V Lendavi brez zadetkov

Težko pričakovani derbi ekip iz območja MNZ Lendava med Nafto 1903 in Odranci se je to soboto končal s tistim, najbolj nepriljubljenim izidom za gledalce.

Težko pričakovani derbi ekip iz območja MNZ Lendava med Nafto 1903 in Odranci se je to soboto končal s tistim, najbolj nepriljubljenim izidom za gledalce. Sicer pa je lendavski športni park v poznem sobotnem popoldnevu, brez pretiravanja, ponovno spominjal na prvoligaške čase v Lendavi. Zbralo se je lepo število gledalcev in upamo si trditi, da so se tokrat odgovorni pri štetju kar nekoliko zmotili, saj je bilo gledalcev kar precej čez številko 300. Poleg dogajanja na igrišču je med navijači enih in drugih potekala tudi na tribunah, vendar vse v mejah razumnega in dovoljenega.
Roko na srce igra ni navdušila. Sicer prvi polčas je bil še konkreten in v njem ni manjkalo kar nekaj zrelih priložnosti.
Prvo resnejšo priložnost so si priigrali gostje sredi 10.minute. Matjašec je prodrl po levi in odbito žogo domače obrambe zaključil s predložkom pred domača vrata. Na 2. vratnici je bil najspretnejši nekdanji Naftaš Levačič, vendar je z glavo udaril v prazno, toda na odbiti žogi se je znašel Gostan, toda nameril zgolj čez gol Valentiča. V 15. minuti je bil Matjašec ponovno kreator akcije gostov. Tokrat je po akciji z Vorijem udaril s strani, toda ponovno čez gol.
V 26. minuti so gostje zapravili mogoče najlepšo priložnost v prvem delu igre. Vori je preigraval na robu kazenskega prostora, asistiral do Gostana, ta pa na stran do prostega Botjaka, ki je sicer dobro streljal, toda preveč po sredini in Valentič je bil na mestu. Dve minuti kasneje je poskusil Raduha z glavo po predložku Vorija, uspešnejši je bil ponovno domači čuvaj mreže.

Rdeči karton – Gerencser 29.
Minuto kasneje je sledil prelomni trenutek tekme. Odranska ekipa je izigrala domačo obrambo kakih 30m od svojega gola in Gostan se je znašel sam iz oči v oči z Valentičem. Neposredno srečanje z domačim golom mu je preprečil domači branilec Gerencser in akcijo zaustavil s prekrškom nad Gostanom, sodnik Pavlovič pa ga je z rdečim kartonom poslal pod predčasno prho.
Domačini so imeli sredi 39. minute kljub igralcu manj kar lepo priložnost. Po podaji iz avta je Antonovič D. udaril s strani in povzročil precej dela odranskemu vratarju Göncu, toda slednji je strel vseeno izbil. Pri začetnem rezultatu se je končal prvi polčas.

Drugi polčas je proti pričakovanjem prinesel povsem drugo sliko. Igra je bila bleda na obeh straneh. Domači so ob igralcu manj še dodatno zaostrili igro v obrambi, gostom pa kljub igralcu več ni uspelo konkretno razviti napadalne igre in doseči kak zadetek. Domači so imeli po podaji Bedoja preko Antonoviča D. spet priložnost sredi 77. minute, Gönc je strel ponovno obranil. V 78. minuti je z glavo po predložku Bogdana še enkrat poskusil Raduha, toda strelski naboji so bili tudi tokrat prazni.
Do konca obračuna se ni zgodilo nič konkretnega, točke v Lendavi pa so se bolj veselili domačini, saj so imeli večino tekme na igrišču moža manj.

 

 

Dejan Čurić