VIDEO: Pregled 25. kroga 1. MNZ Maribor: Prvaki izgubili v Staršah, presenetljivi rezultati v boju za obstanek

Predzadnji krog še vedno ni dal odgovora na vprašanje, kdo bo ob odpisanih Rošnji in Cerkvenjaku izpadel iz 1. MNZ Maribor. Najbolje so se odrezali nogometaši Marjete, ki so v neposrednem obračunu za obstanek v Lenartu premagali domačo ekipo in bodo tudi v novi sezoni prvoligaši.  Zanimivo, oba glavna kandidata za izpad sta na zahtevnih preizkušnjah zmagala.  Marles Hiše so na gostovanju presenetile Dobrovce, bilo je 0:2. Na drugi strani je Akumulator na koroškem derbiju v Prevaljah premagal Korotan z 1:2 in ohranja upanje v obstanek. Na ostalih tekmah je šlo bolj ali manj za prestiž. Duplek je doživel drugi zaporedni poraz, tokrat so jih premagali nogometaši Rač z 1:2. Malečnik je do tal potolkel Rošnjo Loko z neverjetnih 10:0, v podobnem stilu je Peca v Cerkvenjaku odpravila domače fante: 0:8.  Staršani so s 6:3 zadali prvi poraz zelo premešani ekipi iz Brunšvika.

 

POROČILO S TEKME NK STARŠE – NK BRUNŠVIK 6:3 (3:2)

Tekma se je pričela po željah domačinov. Nogometaši Brunšvika so delovali zaspano in to so Staršani s pridom izkoristili. Že v 8. minuti so prišli do vodstva z 1:0. Med strelce se je vpisal Dobnik in napovedal popoln napad domačih. Zgolj tri minute kasneje povišanje vodstva. Tokrat se je med strelce vpisal Gerečnik. Nato je v igro vstopil Milutinović, ki zamenjal poškodovanega Grandoška. S svojim prvim stikom z žogo je v 15. minuti poskrbel za znižanje rezultata na 2:1 in znova smo imeli tekmo. Gostje so začutili, da kljub nekaterim spremembam v kadru lahko parirajo domačinom. Prevzeli so pobudo in jo kronali z zadetkom za izenačenje na 2:2. V 33. minuti se je med strelce vpisal Gajič. Po tej situaciji nov preobrat. V 40. minuti so domači z zadetkom Bohaka znova prešli v vodstvo. Do konca prvega polčasa nismo več videli nobene nevarne situacije pred vrati katere izmed ekip in tako so Staršani odšli na odmor s prednostjo enega zadetka, 3:2.

Drugi polčas se je pričel povsem drugače kot prvi. Gostje so od samega začetka prevzeli pobudo in krenili po izenačenje. Pritisk se jim je poplačal v 48. minuti, ko je zadetek na 3:3 dosegel prvi strelec letošnjega prvenstva Lučo Kočar. Nogometaši Brunšvika so nadaljevali z napadi in si priigrali nekaj priložnosti iz katerih bi lahko iztržili kaj več. Nato pa je prišel ključen trenutek na tekmi. V 63. minuti nespameten prekršek Kočarja, ki je tako prejel drugi rumeni karton in posledično rdečega. Domači so tako začutili svojo priložnost in sprejeli darilo gostov s široko odprtimi rokami. Že v 71. minuti so znova prešli v vodstvo, zadetek na 4:3 je dosegel Lupinšek. Pri Brunšviku je po tem golu prišlo do razpada sistema in Staršani so do konca srečanja še 2x zatresli mrežo nasprotnika. Obakrat je bil uspešen Kac. Po zadnjem sodnikovem žvižgu so se  gostje morali sprijazniti s prvim porazom v spomladanskem delu sezone. Je pa res, da ta rezultat na vrhu ne bo ničesar spremenil, saj je bila tekma za Brunšvik zgolj formalnosti. 

 

VRHUNCE TEKEM ŠD STARŠE – NK BRUNŠVIK SI LAHKO OGLEDATE NA TEJ POVEZAVI

Tomislav Grbavac, trener domačih: “Gledalci so prišli na svoj račun, saj smo videli kar 9 zadetkov, obrambi nista imeli svojega dne. Kvalitetna predstava iz obeh strani, ampak na koncu mislim, da smo zasluženo zmagali. Znali smo izkoristiti igralca več, hitro po izključitvi zadeli in to nam je prineslo uspeh.”

Sašo Gerečnik, strelec zadetka za domače: “Mislim, da smo mi sami sebi največji nasprotnik. Še enkrat smo dokazali, da ko smo tisti pravi lahko premagamo vsakega nasprotnika v tej ligi. Zadnjo tekmo gremo prav tako na zmago, da zaključimo sezono kot se spodobi za naš klub in ekipo.”

Danijel Voglar, trener Brunšvika: “Prvo bi rad čestital domačinom za zmago. V tekmo smo krenili zaspano, hitro prejeli dva zadetka. Videlo se je, da fantje niso z glavo povsem tukaj. Sicer smo se dvakrat vrnili v tekmo. Pri 3:3 smo imeli svoje priložnosti, ki pa jih nismo izkoristili. Tempo nam je povsem upadel po izključitvi Kočarja, kar je nasprotnik znal izkoristit. Ne preostane nam drugega kot, da se poberemo po tem porazu in v zadnjem krogu premagamo Cerkvenjak ter se začnemo pripravljati na kvalifikacije.”

Lučo Kočar, strelec zadetka za Brunšvik: “Če strnem celotno sezono je jasno, da je za nami ena res izjemna zgodba. Tako, da nam ta poraz ne moree pokvariti veselja in zadovoljstva. Kar se pa tiče današnje tekme že od samega začetka nismo bili tisti pravi, prisotne je bilo tudi nekaj nervoze. V drugem polčasu smo že od samega začetka dokazali, da smo izjemno fizično pripravljeni dosegli zadetek na 3:3, nato pa je prišel ta rdeči karton. Starše so to izkoristile in na koncu prišle do zaslužene zmage.”