Zadnji krog 3. SNL-vzhod
Iz lige Zreče, Rakičan in Kovinar Štore

Iz poraza Beltincev in Odrancev je največ iztržilo Šmarje. Z zmago nad Kovinarjem in ob omenjenih porazih Beltincev in Odrancev so osvojili končno 2. mesto.

Nogometaši v 3. SNL-vzhod so z odigranim zadnjim 26. krogom zaključili s tekmovanjem za sezono 2012/13. Naslov prvaka je že krog pred koncem pripadel Veržeju, ki je tako kljub domačemu porazu v tem krogu ostal na 1. mestu. Srečanje v Veržeju je v korist Ljutomera z edinim zadetkom na srečanju odločil Grizold Boštjan.
Zadnji krog nam je tudi prinesel odločitev kdo bo izpadel iz lige. Lestvica se napram prejšnjemu krogu ni spremenila, tako da se v nižji rang tekmovanja selijo Zreče, Rakičan in Kovinar Štore.
Zrečani so na gostovanju pri Čardi pričakovano izgubili, saj zaradi finančnih težav naj ne bi imeli več želje igrati v 3. ligi. S tem so veliko uslugo naredili Gradu, ki je ob porazu proti Malečniku, kljub vsemu ostal v ligi.
Rakičanu zmaga nad Beltinci, razen prestiža, ni prinesla nič. Če bi vsako tekmo odigrali tako, ne bi bilo govora o izpadu. So pa v tekmi uživali gledalci, ki so videli kar 7 zadetkov in izjemen zaključek srečanja, saj so domači do zmage prišli prav v 90. minuti.
Vsaki seriji enkrat pride konec in tako se je končala tudi serija Odrancev. Njihovo serijo 8-ih zaporednih zmag je prekinila Koroška Dravograd, ki je v Odrancih slavila z gladkih 0:4.
Iz poraza Beltincev in Odrancev je največ iztržilo Šmarje, ki je že v petek pometlo s sosedi iz Štor s kar 1:8. Če je v zadnjih krogih šmarska realizacija šepala, pa so se v tem srečanju napadalci resnično izkazali. Z zmago in ob omenjenih porazih Beltincev in Odrancev so osvojili končno 3. mesto (Odranci imajo boljše medsebojno razmerje zmag in porazov).
Tromejnik je doma brez vsakršnih težav odpravil Bistrico. V vsakem polčasu so zadeli po 2x, za končno zmago s 4:0.
Zapisniki 3.SNLV-26.krog
[phpleague type=fixture id=48] [phpleague id=2 type=table latest=false style=general]