Žalec iz tekme v tekmo

Žalčani posebej zadanih ciljev nimajo. Kot pravijo bodo šli iz tekme v tekmo, saj se zavedajo, da bodo v boju za prvaka vsaj 3-4 ekipe, ki se bodo enakovredno borile. Upajo pa, da bomo zraven tudi oni.

Žalec, ki se v minuli sezoni ni uspel izboriti za napredovanje v 3. SNL-sever, bo v tej sezoni nastopal v tekmovanju MNZ Celje.
S pripravami na novo sezono so začeli 18.07., treningi potekajo 4x tedensko, trener pa kot že zadnjih nekaj sezon ostaja Naprudnik Dejan. Igralski kader je za prihajajočo sezono utrpel kar veliko sprememb, saj so klub zapustili Gajič Dalibor (Belgija), Jularič Mario (Šentjur), Nakič Denis (Avstrija), Šmigoc Tilen, Vodovnik Lovro, Zagoričnik Aleksander (NK Vransko), Čačulovič Matic, Godnik Rok, Goričan Žiga, Kapitler Anže, Krajnc Franc Matic, Marin Tadej, Mohorko Gregor, Mrak Rok, Petrič Matic, Rozman Domen (brez kluba oz. prenehali z igranjem). Na drugi strani so v vodstvu kluba poskrbeli tudi za nekaj okrepitev, tako da bodo žalski dres oblekli Čelofiga Sebastjan (Avstrija), Matič Renato (NK Šmartno), Vitanc Darin (NK Celje) in mladinci Zagajšak Denis, Luka Tavčer in Simon Stropnik.
Odigrali so nekaj prijateljskih tekem, in sicer: mladinci NK Celje – poraz 4:1, Šmarje pri Jelšah – 2:2 in poraz 2:1, NK Vransko – zmagi z 9:1 in 2:1, zadnja pripravljalna tekma pa bo to sredo proti NK Vojnik.
Žalčani posebej zadanih ciljev nimajo. Kot pravijo bodo šli iz tekme v tekmo, saj se zavedajo, da bodo v boju za prvaka vsaj 3-4 ekipe, ki se bodo enakovredno borile. Upajo pa, da bodo zraven tudi oni.