Velik spodrsljaj Pece

Sredo bi pri Peci najraje čim prej pozabili. Potem, ko so z visoko zmago v Rušah prišli na vsega dve točki zaostanka za želenim petim mestom, so doma nepričakovano izgubili proti Slovenj Gradcu.

Sredo bi pri Peci najraje čim prej pozabili. Potem, ko so z visoko zmago v Rušah prišli na vsega dve točki zaostanka za želenim petim mestom, so pred srečanjem z zadnjeuvrščenim klubom vsi pričakovali nove tri točke in preboj po lestvici navzgor. A se to ni zgodilo. Po slabi nogometni predstavi so Slovenjgradčani ugnali Črnjane z 1:2 in se vsaj začasno odlepili z dna lestvice. Peca bo izgubljene točke sedaj morala nujno iskati v gosteh, kjer jim že celotno sezono gre mnogo bolje od nog kot na domačem terenu.
V samo tekmo so za odtenek bolje krenili domači v standardni postavitvi 4-2-3-1. Ob rahlem dežju sta si obe ekipi priigrali po eno zrelo priložnost. Pri gostih je s strani poskusil Jelić, a je Kreuh njegov strel iz bližine odlično ubranil, na drugi strani pa je bil najbližje zadetku Gabrovec, ko je po kotu v gneči pred golom žogo poslal preko vrat.
Peca je v vodstvo prišla dve minuti pred iztekom polčasa, ko je Piko prebil zadnjo linijo Slovenj Gradca in rutinirano poslal žogo za hrbet Marčiča. Ampak kot že velikokrat videno, se Peca na tekmah z ekipami iz spodnjega dela lestvice vse preveč muči, tako da je bilo na tribuni kljub vodstvu čutiti določeno mero strahu pred nadaljevanjem.
Kot se je na žalost izkazalo, je bil sum upravičen. Slovenj Gradec je pokazal, da kljub slabši uvrstitvi na lestvici zna igrati nogomet. V 56. minuti je Jelić z mojstrskim zadetkom rezultat izenačil. Domače je prejeti gol še dodatno presekal, tako da si vse do konca tekme kakšne zrelejše priložnosti niso priigrali. Še več, po protinapadu gostov, kjer je kasnejši strelec Zajc po mnenju večine gledalcev in domačih igralcev storil očiten prekršek nad Kotnikom, so izgubili z 1:2. Ob glasnih protestih pri sodniku Veličkem, ki seveda niso koristili, je najkrajšo potegnil Piko, ki je bil izključen. Koliko tekem bo moral izpustiti, bo jasno v naslednjih dneh.

PECA – SLOVENJ GRADEC 1 : 2 (1:0)
1:0 Piko Andrej 43.
1:1 Jelić Petar 56.
1:2 Zajc Matija 83.
R.K.: Piko Andrej 83./Peca

nkpeca.com