Uspešno izveden Aluminij Cup 2013

Minuli vikend je bilo v Kidričevem, v športnem parku in okolici živahno. Aluminij je bil organizator 4. tradicionalnega mednarodnega nogometnega turnirja Aluminij Cup 2013 za mlade nogometaše.

Minuli vikend je bilo v Kidričevem, v športnem parku in okolici živahno. Aluminij je bil organizator 4. tradicionalnega mednarodnega nogometnega turnirja Aluminij CUP 2013 za mlade nogometaše. To je bil sicer zelo zahteven projekt, ki jih je le malo v Sloveniji in le malokdo ga zmore. Kot smo že zapisali je nastopilo 74 ekip, s preko 700 nogometaši, vse skupaj pa si je ogledalo veliko ljubiteljev nogometa. Najbolj važno je, da so na koncu vsi bili zadovoljni in napovedali udeležbo na prihodnjem.
Bilo je tudi nekaj ekip iz okolice, ki so se preizkusili v tej konkurenci: dekleta ŽNK Dornava, MSM Ptuj, Videm. NŠ Poli Drava…itd. Ob tem je potrebno pohvaliti organizatorje, vodjo organizacijskega turnirja Marka Pergerja, starše in vse tiste, ki so priskočili na pomoč. Skratka bilo je poskrbljeno za vse. »Seveda sem zadovoljen z izvedbo turnirja, kakor tudi drugi. Težko je dobiti skupaj toliko ekip na enem mestu, nam je uspelo. To pomeni, da smo dobro delali na prejšnjih. Ljudje tega ne pozabijo. Veselje pa je toliko večje, ker so se dobro izkazali tudi naši fantje in pokazali, da so lahko konkurenčni.«
Samo tekmovanje je bilo zanimivo in borbeno, vendar vsi niso mogli biti prvi, zato so bili nekateri tudi razočarani. Žal je to tako v športu in bo bolje prihodnjič. Seveda dobra uvrstitev prinaša veselje, pokale in medalje. Predsednik uprave podjetja Talum Marko Drobnič je bil med podeljevalci medalj in pokalov je o turnirju dejal: »Ne samo, da smo v Kidričevo pripeljali toliko ekip, ampak je to tudi vzgoja otrok čez vikend, kar je tudi poslanstvo kluba in nas kot generalnega sponzorja kluba, da mladino vzgajamo skozi šport, saj dobivajo vrednote, s katerimi jim bo v življenju lažje. Vsi si zaslužijo priznanja ob takšnem vremenu in velikem številu tekem. Seveda pa je podelitev našim fantom toliko lepše.«

Dejan Žolek – trener dveh zmagovalnih ekip (U-11 in U-12): »To je dokaz, da NŠ Aluminij dobro dela. V soboto je bil naš nasprotnik Triglav, ki tudi dobro dela in smo bili boljši, prav tako v nedeljo proti HIT Gorici. Mislim, da smo povsem zasluženo dobili turnir pri U-11 in U-12. Fantom je potrebno samo čestitati, saj jim ni bilo lahko. Tudi vremenske razmere niso bile idealne. Čestitke pa tudi organizatorju turnirja.«
Uvrstitve:
U-6: 1.Olimpija, 2. Aluminij, 3. Varteks -Fotex. Najboljši igralec Adriano Rizvič (Olimpija); najboljši vratar: Jan Hlapčič (Varteks – Fotex)

U-7: 1. Tabor Maribor, 2. Šampion Celje, 3. Mura. Najboljši igralec: Anđelo Macanovič; najboljši vratar: Blaž Cvek (Tabor Maribor)

U-8: 1. Aluminij, 2. Maptrade Bistrica, 3. Jarenina. Najboljši igralec: Nino Milič (Aluminij); najboljši vratar: Primož Fridrih (Maptrade Bistrica)

U-9: 1. Aluminij, 2. Miklavž – Dobrovce, 3. Mura. Najboljši igralec: Žan Jevšenak (Aluminij); najboljši vrartar: Nino Fras (Miklavž Dobrovce)

U-10: 1.Železničar Sarajevo, 2. Mura, 3. Aluminij. Najboljši igralec: Omar Beča (Železničar Sarajevo), najboljši igralec: Nejc Gorza (Mura)

U-11: 1. Aluminij , 2. Hajduk Pakrac, 3. Triglav. Najboljši igralec: Luka Mesarič; najboljši vratar: Franko Kelemen (Hajduk Pakrac)

U-12: 1.Aluminij, 2. HIT Gorica, 3. Železničar Sarajevo. Najboljši igralec: Aljaž Geršak( Aluminij), najboljši vratar: Anej Milič (Aluminij)

U-13: 1.Krško, 2. Hajduk Pakrac, 3. Aluminij. Najboljši igralec: Teo Milič (Aluminij), najboljši vratar: Vid Goričar (Krško)

Danilo Klajnšek