VIDEO: Pregled 6. kroga 1. MNZ Maribor: Slivnica šokirala Rače, Brunšvik v derbiju”razbil” Pesnico, Dobrovčani v Črni ponižali Peco

Šesti krog je postregel z nekaj presenetljivimi rezultati. Najbolj odmeva uspeh novinca v ligi Slivnice, ki  je šokirala ambiciozne Rače in prišla do zmage z 2:3. Vseh pet zadetkov smo videli v prvem polčasu, v drugem pa domačini niso uspeli preobrniti rezultata. Starše so pričakovano rutinirano premagale Malečnik z 2:4 in se vrnile na zmagovita pota. Malečnik pa še naprej ne najde prave forme in kot vse kaže jih letos čaka boj za obstanek.  Dobrovce so prišle do 5 zaporedne zmage, z 0:9 so deklasirali Peco. Po slabi polovici jesenskega dela prvenstva je jasno, da Črnjani letos niso uspeli sestaviti ekipe, ki je konkurenčna v zahtevni konkurenci 1. MNZ Maribor. 

 

VIDEO POROČILO S TEKME NK DUPLEK – NK POHORJE 1:1 (0:1)

V Dupleku smo v izjemno zahtevnih pogojih spremljali obračun ekip, ki sta poskušali nadgraditi zmago iz prejšnjega kroga. V prvi polovici prvega polčasa so bili boljši gostujoči nogometaši, ki so to premoč kronali v 12. minuti preko Žižmonda, ki je iz prostega strela lepo zadel za vodstvo Pohorja 0:1. Duplečani so po prejetem zadetku prevzeli pobudo in  povzročali obilo preglavic obrambi Pohorja, a do konca prvega polčasa so streljali s praznimi naboji in Pohorci so na odmor odšli z minimalno prednostjo 0:1. Že takoj po začetku drugega dela je bilo jasno kdo bo diktiral tempo do konca tekme. Domači so iz minute v minuto bili nevarnejši. Nato v 73. minuti vendarle prišli do izenačenja. Po lepi akciji je žogo v mrežo poslal Dobaja in kot se je izkazalo po zadnjem sodnikovem žvižgu s tem zadetkom postavil končni rezultat srečanja.

ZA OGLED VRHUNCEV IN IZJAV S TEKME  NK DUPLEK – POHORJE KLIKNITE NA POVEZAVO

 

VIDEO POROČILO S TEKME NK BRUNŠVIK – NK PESNICA 8:3 (1:1)

V Brunšviku smo spremljali derbi 6. kroga 1. MNZ Maribor in ni nas razočaral. Videli smo kar 11 zadetkov, večino vseh v drugem polčasu. Obe moštvi sta v tekmo vstopili nekoliko sramežljivo in previdno. Nato je trk z glavama med Zorecom in Aljažem Babšekom za nekaj minut prekinil obračun…oba nogometaša sta bila z rešilcem odpeljana v bolnišnico.V 29. minuti pa se je začelo. Domači so preko Grandoška prišli v vodstvo z 1:0. Gostje so takoj po prejetem zadetku krenili po izenačenje in ga dobili v 40. minuti, ko se je med strelce vpisal Vreča in postavil končni rezultat prvega polčasa. Drugi del je postregel s pravimi mojstrovinami, predvsem so za njih bili zaslužni nogometaši iz Brunšvika. Povsem so deklasirali Pesničane, ki so iz minute v minuto bili v večjih problemih. Nikakor niso našli odgovora na hitre protinapade domačih, ki so jim v drugem polčasu nasuli kar 7 zadetkov. Poraz kakšnega pri gostih zagotovo ne pomnijo že kar nekaj časa. Blestela sta Grandošek in Bohl, ki sta oba dosegla po tri zadetke, dva je dodal Kočar, ki je v igro vstopil v zadnjih 15. minutah. Po zadnjem sodnikovem žvižgu je bilo vidno veliko razočaranje pri gostih,  ki so se zavili v molk in tako smo bili prikrajšani za izjavo pred televizijskimi kamerami. Za Brunšvik je bila to četrta zaporedna zmaga in kot vse kaže so prišli v formo iz lanske sezone…stvar, ki lahko skrbi vse klube, ki  si želijo naskoka na sam vrh. 

ZA OGLED VRHUNCEV IN IZJAV S TEKME NK BRUNŠVIK – NK PESNICA KLIKNITE NA POVEZAVO

 

Na preostalih dveh obračunih so se zmage veselili domači nogometaši. Marjeta je z visokih 5:1 odpravila Miklavž in vsaj delno zacelila globoke rane po dveh zaporednih porazih v občinskih derbijih proti Staršam in Brunšviku.  Za pozitivno presenečenje pa je pokrbel  TAB Akumulator. Z minimalnih 0:1 je  odpravil Marles Hiše in se povzpel po lestvici navzgor, prišli so do šeste točke. Sedmi krog se bo nadaljeval že v petek, kjer se bosta pod reflektorji ob 19.00 uri udarila Pohorje in Rače.