VIDEO: Nedeljski tekmi 22. kroga 1. MNZ Maribor: Duplek šokiral vodilni Brunšvik v 91. minuti, na derbiju Dobrovce-Korotan remi

V nedeljskem sporedu smo tokrat bili priča dvema obračunoma in oba sta se končala z remijem. Tako se razmerje moči na vrhu lestvice ni spremenilo, saj razlika med prvimi tremi ekipami ostaja ista, kot pred tednom dni. Tako nas v zadnjih štirih krogih čaka izjemna bitka za naslov prvaka.

 

POROČILO S TEKME NK BRUNŠVIK – NK DUPLEK 2:2 (1:0)

Nogometaši Dupleka so v Brunšviku šokirali domačine in jim odščipnili pomembni 2 točki v bitki za prvaka. V deževnem vremenu se je na tribunah zbralo slabih 150 gledalcev, ki so videli tekmo za infarkt. Domačini so bili v prvem polčasu boljši in premoč kronali z zadetkom Igorja Perkoviča. V drugem polčasu so tudi gostje prišli do daha in si priigrali nekaj izjemnih priložnosti za izenačenje. Vseeno je prvi ponovno zadel Brunšvik. V 73. minuti je po zares izjemni akciji Kočar povišal na 2:0. In ko je že kazalo na zanesljivo zmago domačinov  neverjeten preobrat. Najprej so Duplčani v 79. minuti znižali na 2:1 in poskrbeli za vročo končnico. Ta se je končala po željah gostujoče ekipe, kajti v sodnikovem podaljšku so vsi krenili v napak in bili za vztrajnost nagrajeni z izenačenjem. Po gneči v kazenskem prostoru so srečno zabili za 2:2.

Zmago so že imeli praktično v žepu, toda na koncu so zapravili prednost dveh zadetkov. Duplečani so prišli do izenačenja v 91. minuti in Brunšvik zavili v črno. V derbiju kroga pa sta se pomerila Dobrovce in Korotan. Tudi na tej tekmi sta si tekmeca razdelila točke, rezultat je bil 1:1.

Nekaj svojih misli sta nam po razburljivi tekmi zaupala trenerja Brunšvika in Dupleka. Razumljivo je bilo v taboru domačih nekaj več nezadovoljstva.

Bojan Petek, trener Dupleka: »To je bila kvalitetna predstava obeh ekip. Tako smo se nekako oddolžili gledalcem, ki so se v tem neprijaznem vremenu v velikem številu zbrali na tribunah. V prvem polčasu smo imeli veliko težav. Domačini so bili boljši in imeli smo srečo, da smo prejeli le en gol. V drugem delu igre smo pokazali popolnoma drugačen obraz, odigrali zares kvalitetno in si zasluženo priigrali točko. Tudi po zaostanku z 2:0 sem verjel v svoje fante, kajti bili so izjemno motivirani in čutil sem, da smo sposobni izenačiti. Imel sem tudi srečno roko pri menjavah, saj smo dvignili ritem igre. Čeprav smo prišli do remija v zadnjih trenutkih tekme, smo si po prikazanem točko zagotovo zaslužili.«

Danijel Voglar, trener Brunšvika: “S prvim polčasom sem zadovoljen, z drugim pa zagotovo ne. Tekma je bila zelo razgibana, polna zanimivih situacij. Kot vodilna ekipa lige in glede na našo kvaliteto si enostavno ne bi smeli privoščiti, da smo zapravili vodstvo z 2:0. Ampak tako pač je in s tem se moramo sprijazniti.  Bolj kot izguba dveh točk, ki nam glede na razplet tekme med Dobrovcami in Korotanom v lovu na prvaka niti ne bi veliko pomagale, me skrbijo zdravstvene težave nekaterih igralcev. Imamo na razpolago ozek igralski kader in vsak igralec je pomemben.  Upam, da bomo zakrpali naše vrste do naslednje zelo pomembne tekme v Malečniku.  Svojim nogometašem zaupam in verjamem, da bomo do konca zadržali prvo mesto.«

 

POROČILO S TEKME NK SROJKO DOBROVCE­­-NK KOROTAN PREVALJE 1:1 (0:1)

V izjemno težkih vremenski pogojih, deževnem in hladnem vremenu,  sta ekipi zaigrali na zmago, kajti remi ni ustrezal nikomur. V prvem polčasu smo spremljali zares zanimivo nogometno predstavo.  Škoda, da se je na tribunah zbralo le okrog 60 gledalcev. Gostje so takoj od prve minute nakazali po kaj so prišli v Dobrovce. To pobudo so kronali z zadetkom v 12. minuti, ko se je med strelce vpisal Plesec.  Po tem zadetku sta si obe ekipi uspeli priigrati nekaj lepih priložnosti, toda mreži se nista več zatresli. Tako so Prevaljčani na odmor odšli s prednostjo enega zadetka.

V drugi polčas so boljše krenili domači nogometaši, ki so diktirali tempo. Pričakovano, saj so potrebovali zadetek za povratek med žive. Toda dolgo časa so vse priložnosti domačih ostale neizkoriščene. Na drugi strani so gostje preko hitrih  protinapadov nekajkrat resneje zapretili, a niso uspeli povišati prednosti. Tako smo stopili v dramatično končnico, ki se je iztekla po okusu domačinov. V 84. minuti so namreč prišli do izenačenja. Po prekršku nad Stachelom je glavni sodnik srečanja dosodil enajstmetrovko. Rutinirano jo je izkoristil Kajtazi in poravnal na 1:1. Do zadnjega sodnikovega žvižga se rezultat ni več spremenil in derbi se je končal z delitvijo točk.

VRHUNCE TEKME SROJKO DOBROVCE – KOROTAN SI LAHKO OGLEDATE S KLIKOM NA TO POVEZAVO

Brane Smodič, trener domačih: “Oboji smo si na tej tekmi želeli zmago. Korotan je pokazal, da gre za kakovostno in trdno ekipo. V prvih 15. minutah so bili boljši nasprotnik, nam tudi zabili gol. Po tem smo le ujeli naš ritem, začeli napadati, vendar žoga ni in ni hotela v mrežo. Na koncu jim lahko le pošteno čestitamo za dobro nogometno predstavo. Kot smo slišali se nam je poklopil rezultat v Brunšviku, tako da še imamo realne možnosti za naslov. Brunšvik še čaka nekaj težkih tekem, tako, da je praktično še vse mogoče.”

Žan Petek, kapetan domačih: “V tekmo smo vstopili slabše kot smo se dogovorili. Zato smo tudi prejeli zadetek v uvodnih 15. minutah. Nato smo se pobrali in si priigrali nekaj priložnosti, ki pa jih nismo uspeli realizirati. Tokrat sreča ni bila na naši strani, kot v nekaterih prejšnjih primerih. Glede na rezultat v Brunšviku, ki nam je šel na roke ostajamo v boju za naslov. Vendar do konca sezone bo potrebno dati maksimum in upati na kakšen spodrsljaj Brunšvika.”

Niko Podvinski, trener Korotana: “Z igro svojih varovancev sem izjemno zadovoljen. Iz obeh strani glede igre in pristopa je bilo jasno, da gre za pomembno srečanje. Svojim varovancem na koncu nimam kaj očitati. Je pa boleče, saj smo na koncu prejeli zadetek, ki bi nas lahko stal naslova. Šlo je za izjemno nogometno predstavo iz obeh strani.”

Tin Küzma, kapetan Korotana: “S predstavo ekipe smo lahko zadovoljni. Spremljali smo tekmo, ki se je nebi sramovali klubi v višjih ligah…zares dobra nogometna predstava iz obeh strani. Na koncu so po mojem mnenju imeli nekaj več sreče domačini, saj jih s tem remijem nismo uspeli ujeti na lestvici. Ampak mislim, da je rezultat povsem pošten. Glede na spodrsljaj Brunšvika proti Dupleku in nekaj težkih tekem, ki še jih čakajo, imamo povsem realne možnosti za naslov.” 

Duplek je Brunšvik zavil v črno in jim odščipnil 2 točki v bitki za prvaka.