Začetno vodstvo Odrancev ni bilo dovolj za vsaj točko

Na prleško-prekmurski derbi z Veržejem so se Odrančarji odpravili z željo popraviti vtis s prekmurskega derbija proti Tromejniku in vendarle poseči po celotnem kompletu točk, kar bi bilo za odransko ekipo prvič v spomladanskem delu sezone. Približno 300 ljubiteljev nogometa se je zbralo na "veržejski čistini" in obetala se je dobra nogometna predstava.

Na prleško-prekmurski derbi z Veržejem so se Odrančarji odpravili z željo popraviti vtis s prekmurskega derbija proti Tromejniku in vendarle poseči po celotnem kompletu točk, kar bi bilo za odransko ekipo prvič v spomladanskem delu sezone. Približno 300 ljubiteljev nogometa se je zbralo na “veržejski čistini” in obetala se je dobra nogometna predstava.
Že od samega začetka sta obe ekipi krenili na polno in spremljali smo odprto igro na obeh straneh, že od prvega sodniškega žvižga je gol visel v zraku. Prve težave za gostujočo klop so se pričele že v 7. minuti tekme, ko se je lažje poškodoval vratar Gönc. Kljub boleči mišici je stisnil zobe in mrežo prvič resneje reševal sredi 15. minute, ko je Ropoša po levi zaposlil Kocuvana, ki je v kazenskem prostoru streljal preveč po sredini, Gönc je bil na mestu. Odranska ekipa je nekoliko resneje zapretila sredi 30. minute, ko je Vori iz precej lepe pozicije po tleh meril mimo domačega gola. V 35. minuti je gostujoči strateg Viher bil prisiljen izvesti prvo menjavo. Raduha je potožil o bolečinah v prsnem košu in menjava je bila nujna. Suverenega Raduho je zamenjal Balažic. V 38. minuti je po hitro izvedenem prostem strelu domačih nevarno poskusil Trstenjak, vendar bil premalo natančen. Na drugi strani je v 40. minuti z roba kazenskega prostora poskusil Graj, veselje mu je preprečil domači vratar Andrejč. Tik pred koncem prvega dela, natančneje v 45. minuti se je Kocuvan znašel v idealni priložnosti za domače vodstvo. Po predložku z leve je najprej nastreljal vratnico odranskega gola, odbito žogo pa nastreljal še v branilca Horvata, ki je bil sam na golovi črti. Gönc je vendarle žogo ujel in domačim preprečil veselje ob vodstvu. Sodnik Šorli je nato vendarle odpiskal konec polčasa in igralce poslal na odmor pri začetnem izidu.
Drugi polčas so za razliko od tekme s Tromejnikom bolje pričeli Odranci. Podjetna igra v uvodu v drugi polčas je bila nagrajena v 50. minuti, ko je bil pred domačimi vrati po visoki podaji najspretnejši Sreš, ki je žogo potisnil za hrbet Andrejča in razveselil svoje navijače. Veselje je trajalo zgolj 4. minute, saj je Ropoša v 54. munuti na levi strani z eno potezo izigral več gostujočih nogometašev, poslal predložek, v zadetek pa je podajo pretvoril Hodnik na 1. vratnici in rezultat je bil poravnan na 1:1.
Razigrani Ropoša je zapretil ponovno v 66. minuti, tokrat je strel iz prve Gönc ubranil. V 73. minuti pa je na sceno stopil Karnet in v pičli minuti z dvema goloma po desni strani pokopal odranske upe, vsaj po remiju. Gola v 73. in 74. minuti odranski igralci niso uspeli nadoknaditi. Vse do konca tekme so igrali bolj ali manj domačini, gostje pa niso uspeli resneje zapretiti.
Prekmursko-prleški derbi se je tako zaključil z domačo zmago. Veržej se s tem še naprej opleta samega vrha lestvice, odransko ekipo pa po le dveh doseženih spomladanskih točkah sedaj lovijo tudi ekipe iz spodnjega dela lestvice.

FARMTECH VERŽEJ – ODRANCI 3 : 1 (0:0)
0:1 Sreš Dejan 50.
1:1 Hodnik Tomaž 54.
2:1 Karnet Marko 73.
3:1 Karnet Marko 74.