Rezultati 25. kroga Štajerske lige
Veliki zmagi za Mons Claudius in Zreče, zmaga Radelj nad Fužinarjem

Zadnji krog in neposreden obračun Mons Claudiusa in Zreč bo odločal komu bo pripadlo tako želeno 5. mesto, ki še neposredno vodi v 3. ligo.

V izjemno pomembnem srečanju za obe ekipi, je Mons Claudius na gostovanju v Žalcu uspel premagati domačo ekipo in je s tem še korak bližje napredovanju v 3. ligo. Rogatčani so bili vseh 90 minut boljši nasprotnik. Že ob polčasu je bilo jasno, da bodo točke odšle z njimi, saj so že vodili z 0:3. V 2. polčasu so nadaljevali v istem tempu, Žalčanom pa je uspelo doseči le častni zadetek. Domači so s porazom dokončno izpadli iz boja za napredovanje. Pred Mons Claudiusem pa je le še zadnji krog, v katerem se bodo pomerili z Zrečani in prav to srečanje bo odločilo kdo se bo neposredno uvrstil v 3. ligo.
Zrečani so z identičnim rezultatom odpravili Štorovčane. Tudi v tem srečanju so bili Zrečani za razred boljši in na krilih Brdnika, ta je že v minulem krogu dosegel dva pomembna zadetka, ki je dosegel kar 4 zadetke, prišli do položaja, ko bodo v naslednjem krogu v Rogatcu odločali o svoji usodi.
Šoštanj je v domačem srečanju presenetljivo premagal Lenart, ki je tako s porazom moral prepustiti 3. mesto Radljam. Domači so bili v obeh polčasih boljši nasprotnik, v vsakem dosegli po zadetek, kar je na koncu zadostovalo za zmago z 2:0.
Radeljčani so v derbiju kroga uspeli premagati prvaka lige, ravenski Fužinar. Izenačeno srečanje je v prid domače ekipe z edinim zadetkom na srečanju odločil Kovač, ki je v 34. minuti uspel premagati gostujočega vratarja Lopatnega. Z zmago in ob porazu Lenarta, so Radeljčani znova zasedli 3. mesto.
Slovenj Gradec je v domače srečanju brez večjih težav odpravil Pohorje s 4:0. Glavnino dela so domači opravili v 1. polčasu, ko so dosegli 3 zadetke. V nadaljevanju so dosegli še enega in se z zmago po dolgem času odlepili od zadnjega mesta in ga prepustili tokratnim tekmecem iz Ruš.
Pesnica je z zmago 2:0 Marles hiše dokončno izločila iz boja za napredovanje v 3. ligo. Pesničani so do zmage prišli z dobrim uvodom v 2. polčas, ko so uspeli doseči oba zadetka. Gostje so se trudili po svojih najboljših močeh, a so bili domači tokrat enostavno boljši.
Zapisniki 25. kroga Štajerske lige

[phpleague type=fixture id=253] [phpleague id=9 type=table latest=false style=general]

Pari zadnjega 26. kroga
[phpleague type=fixture id=254]