Visoka zmaga proti Čardi Odrancem prinesla 3.mesto

V športnem parku se je zbralo okrog 300 ljubiteljev nogometa, ki se čez število zadetkov na tekmi nimajo preprosto kaj pritoževati. Videli so jih kar 9, veselje pa je po tekmi ostalo v domačem nogometnem hramu.

S tekmami 13. kroga je za nami polovica prvenstva v tretjeligaški konkurenci. Naslova jesenskega prvaka lige se veselijo v Sl. Konjicah, gneča v sredini razpredelnice vsekakor napoveduje pestro pomlad, medtem ko lestvico zaključuje Čarda iz Martjancev. In prav Čarda je bila zadnji nasprotnik odranske ekipe to jesen. V športnem parku se je zbralo okrog 300 ljubiteljev nogometa, ki se čez število zadetkov na tekmi nimajo preprosto kaj pritoževati. Videli so jih kar 9, veselje pa je po tekmi ostalo v domačem nogometnem hramu.

Domači so že v samem začetku tekme napovedali popolno invazijo na nove tri točke. Prvo resnejšo priložnost na domači strani so gledalci videli že sredi 3. minute. Razpoloženi Botjak je prodiral po desni strani in preigral kar nekaj igralcev Čarde, akcijo pa zaključil s strelom na 1. vratnico, nekdanji vratar soboške Mure 05, Draković, je bil na mestu. Botjak je ponovno poskusil v 7. minuti, tokrat z asistenco pred gol, kjer je s strelom poskusil Gostan in nastreljal obrambo gostov, ki je žogo odbila. Draković je imel veliko dela sredi 8. minute. Žerdin je podal iz kota in v gneči lepo našel Bogdana, ki je z glavo poskusil na 1. vratnici, strel pod prečnik pa je Draković s težavo izbil.

1:0 Žnidarič 11.
Gledalci so na prvi zadetek čakali do 11. minute. Po dolgi podaji Matjašca je v napad krenil Gostan in asistiral na 16m prostemu Žnidariču, ki se je odločil za strel, ki sprva ni obetal veliko, toda žoga je pred Drakovićem nerodno odskočila in končala za hrbtom vratarja gostov, domača ekipa pa se je veselila zasluženega vodstva.

V 15. minuti so do priložnosti prišli tudi gostje, toda predložek prosti Bencik ni uspel izkoristiti in je pred golom nastreljal domačega vratarja, Gönca.

2:0 Žnidarič 20.
Tekla je 20. minuta in Žerdin je prodrl po desni strani. Sledil je predložek pred gol, ki ga je obramba gostov “rahlo” odbila in to dovolj dobro za Žnidariča, ki je žogo z 20m s polvolejem poslal v zgornji kot prve vratnice in tako požel stoječe ovacije s tribun za res prelep zadetek.

3:0 Gostan 36./11-m
Tudi to nedeljo je bil Botjak sila razpoložen za igro. Veliko preglavic je nogometašem Čarde povzročil tudi v 36. minuti, ko je krenil proti golu Drakovića in Andrejču ni preostalo nič drugega kot, da ga zaustavi s prekrškom, kar je sodnik Goričan označil za enajstmetrovko. Slednjo je uspešno izvedel Gostan, ki je Drakovića poslal v napačno stran in Odrančarji so se veselili tretjega zadetka.

4:0 Botjak 39.
Toda kar je Andrejč preprečil Botjaku v 36. minuti, mu nogometaši Čarde niso uspeli preprečiti v 39. minuti. Tokrat je ponovno uspešno preigraval in nazadnje preigral tudi Drakovića in žogo poslal v nebranjeno mrežo gostov, za četrto domače veselje ta popoldan.

5:0 Bogdan 42.
Da bi bila mreža Čarde do polčasa napolnjena do vrha, je v 42. minuti poskrbel Bogdan, ki je na robu 16m lepo izkoristil predložek Matjašca z leve strani. Akcijo je zaključil s strelom po tleh na 1. vratnico in tudi tokrat je bil Draković brez moči, odranska ekipa pa se veselila sila visokega vodstva za 1. polčas. Pri omenjenem vodstvu je ostalo vse do odmora, na katerega se je domača ekipa odpravila v sila sproščenem vzdušju.

Že sredi 1. dela igre je v domači ekipi dobil priložnost za igro mladi Hozjan, cel drugi polčas za igro je v nadaljevanju dobil tudi Zver. Drugi polčas so gostje pričeli odločneje. V 55. minuti je imel Matjašec nekaj težav pri izbijanju žoge, katero je z glavo dobesedno podaril Benciku, ki pa je udaril čez gol. V 62. minuti Graj ni uspel izkoristiti lepe podaje Raduhe, nastreljal je le Drakovića.

5:1 Recek 71.
V 71. minuti je sledil prosti strel za goste. Razdalja od gola Gönca je bila slabih 30m. Recek je odlično streljal čez domači živi zid, žoga pa je nerodno odskočila pred Göncem in končala za njegovim hrbtom.

5:2 Recek 73.
Domača ekipa se je za nekaj minut popustila v igri in sledil je drugi zadetek gostov. Avtor akcije ponovno Recek, ki je pobegnil po levi strani in žogo skozi noge Gönca poslal v mrežo za 5:2.

6:2 Gostan 82.
Drugi zadetek gostov je deloval kot nekakšen alarm za domačo ekipo in Gostan je vzel stvari v svoje roke in po prodoru Žnidariča in podaji Botjaka, še šestič premagal Drakovića in potrdil odransko zmago.
V nadaljevanju so sledile še priložnosti Matjašca po samostojnem prodoru, Gostana po preigravanju, mladi rezervist Smej pa je 87. minuti po predložku Botjaka stresel celo vratnico.

7:2 Gostan 90.
V zadnji minuti rednega dela igre pa je po predložku Matjašca in tudi ob pomoči mladega Smeja, Gostan postavil končni rezultat tekme Odranci – Čarda 7:2 in tako s hat-trickom upravičil sloves kralja strelcev te jeseni in dokazal da tudi napadalci lahko pri 32-ih letih doživljajo drugo strelsko pomlad in zadevajo, ko je to najbolj potrebno.
Odranska ekipa bo po zaslugi dveh lepih zmag proti Beltincem in Čardi prezimila na visokem 3. mestu lestvice. Čeprav prednost pred zasledovalci ni velika, pa je pogled na lestvico vseeno zelo lep.

 

 

Dejan Čurić
Več slik na pomurec.com