Zadnji krog ptujske Super lige
Gerečani malenkost pokvarili slavje v Vidmu, goliada v Središču ob Dravi

Z zadnjim 23-im krogom je padel zastor nad ptujsko Super ligo.


Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Z zadnjim 23-im krogom je padel zastor nad ptujsko Super ligo. Videmčani, ki so v zadnjem srečanju gostili moštvo Gerečje vasi, so si že pred zadnjim krogom zagotovili naslov prvaka, tako da je bilo srečanje brez pretiranega tekmovalnega naboja. Domačini so odlično začeli srečanje in že v 15. minuti je najboljši strelec Super lige, Dominik Božak, Videmčane popeljal v vodstvo. Gostje so še v prvem polčasu rezultat izenačili, ko je v 33. minuti za izenačenje poskrbel Blaž Jazbec. Drugi polčas so odlično začeli gostje in že v prvi minuti nadaljevanja povedli z zadetkom Vojka Tominca. To je bil tudi odločujoči zadetek na srečanju, ki je gostom prinesel zadnji komplet treh točk. Videmčani so tako po zadnjem pisku sodnika Nika Miheliča začeli s proslavljanjem naslova prvaka pred več kot 150 svojih zvestih privržencev. Za goste je zmaga bolj kot ne grenkega priokusa, saj so le ublažili prednost Videmčanov na prvenstveni lestvici.
Središče ob Dravi je gostilo lokalni obračun z gosti iz sosednjega Ormoža. Nekaj več kot 100 gledalcev pa je videlo pravi šov napadalcev obeh ekip. Boljše so srečanje začeli domačini, ki so povedli v 31. minuti z zadetkom Marjana Ivanuše, le tri minut kasneje pa so domačini z zadetkom Aleša Lesjaka rezultat še povišali. Tik pred iztekom prvega polčasa so gostje uspeli rezultat znižati, ko je zadel Klemen Zlatnik. Tudi v drugi polčas so boljše krenili domačini in v 58. minuti ponovno povišali svojo prednost, zadel je Luka Perišić. Sledil je odgovor gostov, ki so vajeti vzeli v svoje roke in najprej je Niko Melnjak v 62. minuti rezultat znižal, devet minut kasneje je s svojim prvim golom na srečanju Sergej Štiberc rezultat uspel izenačiti. Ta isti igralec je osem minut pred iztekom rednega dela poskrbel za popolni preobrat Ormožanov in s svojim drugim zadetkom Ormož popeljal v vodstvo. Ko pa je že vse kazalo na tri točke gostov, je Tadej Kolarič v svojem kazenskem prostoru v zadnji minuti srečanja storil prekršek za najstrožjo kazen, ki jo je uspešno v zadetek pretvoril Josip Novak in poskrbel za delitev točk.
V boju za obstanek je bilo pred zadnjim krogom tudi že vse odločeno. Srečanji v Poljčanah in Cirkulanah sta tako bili brez pravega tekmovalnega naboja. V Poljčanah je domači Boč gostil moštvo Bukovcev in se od super ligaške druščine poslovil s točko, srečanje pa se je končalo brez zadetkov. Boč se tako poslavlja in bo naslednjo sezono igral v 1. MNZ Ptuj, medtem ko so Bukovci končali na 6. mestu prvenstvene razpredelnice.
V Cirkulanah so domače Cirkulane gostile moštvo Apač in pred kar 120 gledalci se je srečanje končalo brez zmagovalca. Boljše so srečanje odprli gostje, ki so zadeli za vodstvo v 32. minuti, ko je bil natančen Darko Hergan. Gostje so prednost povišali v 88. minuti, ko je zadel Robert Nikollaj. Le minuto kasneje so domačini uspeli rezultat znižati, zadel je Milan Kristovič. Za delitev točk pa je globoko v sodnikovem podaljšku zadel Slavko Klajderič. Cirkulane so sezono končale na 7. mestu, medtem ko so Apačani končali sezono na predzadnjem 9. mestu. (Andrej Lončarič)
Zapisniki 23. kroga Super lige

Could not load template standings-extend.php