VIDEO: Zaostala tekma 1. MNZ Maribor: Remi med Duplekom in Akumulatorjem, jesenski del prvenstva je “pod streho”!


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

V zaostali tekmi zadnjega 13. kroga jesenskega dela prvenstva v 1. MNZ Maribor, ki je bila pred pred tednom dni odpovedana zaradi razmočenega igrišča,  smo videli delitev točk.  Spremljali smo zelo razburljivo tekmo na kateri smo videli vse. Štiri zadetke, kar nekaj lepih potez in tudi tri rdeče kartone. Po zadnjem sodnikovem žvižgu je na semaforju pisalo prijateljskih 2:2.

 

VIDEO POROČILO S TEKME NK DUPLEK – NK TAB AKUMULATOR 2:2 (0:1)

V tekmo sta obe ekipi krenili previdno. V uvodnih 20. minutah smo po večini spremljali srdit boj na sredini terena. Nato so pobudo prevzeli gostje, ki so stopili na žogo in preko organiziranih napadov iskali svoje priložnosti. V 29. minuti pa prišli do vodstva. Po predložku iz kota je eden izmed domačih branilcev igral z z roko v svojem kazenskem prostoru. Glavni sodnik je takoj pokazal na belo točko za Akumulator. Suvereno jo je izvedel kapetan Stopajnik in Mežičani so prišli do vodstva z 0:1. Duplečani si v prvem delu niso uspeli priigrati nobene resnejše priložnosti. Gostje so na odmor odšli z minimalno prednostjo 0:1. Drugi polčas se je začel zelo turbulentno. Po prekršku Rihtariča sta si v lase skočila vezist domačih Vetrih, ki je pred začetkom drugega dela vstopil v igro in napadalec gostov Čede. Glavni sodnik je oba petelina izključil in obe ekipi sta se kar naenkrat znašli z 10-timi igralci na terenu. Izkazalo se je, da je ta situacija bolje vplivala na Duplek, ki je preko Ploja v 51. minuti prišel do izenačenja. Zgolj štiri minute kasneje je na semaforju pisalo 2:1. S pravo mojstrovino iz prostega strela je zadetek in za popoln preobrat domačih poskrbel Rihtarič. Po tem golu so domači stopili na žogo in povsem umirili zasedbo iz Mežice. Toda prišla je 71. minuta in izenačenje gostov, ki je prišlo praktično iz nič. Glavni sodnik je dosodil prekršek Lukiča nad Stopajnikom in še enkrat že drugič na tej tekmi pokazal na belo točko. Tokrat je na izvedbo odšel Gregelj in tudi on je povsem rutinirano opravil svoje ter kot se je izkazalo na koncu postavil končnih 2:2. Izpostavimo lahko še drugi rumeni karton Lukiča v 89. minuti in moral je predčasno pod prho. Domači so tako tekmo končali z zgolj 9 nogometaši. Duplek je s to točko preskočil Brunšvik in bo prezimil na 8 mestu. Na drugi strani Akumulator ostaja dvanajsti.

VRHUNCE TEKME NK DUPLEK – TAB AKUMULATOR SI LAHKO OGLEDATE S KLIKOM NA LINK

 

Jesenski del prvenstva se je tako tudi uradno zaključil. Rezultat zadnje tekme prvega dela sezone ni bistveno vplival na stanje na lestvici. Na prvem mestu bodo prezimile Dobrovce. Za petami na drugem in z zgolj točko manj so Starše. Na tretjem Rače, ki še vedno lahko računajo na skok na vrh lestvice. Četrto mesto pripada Marjeti, ki je zagotovo pozitivno presenečenje sezone in po lanskem boju za obstanek jih v spomladanskem delu čaka boj za najvišja mesta. Peto mesto pripada Pesnici, ki je pričakovala več in spada v krog ekip, ki bodo morale strniti svoje vrste v zimskem premoru,če bodo želeli uresničiti svoje cilje. Nato pa pride na vrsto boj za obstanek. Od 6. mesta na katerem je Miklavž in do predzadnjeuvrščene Slivnice na 13. je zgolj 5 točk razlike. Povsem odpisana je Peca, ki ima na zadnjem mestu zgolj eno osvojeno točko in enostavno ne more slediti tempu prvoligaškega nogometa. Tu še lahko izpostavimo Brunšvik, ki je za razliko od svojega občinskega rivala Marjete največje negativno presenečenje sezone. Lanski prvaki so trenutno na skromnem 9. mestu in spadajo v krog ekip, ki se bodo borile za obstanek. Ampak zagotovo bodo pri zelenih iz Dravskega Polja v zimskem premoru strnili svoje vrste ter poskušali skočiti med top 5 ekip, kar je dosegljivo. Bomo pa videli kakšna bo realnost, saj imajo tudi preostali klubi svoje želje in sanje. Ekipe tako z različnimi občutki odhajajo na zaslužen zimski premor. Se pa že sedaj veselimo spomladanskega dela, saj je pred nami krčevit boj za naslov in tudi za obstanek med prvoligaši. Prvenstvo se bo predvidoma nadaljevalo v drugi polovici meseca marca 2020.