Rezultati 19. kroga Štajerske lige
Visoka zmaga Pece v Rušah

Do visoke in izjemno pomembne zmage je na gostovanju v Rušah prišla Peca, ki je s kar 0:5 odpravila domačine.

Limbušani so na gostovanju v Štorah prišli do pomembne zmage nad izkušeno ekipo Kovinarja. Izenačeno srečanje je v korist svoje ekipe z edinim zadetkom na srečanju v 70. minuti odločil Nedižavec. Gostje z novimi tremi točkami niso pridobili kakšno mesto na lestvici, a so sem močno približali ekipam, ki se borijo za napredovanje. Na drugi strani Štorovčani iz kroga v krog padajo, saj so v nadaljevanju sezone osvojili vsega 2 točki.
Mons Claudius je z remijem proti vodilnemu Fužinarju prekinil niz dveh zaporednih porazov. Srečanje so sicer bolje pričeli gostje, ki so v 13. minuti povedli z zadetkom Mlakerja. Domačini se zaostanka niso ustrašili in še do konca polčasa uspeli rezultat preobrniti v svojo korist, ko sta zadetka dosegla Polajžer in Kitak D. V nadaljevanje srečanja so bolje vstopili gostje, ki so rezultat izenačili že v 51. minuti, ko je bil uspešen Stočko. Rezultat bi se lahko do konca srečanja prevesil na eno ali drugo stran, saj so obojni imeli še nekaj priložnosti za dosego zadetka, a ostalo je pri pravičnih 2:2.
Do visoke in izjemno pomembne zmage je na gostovanju v Rušah prišla Peca, ki je s kar 0:5 odpravila domačine. Gostje so srečanje pričeli odlično, saj so že v prvem napadu prešli v vodstvo. Nadaljevanje je bilo jasno veliko lažje in do konca polčasa so zadeli še 2x ter praktično že odločili zmagovalca. Tudi v 2. polčasu so bili absolutno boljši, zadeli še 2x in se s tremi točkami približali želenemu 5. mestu na vsega 2 točki.
Slovenj Gradec je prekinil serijo treh zaporednih zmag Šoštanja. Očitno so gostje točke vpisali že pred srečanjem, kar se jim je na koncu maščevalo. Kot smo napovedali, bodo Slovenjgradčani v vsaki tekmi skušali svojo kožo prodati čim dražje, v tej tekmi pa so se jim stvari poklopile in zmaga je ostala doma. Po minimalnem vodstvu domačih v 1. polčasu, so gostje, ki so tokrat prišli z le eno menjavo, uspeli rezultat izenačiti in dalo je slutiti, da se za domače ne bo dobro končalo. A domači so odgovorili na najboljši način, z zadetkom, ki ga je v 79. minuti dosegel Crnjac. Prednost zadetka so znali obdržati do konca srečanja in na ta način vpisali tretjo zmago v prvenstvu.
Remi brez zadetkov v Pesnici je rezultat s katerim so bili na koncu veliko bolj zadovoljni gostje iz Lenarta, kot pa domačini, ki jim je v tem srečanju štela samo zmaga. Z le točko so povsem izgubili možnost, da bi se priključili ekipam, ki se borijo za napredovanje.
Žalčani so srečanje proti gostom iz Dravograda pričeli na najboljši možen način, saj so že v 3. minuti z zadetkom Naprudnika prešli v vodstvo z 1:0. Gostje so se hitro pobrali in najprej v 15. minuti izenačili, v 31. pa svojo boljšo igro kronali z vodstvom. Tudi v nadaljevanju srečanja so bili veliko boljši nasprotnik in še z dvema zadetkoma Pušnika, ki je dosegel hat-trick, prišli do več kot zaslužene zmage z 1:4.
Zrečani so v domačem srečanju po 90-ih minutah morali priznati premoč gostom iz Radelj. Sicer so po prvem polčasu vodili z 1:0, a so gostje v nadaljevanju zaigrali podjetneje in rezultat najprej v 50. minuti izenačili, v 74. minuti pa prešli v vodstvo, ki ga do konca niso več izpustili iz rok.
Zapisniki 19. kroga Štajerske lige

[phpleague type=fixture id=247] [phpleague id=9 type=table latest=false style=general]