Turnir v Markovcih pripadel Majolki

Ob 50-letnici kluba NK Stojnci so organizirali turnir zmagovalcev treh lig malega nogometa.

Ob 50-letnici kluba NK Stojnci so organizirali turnir zmagovalcev treh lig malega nogometa. Tako so nastopili KMN Majolka (zmagovalka ONL Videm), Poetovio iz Ptuja in KMN Tomaž iz Ormoža. Nogometaši vseh ekip so prikazali dober, všečen nogomet, tako da so ljubitelji nogometa v športni dvorani Markovcu prišli na svoj račun. Ekipe so bile enakovredne, prvo mesto pa je osvojila ekipa KMN Majolka.
Prvatako so se v nedeljo pomerili kadeti, mladinci in nogometni veterani. Nastopilo je šest kadetskih, osem mladinskih ekip in tri ekipe kot prvaki MNZ lig. Prvič so se ti mladi nogometni upi imeli priložnost meriti še v malem, dvoranskem nogometu. Turnir je potekal v enakovrednih in razburljivih srečanjih.
Organizator je dobil obilico pohval in vsi so si bili enotni, da bi lahko takšnih, podobnih turnirjev bilo več. Tega turnirja pa ne bi moglo biti brez neutrudnih organizatorjev z vodjem Silvom Foršnaričem na čelu, kateremu so pomagali Ksenja Pivko, Martin Kolarič, Janez Kovačič in hišnik Bogdan Ovčar. Zahvala gre tudi osnovni šoli in občini Markovci za najem prostorov. Ob tako uspešni izvedbi športnih prireditev pa organizatorji obljubljajo, da bodo »vajo« v prihodnje ponovili.

Končni vrstni red – kadeti: 1. NK Ormož, 2. NK Zavrč –II. 3. NK Stojnci
Končni vrstni red – mladina: 1. Stojnci, 2. Ormož, 3. Grajena

Danilo Klajnšek