Visoka zmaga igralk Pomurja nad ŽNK Katarina Zrinski

Za člansko vrsto ŽNK Teleing Pomurje je že en teden intenzivnih priprav in na sporedu je bila prva prijateljska tekma, ki so jo odigrale proti novim članicam prve hrvaške lige ŽNK Katarina Zrinski iz Čakovca. Na srečanju so pokazale všečno predstavo in gostjam nasule kar 15 zadetkov.

Za člansko vrsto ŽNK Teleing Pomurje je že en teden intenzivnih priprav in na sporedu je bila prva prijateljska tekma, ki so jo odigrale proti novim članicam prve hrvaške lige ŽNK Katarina Zrinski iz Čakovca. Na srečanju so pokazale všečno predstavo in gostjam nasule kar 15 zadetkov.
Trener Bojan Jančar je na zelenico Športnega parka v Beltincih poslal Tanjo Vrabel, Ivano Vrdoljak, Špelo Rozmarič, Manjo Rogan, Tjašo Tibaut, Špelo Kolbl, Ivano Bojčić, Moniko Conjar, Valentino Stipančević, Andrejo Nikl in Matejo Zver. Zaigrale pa so še Urška Kozar, Anita Legenič, Jasmina Zelko, Kaja Horvat, Sara Nemet, Staša Špur, Karmen Godina, Gabrijela Grabar in Andreja Gaber.
Samo srečanje so začele zelo odločno. Tako smo prvi zadetek v mreži gostij videli že v 6. minuti, ko je mojstrsko zadela Tanja Vrabel in s tem dokazala, da je poškodba kolena, ki jo je ovirala v minulem prvenstvu dokončno pozdravljena. Na drugi zadetek je približno 50 gledalcev čakalo do 13. minute. Za 2:0 je zadela Mateja Zver. Na 3:0 je rezultat v 22. minuti povišala Tanja Vrabel, potem ko je po odličnem predložku Manje Rogan z desne strani igrišča, lepo zadela z glavo. V 25. minuti srečanja je Manja Rogan ponovila vajo in v kazenskem prostoru lepo našla Tjašo Tibaut, ki je zadela za 4:0.
Napadi so se vrstili eden za drugim in tako je v 32. minuti srečanja po desni strani igrišča prodrla Špela Kolbl, odlično centrirala, žoga pa je presenetila gostujočo štirico, ki je zadela lastno mrežo in postavila končni rezultat prvega polčasa 5:0.
Drugi polčas so Prekmurke začele v spremenjeni postavi, kljub temu pa se razmerje na igrišču ni spremenilo. Še naprej so prevladovale in si pripravile kar nekaj priložnosti. Prvi zadetek v drugem polčasu je v 50. minuti dosegla slavljenka Jasmina Zelko, ki je presenetila vse na stadionu in s prekrasnim lobom zadela levi zgornji del gostujočih vrat. Na 7:0 je v 55. minuti srečanja povišala Staša Špur. Po prejetem sedmem zadetku pa so gostje, ki si niso pripravile niti ene priložnosti, dokončno popustile. To pa so izkoristile domače igralke, ki so do konca srečanja dosegle še osem zadetkov. Tako so zadele še Mateja Zver (57.), Tanja Vrabel (59.), Andreja Nikl (70.), Tjaša Tibaut (78.), Tjaša Tibaut (81.), Andreja Nikl (82.), Staša Špur (85.) in Andreja Nikl (88.), ter postavile končni rezultat 15:0.
Na srečanju so se v domači ekipi predstavile tudi novinke, ki bodo za beltinsko ekipo odigrale kvalifikacije za žensko ligo prvakinj. Tako smo na delu videli vratarko Ivano Vrdoljak, ki prihaja iz Splita, mlado hrvaško reprezentantko Ivano Bojčić, ki prihaja iz Osijeka, hrvaško reprezentantko Valentino Stipančević, ki prihaja iz Reke in Gabrijelo Grabar, ki je nazadnje igrala za ŽNK Trnavo.
Igralke pa prihajajoči vikend čaka močan mednarodni turnir v Budimpešti, kjer se bodo v predtekmovanju pomerile z avstrijskim FSK Simacek St.Pölten-Spratzern in madžarskim FC Astra Hungary.