Začetek sezone v 1. MNZ Maribor
Rezultati 1. kroga

V napovedniku sem omenil presenečenja, ki so še posebej značilna za prve kroge. Po odigranem prvem krogu, lahko to samo potrdimo, saj se je kar nekaj tekem končalo nasprotno od pričakovanj.

V napovedniku sem omenil presenečenja, ki so še posebej značilna za prve kroge. Po odigranem prvem krogu, lahko to samo potrdimo, saj se je kar nekaj tekem končalo nasprotno od pričakovanj.
Na Teznem, ki je gostil Korotan, so zmagali gostje. Domači so po izpadu iz Štajerske lige nekoliko spremenili moštvo, medtem ko so se Prevaljčani nekoliko okrepili. Zmaga gostov je zaslužena, čeprav bi lahko bilo tudi drugače.
Pobrežje si je v lanski sezoni priigralo napredovanje v zadnjih krogih. Za nagrado so gostili Slivnico, ki je bila v lanski pomladi drugo najuspešnejše moštvo, še posebej drugi del pomladi, ko praktično ni poznala poraza. Izkazalo se je, da favoriti v Pobrežju težko zmagujejo.
Dobrovce sem v napovedniku omenil kot nekakšne favorite za končno uvrstitev na vrh, zato so fantje iz Brunšvika verjetno imeli še dodaten motiv igrati proti takšni ekipi. Tekma se je odločala v zadnjih 5-ih minutah, ko so domači najprej prEšli v vodstvo, nato pa je gostujoči napadalec Bohl Jože pred iztekom tekme dosegel svoj drugi in hkrati izenačujoči zadetek. Veliko več od igre so imeli domači, vendar se gostje vračajo v Brunšvik z veliko točko, predvsem po zaslugi izredne borbenosti in nepopustljivosti.
Železničar je morda celo nekoliko presenetljivo premagal Palomo. Sama igra ni bila na nivoju, saj se je poznalo, da je šele začetek prvenstva.
Kot presenečenje lahko označimo tekmo v Dogošah, ki so gostile Fram. Na tej tekmi so več od igre imeli gostje, ampak na koncu so se zmage veselili domačini.
V lanski sezoni je Cerkvenjak pred številnimi domačimi navijači težko izgubil tekmo proti enakovredni ekipi. Tokrat se jim je to zgodili v prvem krogu, saj so bili uspešnejši igralci Rač, ki so s term rezultatom prišli do točk, ki jih pred začetkom sezone verjetno niso planirali.
Jurovski dol, ki zadnja leta vedno konča sezono nekje okrog petega mesta, je tokrat gostil Marjeto, ki je lansko sezono napredovala v 1. MNZ Maribor. Šlo je za izenačeno srečanje, a na koncu je zmaga ostala doma. Gostje pa ne rabijo biti v skrbeh, saj s prikazanim lahko mirno računajo na točke v naslednjih tekmah.
Zapisniki MNZ Maribor-1.krog


[phpleague type=fixture id=381]

 

[phpleague id=17 type=table latest=false style=general]

Andrej Železnik