Tekmovanje v MNZ Maribor
Veliko preobratov in presenečenj

Rekord kroga po številu obiskovalcev pa ponovno na Prevaljah, ki je gostil Dobrovce. Na nek način tudi razumljivo, saj je šlo za derbi kroga, ki je tudi opravičil ta naziv.

1. MNZ Maribor – 16. krog

Slivnica si je po približno 60-ih minutah tekme priigrala tri zadetke prednosti. Po tem pa lahko zapišemo, da so domači povsem popustili, saj so Železničarju dovolili, da je rezultat izenačil in v končnici morda celo zapravil zmago. Do takšnega preobrata sigurno ne bi prišlo, če bi domači imeli več kot eno menjavo, saj se je rezultat obrnil v prid gostom po menjavah.
Preobrat, ki ga vidimo malokrat ali pa je morda to bilo celo prvič, se je zgodil v Pobrežju. Gostje iz Teznega so bili nemočni, oziroma je domači napadalec Dvoršak Anton z lahkoto dosegel tri zadetke. Kaj se je zgodilo v drugem polčasu z domačo ekipo pa verjetno ni jasno nikomur. Da lahko tako popustiš, da ti ekipa, ki je pri dnu lestvice, ki ima gol razliko 15:60, v drugem polčasu nasuje šest zadetkov in ji omogočiš nasmeh. Skratka to je rezultat za gostilniške debate (kupljeno, prodano, pustili so jim…).
Paloma je odigrala tako kot se za ekipo iz vrha lestvice spodobi in rutinirano premagala Jurovski dol. Končni rezultat je nekoliko visok, a zmagala je ekipa, ki je pokazala več.
Brunšvik je pred svojimi gledalci v prvem polčasu še nekako dovolil gostom iz Dogoš, da so držali priključek. Po ponovnem prihodu na igrišče pa so domači prevzeli popolno pobudo in bili zbrani v zaključnih akcijah. Če imaš v ekipi takšnega strelca kot je Bohl Jože, je praktično zadetek na tekmo zagotovljen. Tokrat je dosegel klasični hat-trick.
V Račah se je zbralo nekoliko več gledalcev kot po navadi, saj je bil nasprotnik Fram. Tekma je bila izenačena vseh 90 minut, čeprav končni rezultat tega ne kaže. Če pri gostih igrata Hajnc Denis in David Mlinar, jih je težko premagati. Tako se je zgodilo tudi tokrat, saj sta vsak dosegla po dva zadetka. Domačim je lahko samo žal za zapravljenimi priložnostmi.
Rekord kroga po številu obiskovalcev pa ponovno na Prevaljah, ki je gostil Dobrovce. Na nek način tudi razumljivo, saj je šlo za derbi kroga, ki je tudi opravičil ta naziv. Gostje so odlično začeli, oziroma izkoristili ponujeno in po pol ure igre vodili z dvema zadetkoma prednosti. Domačih to ni zmedlo in so nadaljevali svojo igro, za kar so bili na koncu nagrajeni z zmago, saj je Marinkovič Željko dosegel odločilni zadetek 5 minut pred koncem tekme. Veselje, ki je nastalo na tribuni je bilo temu primerno.
Presenečenje pa v Marjeti, ki je oddala točko Cerkvenjaku. Po prikazanem bi zmaga morala ostati doma. Očitno bodo igralci Marjete zdaj, ko bodo morali prevzeti vlogo favorita na več tekmah imeli težave z osvajanjem točk.
Zapisniki 16. kroga 1. MNZ Maribor

[phpleague type=fixture id=396] [phpleague id=17 type=table latest=false style=general]

 

2. MNZ Maribor – 11. krog

Radvanje se končno veselijo nove zmage. Do nje so prišli veliko težje kot so pričakovali. Če jih v zaključku tekme ne bi pospremila tudi sreča, bi bili ob točki ali točke. Gostje iz Jakoba pa bodo poizkusili v tretjem krogu poiskati boljši rezultat.
Kdor je v Hočah zamudil na prvi polčas, praktično ni zamudil nič. Vseh šest zadetkov je bilo doseženih v drugem delu in vse so dosegli domači igralci. Česa takšnega ni pričakoval nihče, še najmanj pa gostje iz Prepolj, ki so po tihem v tem srečanju mislili celo na zmago.
Miklavž je zabeležil novo pričakovano zmago. Za njo so se morali izjemno potruditi, čeprav so gostili pred zadnje uvrščeno ekipo iz Starš. Na tem srečanju se je z dvema zadetkoma in odlično igro izkazal Škofič Gregor.
Čeprav je rezultat na srečanju v Kungoti, kjer je gostoval Akumulator bil tesen, je skozi celotno tekmo bilo videti, da domači igrajo kolikor pač potrebujejo za zmago. Prav to je bilo opaženo v zaključnih strelih, kjer so vse jemali s preveliko lahkoto. Ampak na koncu se jim je vseeno izšlo.
V Dupleku, ki je gostil Rošnjo Loko, pa izenačena tekma s priložnostmi na obeh straneh. Po prvem polčasu je rezultat bil še vedno začetni, a maloštevilni gledalci so s prikazanim lahko bili vseeno zadovoljni. V drugem delu igre pa so gostje dosegli dva zadetka in se veselili zmage. S tem rezultatom so tudi obdržali drugo mesto in se rešili enega težjih nasprotnikov.
Zapisniki 11. kroga 2. MNZ Maribor

[phpleague type=fixture id=417] [phpleague id=18 type=table latest=false style=general]

Andro