Uefa Futsal Cup – Elite Round Group B
Borili, a na koncu izgoreli…

Dan po porazu je bila tema le kaj bi bilo, če sodnik nebi spregledali igre z roko. Vendar po če…, nam nič ne pomaga. Treba je pozabiti včerajšnjo tekmo in kot je rekel domači igralec Gašper Vrhovec, je danes nov dan. Naprej so na parket stopili ruski in srbski prvak.
Fetić & Co. So v srečanje proti zvezdniškemu Dyanamu vstopili zelo samozavestno. Nič ni kazalo, da so včeraj odigrali težko tekmo proti Litijanom. Prikazali so dobro igro, veliko napadali in Dynamo je s težavo prihajal do svoje igre. A le do 16′ ko je zadel Fukin in v isti minuti je srbskega prvaka vratnica rešila zadetka. Na odmor so Dynamovci odšli z minimalno prednostjo. Po pavzi pa so se Rusi razigrali in najprej je bil v 32′ uspešen Cirilo in le minuto kasneje še Fernanmdinho. V 36′ se je med strelce vpisal še Romulo, v zadnji sekundi pa je končni rezultat 5:0 postavil Pula. Dyanamo je z to zmago praktično že med najboljšimi štirimi na stari celini. Sobotna tekma proti gostitelju bo le še revialna za lanskoletne vice prvake stare celine.

 
FC LITIJA – SLOV MATIC 3 : 4 (1:2)
13′ Drahovsky 0:1, 18′ Bratošek 0:2, 19 Osredkar 1:2, 28′ Vrhovec 2:2, 30′ Bratošek 2:3, 36′ Vrhovec 3:3, 40′ Bratošek 3:4

Dvorana Tri lilije Laško, gledalcev: 300, sodnika Petros Panayides (Ciper), Balazs Farkas (Madžarska)

Litijani so današnjo zmago začeli ofenzivno in napadalno. Večino časa so imeli žogo v svoji posesti. Številne lepe priložnosti nikakor niso dobile piko na i z zadetkom. Pregovor, kdor ne da prejme se je izkazal za še kako pravilnega v 13′, ko je z lepim strelom goste v vodstvo popeljal Dragovsky. Domači tudi po golu gostov niso spremenili igre in nadali. V 18′ pa je domačo obrambo premagal še Bratošek. Litijani so nadaljevali z igro kjer so skoraj nepremagljivi, z vratarjem v polju. Ta poteza se jim je obrestovala že v naslednji minuti, ko je bil z drugim zadetkom na turnirju uspešen domači kapetan Igor Osredkar. Tudi drugi polčas so Litijani začeli z vratarjem v polju. Pritiskali na gostujoča vrata, kar se je obrestovalo v 28′. Izenačil je Vrhovec. A le dve minuti so se domači veselili, saj je v 30′ znova Bratovšek popeljal Slov-Matik v vodstvo. Kar pa ni vzelo energije domačinov. Za izenačenje je z lepim strelom poskrbel Gašper Vrhovec. Litijani so pritiskali, a zmanjkovalo časa. V zadnji sekundi srečanja je za veselje gostov poskrbel Bratošek ko je zadel prazen gol. Utrujenost na domači strani je tokrat naredila svoje. Gostom so slovenski prvaki na koncu le športno segli v roko. Dan počitka bo še kako prav prišel, da se varovanci domačega stratega Bojana Žunka dodobra spočijejo. V soboto jih v zadnji tekmi turnirja čaka še ruski Dynamo, ki se je praktično že uvrstil na Final four. Revialno tekmo bodo Litijani igrali za svoje zveste navijače, ki so jih tudi danes bodrili in v upanju, da se mogoče le zgodi čudež.
Izjave po tekmi:

Bojan Žunko, trener FC Litija: “Danes se naša strategija ni izšla tako kot na Cipru, vendar svojim fantom nimam kaj za očitati. Danes so dali vse od sebe oz. še več. Treba je poudariti, so bili danes vsi v službi in po včerajšnji težki tekmi komaj na nogah. Težko se je nato sestaviti in odigrati še eno težko tekmo.”

Damir Pertić, igralec FC Litija: “Vse čestitke Slov-Matiku, mi smo se borili, vendar je utrujenost pripomogla k končnemu rezultatu. V sobota je še ena tekma, dali bomo vse od sebe.”

V soboto je še zadnji dan, Litijane čaka še revialna tekma prosi Dynamu.

 

 

Barbara Rozina
Foto: www.futsal.si