Litiji in okolici, veseli pa dejstvo, da je v sodelujočih ekipah vedno več prvoligaških igralcev iz »futsala«, prav tako pa tudi igralcev iz 3. in 4. lige velikega nogometa. Pri tem velja omeniti oba brata Vrhovca – Nejca in Gašperja, slednji zaradi poškodbe še ni nastopil, Danijela Pantiča, Maxa Dimca, pa Račiča, Furmana, Bajdeta, Osredkarja, Burjo, Klinca, Mrežarja, oba brata Simiča, Bendro, Jovanoviča, Mesariča, Klančarja in ne nazadnje mlajše nogometaše NK Litija Roka Možino, Jereta, Pušiča, Borenoviča, oba brata Planinšek, Gavriča, Katiča, Davidoviča in celo njihovega trenerja Grebenarja. Ob tem še to, da ekipe prihajajo tudi iz mnogih sosednjih občin in Zasavja, kar še posebej veseli. Igra se po ligaškem sistemu vsak z vsakim in po pravilih NZS, UEFA in FIFA. Tekme so na sporedu ob sobotah in nedeljah.
Za ekipami je že drugi krog tekmovanja. Največ golov je zabila ekipa Pungi Pub mladi ekipi ŠD LIK, in sicer kar devet, LIK-u ni uspelo zadeti. Največje presenečenje kroga je bila zmaga ŠD Save z rezultatom 3:0 proti Nedelji zvečer, kot drugo presenečenje pa je bila tekma med Škafarji in ŠDK 2, kjer je ŠDK 2 s 3:3 uspelo iztržiti le točko.
Po drugem krogu je vodilni na lestvici s šestimi točkami Pungi Pub, drugi z enakim številom točk in slabšo gol razliko je FC Tahi, sledita jima ŠDK 2 in Perspektiva s po štirimi, Nedelja zvečer. Movistar, ŠD Sava in ŠD LIK imajo po tri točke, po eno ŠD Škafarji in Konjšica, brez točke pa so trenutno ekipe Ni da ni, Merli in FC cenzura.
Tretji krog se bo odigral v nedeljo, 7. decembra, s pričetkom ob 15. uri v športni dvorani Litija, kamor seveda vljudno vabljeni vsi prijatelji malega nogometa in navijači sodelujočih ekip.

FC Litija, Matetova družba
odnosi z javnostmi, Boris Doblekar