Zaostali 4. krog 3.SNL-vzhod
Odranci jesenski prvaki

Odranci so tako kljub vsem težavam z lastnim igriščem postali jesenski prvaki lige.


Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Za nami je jesenski del tekmovanja v 3. SNL-vzhod in sedaj lahko potegnemo črto pod polovico tekmovanja. Ta konec tedna so bile odigrane tekme zaostalega 4. kroga, ki je bil zaradi poplav preložen. Poglejmo, kaj se je dogajalo ta konec tedna.
Najprej skok v Grad, ki je domače srečanje z Ljutomerom za razliko od prejšnjih krogov odigral kar v soboto. Domačini so gladko opravili z Ljutomerčani in jih na domači zelenici premagali s kar 3:0. V polno so merili Krpič, Krauthaker in Škafar, ter tako svoji ekipi zagotovili zimski spanec tik pod vrhom razpredelnice. Ljutomer je medtem precej popustil v formi in nekaj povprečnih rezultatov jih je prikovalo na sredino razpredelnice.
Nekdanji prvoligaški derbi med Nafto in Muro je bil pod lendavskimi vinogradi odigran pred 800 gledalci. V Lendavi je vladalo precej navijaško vzdušje, gledalci pa so videli zgolj en zadetek. Na žalost domače publike v lendavski mreži. V 4. minuti je v polno meril Luka Ciglarič in tako Murašem zagotovil zmago v prestižnem derbiju, tokrat v tretjeligaški konkurenci.
Še skok k nedeljskim dvobojem.
Rakičan si je v dopoldanskem terminu na domači zelenici privoščil nov boleč poraz. Nogometaši Turnišča so bili tokrat enostavno boljši tekmec, pa čeprav je njihovo mrežo čuval kar trener in igralec Miha Bukovec. Turnišče je večino dela opravilo v 2. delu igre, blestel pa je Bunderla s hat-trickom in Rakičan po odlično odigranih treh četrtinah jesenskega dela prikoval na 4. mesto.
Čarda je na domači zelenici proti Črenšovcem lovila rezultat. Še v 1. polčasu je kazalo na slavje gostov, nato pa sta Bencik in Škerlak dosegla zadetka in domačinom omogočila tri točke in nekoliko mirnejši zimski odmor. Črenšovci tako ostajajo na 12. mestu s 7-imi točkami, čeprav je velikokrat to jesen kazalo tudi na kakšno točko več.
Bakovci tokrat niso uspeli pripraviti presenečenja izpred tedna dni. Doma jih je premagal Tromejnik. Sicer je po vodilnem zadetku Rajnarja, Marič v 55. minuti poravnal rezultat, tekmo pa je z zadetkom 4 minute pred iztekom igralnega časa potrdil Bokan Rok. Tromejnik je tako jesenski del po težavni sredini jeseni zaključil na solidnem 3. mestu.
Beltinci so po porazu proti Odrancem jezo stresli nad Serdico in njihovo mrežo napolnili kar 8x. Blestel je Tkalec s kar 5 zadetki, dva je prispeval Maroša, enega pa Leon Sreš in s tem so Beltinci povsem dotolkli bledo Serdico, ki prvi del prvenstva zaključuje na zadnjem mestu, Beltinci pa bodo prezimili na 5. mestu s 23-imi točkami.
Odranci so tudi za konec pokazali svojo moč in v Lipi visoko premagali Bistrico. Na igrišču je kraljeval Vori, ki je kar 3x zatresel mrežo nasprotnika, zadetek za končnih 4:0 je prispeval Botjak. Odranci so tako kljub vsem težavam z lastnim igriščem postali jesenski prvaki lige. Zbrali so 29 točk, dve več od drugouvrščenega Grada. Bistrica bo prezimila na 11. mestu z 9-imi točkami, čeprav so Bistričani kar nekajkrat to jesen imeli priložnost, da bi njihov zbir točk štel tudi nekaj več, kot sedaj.
3. SNL-vzhod se tako kot večina ostalih lig za to jesen poslavlja in vse do meseca marca odhaja na zimski počitek. Vam, dragi bralci pa hvala za pozornost in upamo, da smo bili v naših prispevkih dovolj izčrpni in, da spomladi zgodbo nadaljujemo.
Dejan Čurič

Zapisniki 4. kroga 3. SNL-vzhod

Could not load template standings-extend.php