Veliki nogometni turnir v Kidričevem

Nogometni klub Aluminij bo v soboto, 15. in nedeljo, 16. junija poskrbel, da bo zopet pravi nogometni živ žav. Takrat se bo namreč odvijal 4. tradicionalni nogometni turnir.
V soboto bodo nastopile selekcije mladih nogometašev U-7, U-9, U-11, U-13, v nedeljo pa selekcije U-6, U-8. U-10, U-12.
Nastopile bodo ekipe iz Slovenije, Avstrije, Madžarske, Hrvaške, Italije, Bosne in Hercegovine, Srbije, Nemčije, Švice in Slovaške. Lani se je turnirja udeležilo 88 ekip, ki so igrale na šestih vrhunsko pripravljenih igriščih. To je zneslo 900 mladih nogometašev. Mladim je lahko tudi v zadovoljstvo, ker se je na teh igriščih tudi pripravljala slovenska reprezentanca. Zanimanje med klubi za udeležbo na turnirju je veliko. Po lanskem, sicer 3. turnirju, ki je bil odlično organiziran, se je govorilo, da bi lahko padel rekord po številu ekip in nastopajočih že na naslednjem, to je letošnjem. Seveda imajo moštva tudi ambicije po visokih uvrstitvah in nedvomno je, da bi domači tudi radi bili v ospredju, tako kot je bila lani njihova ekipa U-8 prva in je igrala v naslednji sestavi: Alen Ostroško, Žan Jevšenak, Rok Metličar, Domen Zajšek, Vid Kovačec, Alen Ahec, Žan Vidovič, Miha Galun, Luka Pernek, Tibor Knaus, Niko Milič, Enej Ferčec, Aljaž Verlak, trener Sašo Gajser.
Poskrbljeno bo tudi za druge stvari, ki sodijo k tako veliki organizaciji, kot je animacijski program, snemanje tekem, fotografiranje ekip, pestra gostinska ponudba in še kaj.
Prve štiri uvrščene ekipe bodo nagrajene s pokali in medaljami. Lani je organizatorje poslužilo še dobro vreme, na trenutke je bilo morda celo vroče, ne pa tudi za številne ljubitelje nogometa, ki se jih je zbralo preko 2500 v obeh dnevih, kar je impozantna številka.
Mladi nogometaši so torej v pričakovanju turnirja, kakor tudi ljubitelji nogometa, ki bodo na delu videli bodoče nogometne zvezdnike. Seveda je organizacija takšnega turnirja zahtevna in ne dvomimo, da se bodo vsi, ki so zraven, potrudili.
Vabilo na poletni turnir 2013