Zaostali 4. krog 3. SNL-sever
Maribor jesen zaključil s pričakovano zmago

Maribor je jesenski del končal kot se za prvaka spodobi - s pričakovano zmago nad Bistrico.


Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Pred moštvi v 3. SNL-sever je bilo ta vikend še zadnje dejanje za to jesen. Na sporedu je bil namreč odpadli 4. krog, ki je bil zaradi poplav prestavljen.
Maribor je jesenski del končal kot se za prvaka spodobi – s pričakovano zmago nad Bistrico. Zadnjeuvrščena ekipa prvenstva se je prvih 45 minut še nekako enakovredno kosala z vodilno ekipo lige in ob polčasu zaostajala le za zadetek. V nadaljevanju pa je do izraza prišla kvaliteta in boljša fizična pripravljenost mariborske ekipe, ki je še s tremi zadetki kronala zmago s 4:0 in na najlepši možen način zaključila uspešno jesen. (VIDEO)
Podvinci so pravtako pričakovano sezono zaključili z zmago. V derbiju tega kroga so namreč z gladkih 3:0 premagali goste iz Dravograda. Domači so bili skozi celotno srečanje boljši nasprotnik, k temu pa je močno pripomoglo tudi hitro vodstvo v 5. minuti. Tudi v nadaljevanju so bili boljši, vodstvo povišali, ko pa so še Dravograjčani ostali brez izključenega Stefanoviča, je postala popolnoma jasno, da točke ostajajo doma. Do konca srečanja so dosegli še en zadetek in se veselili še 8. zmage v prvenstvu.
Drava je upravičila vlogo favorita in v zaključku srečanja dokončno strla odpor Mons Claudiusa. Domači so bili boljši, vseskozi vodili, a to vodstvo jim vse do zaključka srečanja ni dovoljevalo, da bi se sprostili. Monsi so dokončno položili orožje v zadnjih 10-ih minutah, ko so Ptujčani dosegli še dva zadetka in zmagali s 4:0.
Šmarje je za konec zabeležilo pomembno zmago proti direktnemu konkurentu na lestvici, Lenartu. Treba je reči, da so Šmarčani imeli srečo, saj so Lenartčani v 11. minuti zastreljali 11-metrovko, nato pa z avtogolom še sami poskrbeli za vodstvo šmarske ekipe ob polčasu. V nadaljevanju so gostje sicer izenačili, domačinom pa je nato zmago priigral Drofenik, ki je v 71. minuti uspel matirati gostujočega vratarja. S tremi točkami so se Šmarčani pomaknili v varno sredino lestvice.
Na najlepši možen način so uspešen jesenski del zaključili Šentjurčani, ki so na gostovanju premagali Malečnik. Zmaga je toliko večja in slajša, saj so do nje prišli z igralcem manj. Od 16. minute so namreč igrali brez Karabegoviča, ki je prejel rdeči karton, ob tem pa s prekrškom Malečniku priigral 11-metrovko, ki jo je uspešno realiziral Cekovski. Vodstvo domačih pa ni trajalo dolgo, saj je že v 25. minuti Lampret izenačil in postavil rezultat ob polčasu. V začetku 2. polčasa so bili gostje agilnejši, kar jim je prineslo vodstvo, ponovno pa je zadel Lampret. Nato so domačini pritisnili, a je šentjurska obramba vse napade odbila, ter se na koncu veselila zmage z 1:2.
Koroški derbi v Radljah se je končal z miroljubnih 1:1, vsaki ekipi pa je pripadel po polčas. Prvega so dobili gostje, ki so povedli z zadetkom Kovačiča, ki je v 22. minuti uspešno realiziral 11-metrovko, drugega pa domači, pri katerih je za izenačenje poskrbel Korošak. Glede na prikazano pravičen remi.
Do velike zmage, ki jih je ob porazu Dravograda, povzpela na 4. mesto, so prišli Celjani, ki so v Prevaljah premagali domačo ekipo s 4:1. Gostje so do zmage prišli po zaslugi odličnih zadnjih 15 minut, v katerih so dosegli tri zadetke in prisilili domače k porazu.

Could not load template standings-extend.php