VIDEO: Nedeljska tekma 23. kroga 1. MNZ Maribor: Marjeta znova razočarala svoje navijače in doživela hud udarec v boju za obstanek


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

V nedeljo smo spremljali zadnjo tekmo 23. kroga. Marjeta je na domačem igrišču gostila Rače. Gostje so Marjeti zadali nov hud udarec v boju za obstanek in prišli do rutinirane zmage z 0:2. Varovance Saša Novaka do konca sezone čaka krčevit boj za ohranitev prvoligaškega statusa za prihajajočo sezono. Ključnega pomena bi lahko bila tekma v naslednjem krogu, ko odhajajo na gostovanje v Limbuš, kjer se bodo pomerili z direktnim konkurentom za obstanek, ekipo Marles Hiš. Posnetek tekme proti Račam si boste lahko ogledali na Arena TV danes v ponedeljek 13.5.2019 ob 19:15.

 

POROČILO S TEKME ŠD MARJETA – NK RAČE 0:2 (0:0)

V tekmo so bolje krenili domači nogometaši. Gorinšek je v uvodnih minutah zapravil dve lepi priložnosti za vodstvo. Sploh prva je bila izjemna, kajti po čudoviti globinski podaji se je znašel se je sam pred Šipkom, ki pa je njegov strel ubranil. V nadaljevanju prvega polčasa je pritisk domačih splahnel in gostje so vzpostavili ravnotežje. V zaključku bi lahko celo prišli do vodstva, ko je Pipenbaher močno streljal s kakšnih 15-tih metrov. Toda na srečo Marjete je žoga za las zgrešila cilj.  Ekipi sta tako po medlem prvem polčasu odšli na odmor z neodločenim rezultatom 0:0.

Drugi del pa se je začel povsem drugače kot prvi, z hitrim golom. Rače so že v 49. minuti prišle do vodstva.  Po hitri akciji se je s kakšnih 14-tih metrov z milimetrsko natančnim strelom v desni spodnji kot med strelce vpisal Lešnik. Po golu so postali domačini vidno nervozni in v takšnih okoliščinah ni bilo prave ideje v njihovi igri ter zbranosti v napadu pred golom Šipka. Na drugi strani so gostje nekajkrat nevarno napadli in v 85. minuti še drugič zadeli. Knez je s prvim stikom z žogo po vstopu v igro, s strelom s kakšnih 12-tih metrov, povišal prednost gostov na 0:2. Ob koncu srečanja je nervoza na igrišču dosegla vrhunec. V 89. minuti je zaradi ugovarjanja drugi rumeni karton prejel kapetan Rač Jure Trantura in predčasno zaključil tekmo. Zgolj dve minuti pozneje se mu je pridružil domači rezervist Karlovčec, ki je prav tako zaradi ugovarjanja bil izključen. Edina razlika je v tem, da je prejel kar direkten rdeči karton. Gostje so v zadnjih sekundah srečanja prišli do enajstmetrovke. Izvedel jo je Pipenbaher, ampak v tem primeru se je z obrambo izkazal domači vratar in izid je ostal nespremenjen 0:2. Toda to je bila za domačine slaba tolažba, kajti doživeli so nov prvenstveni poraz ter tako zelo razveselili tabor Marles Hiš in Akumulatorja, ki sta zraven Marjete glavna kandidata za izpad.

VRHUNCE TEKME ŠD MARJETA-RAČE SI LAHKO OGLEDATE NA TEJ POVEZAVI

Sašo Novak, trener domačih: “Prvi polčas je bil soliden. Imeli smo nekaj priložnosti, ampak na žalost jih nismo izkoristili. Na koncu se je zgodilo to, kar si nismo želeli. Smo v borbi za obstanek in upamo na nove tri točke že v naslednji tekmi, ko nas čaka direkten konkurent Marles Hiše.”

Gorazd Gorinške, napadalec domačih: “Na začetku tekme sem imel stoodstotno priložnost, na žalost je nisem uspel realizirati. Mislim, da je bil tempo iz obeh strani kar visok. Gostje so zadeli in prišli do zaslužene zmage. Kljub porazu moramo dvigniti glave gor in že v naslednji tekmi pokazati, da smo prava ekipa. Prvenstvo še ni odločeno, tako imamo še vse možnosti za obstanek. Čakajo nas še tri tekme z neposrednimi konkurenti. Že naslednja tekma v Limbušu je lahko ključnega pomena. Igramo v gosteh, kjer v tej sezoni nizamo boljše rezultate. V tekmo vstopimo z manj pritiska kot na domačem igrišču. To pa vemo igralci sami, zakaj je tako.”

Iztok Hrženjak, trener Rač: “Od začetka tekme smo se postavili bolj obrambno in čakali na svoje priložnosti. Uspelo nam je s potrpežljivo igro. Prvih 20. minut smo bili v krču, nekako se nismo sprostili. Zavedali pa smo se, da nasprotnik v drugem polčasu ne bo več tako nevaren in tekmo mirno pripeljali do konca.”

Tilen Lešnik, strelec najlepšega zadetka na tem obračunu: “Prvo bi rad čestital svojim soigralcem za borbeno predstavo od samega začetka tekme. Končno se nam je izplačal trud, ki ga vlagamo na vseh treningih. Do konca sezone bomo poskusili premagati vse tri nasprotnike in bomo videli kam nas bo to na koncu pripeljalo.”