Uefa Futsal Cup – Elite Round Group B

Še dober teden dni nas loči do Uefa Futsal cupa, ki bo potekal med 20. in 23. novembrom v dvorani Tri lilije v Laškem.

Še dober teden dni nas loči do Uefa Futsal cupa, ki bo potekal med 20. in 23. novembrom v dvorani Tri lilije v Laškem. FC Litija je v sredo odigrala predzadnjo tekmo pred evropskim pokalom. Dobesedno so pometli s konkurenco in goste ekipo Velikih Lašč premagali s kar 9:3 (2:2). Še ena tekma čaka varovance stratega Bojana Žunka do prve pomembne tekme na turnirju, uvodnega izjemno težkega in pomembnega srečanja s srbskim prvakom KMF Ekonomac iz Kragujevca. Litijani so se v zadnjem letu s srbskim velikanom že pomerili, in sicer konec avgusta na turnirju v Banja Luki, kjer pa je Litijane srbski prvak nadigral. Srečanje se je končalo z visokim rezultatom 11:0 za gostitelje, vendar so Litijani nastopili brez Pertića in Pantića ter brez opravljenega treninga. Nedvomno bo tokrat v Laškem povsem druga pesem.
V taboru Litije z nestrpnostjo pričakujejo gostovanje najboljših ekip na stari celini. Eden redkih Slovencev, ki je okusil slavo in blišč ruskega futsala, Mile Simeunović, pa napoveduje: »Vesel sem, da smo znova med elito. Vsako leto se je težje uvrstiti, saj prihajajo novi in novi bogati klubi, ki kupujejo kvalitetne igralce, predvsem iz Brazilije. Želim si, da bi sobotna zadnja tekma proti Dinamu odločila o uvrstitvi v finale. Če se uvrstimo naprej bi bila prava senzacije, vendar čudeži se dogajajo in upanje umre zadnje.«
Mile Simeunović je v svoji ruski pravljici že igral proti igralcem Pula, Cirio in Tatu, ki so stebri ruskega prvaka. Glede na lanskoletni velik odziv, ko je FC Litija gostila Barcelono pa je Mile še dodal: »Upam, da bo tudi tokrat v Laško prišlo veliko število navijačev. Dinamo mogoče ni tako atraktivna ekipa kot je bila lani Barcelona, vendar nedvomno sodi med tri najboljše ekipe na svetu. Letos pa je ta ekipa še močnejša kot v preteklosti, tako da gledalci ne bodo razočarani zapuščali dvorano Tri lilije. Vabljeni v čim večjem številu. Naš moto pa tako kot vedno, na zmago na vsaki tekmi.«
Vse ekipe prihajajo v Slovenijo v torek, 19. novembra 2013, nastanjene pa bodo tako kot je že tradicija v Thermani v Laškem.
Podrobnosti o posameznih ekipah, ki se bodo v Laškem borile za vstopnico na Final four, si lahko ogledate na njihovih spletnih straneh:
http://www.mfkdinamo.ru
http://www.ekonomac.com
http://www.slov-matic-fofo.sk

Tekme se igrajo v sredo, četrtek in soboto ob 18.00 in 20.30 uri.
Litijani bodo vse tekme igrali ob 20.30. Podrobnosti o samem tekmovanju in pripravah na tekmovanje pa lahko spremljate na naslovu www.fclitija.si.