Tromejnik z igralcem manj izničil vodstvo Odrancev

Nogometna predstava na igrišču pa je bila prava paša za oči za "nevtralne navijače" in stresna za goreče navijače obeh moštev. Videli so 4 gole, rdeči karton, tresli so se okvirji gola in vladali živci tako na igrišču kot tudi ob njem.

Za Odranci je prvo domače spomladansko srečanje, če seveda temu lahko rečejo domače. Prekmurski derbi 17. kroga med Odranci in Tromejnikom je bil po dogovoru odigran kar v Beltincih in govorimo lahko o še enem prekmurskem prazniku nogometa, saj ni manjkalo tako Odrančarjev, kot tudi prijateljev iz najbolj severnega dela Goričkega. Nogometna predstava na igrišču pa je bila prava paša za oči za “nevtralne navijače” in stresna za goreče navijače obeh moštev. Videli so 4 gole, rdeči karton, tresli so se okvirji gola in vladali živci tako na igrišču kot tudi ob njem.
Uvod tekme je vsekakor pripradel domači ekipi. Začetno “otipavanje” je s prvo akcijo v 12. minuti zaključil Matjašec, ko je po kombinaciji z Žerdinom z roba kazenskega prostora meril mimo vrat Boharja. V 20. minuti je sledila tudi prva resnejša situacija za goste. Asistenco Janže z leve strani je pred golom izkoristil Bokan in z glavo dodobra ogrel roke Gönca. Tri minute kasneje je Janža nevarno streljal, Gönc je bil ponovno na mestu. V 24. minuti pa so prišli na račun domači strelci. Podajo iz kota je izvedel Žerdin, na 1.vratnici pa se je najbolje znašel Jerebic in preskočil obrambo gostov ter s pomočjo prečke domačo ekipo povedel v vodstvo z 1:0.
Stvari so se za goste popolnoma na glavo obrnile v 26. minuti, ko je Mešič storil prekršek na Žnidaričem, sodnik Borošak pa je nemudoma izvlekel karton rdeče barve. Gledalci so se čudili nad reakcijo glavnega sodnika, saj prav nihče ni videl Mešičeve grobe igre brez žoge. Tekma je šla naprej, pobuda je bila še naprej na strani domače ekipe in v 33.minuti so se varovanci trenerja Viherja drugič veselili. Matjašec je po prostem strelu s 30 m podal pred gol gostov, kjer je bil v gneči ponovno najvišji Jerebic in mreža Tromejnika se je stresla že drugič. Zmaga nodranskih fantov se je zdela kot na dlani, saj sta vodstvo z 2:0 in igralec več na igrišču predstavljala izdatno terensko prednost pred nadaljevanjem tekme, vendar ….
V 45.minuti je Matjašec storil prekršek v svojem kazenskem prostoru, sodnik Borošak je nemudoma pokazal na strel z bele točke, ki ga je že ničkolikokrat v tej sezoni uspešno izkoristil kapetan Tromejnika, Čontala. Pri tem rezultatu sta se ekipi odpravili na odmor.
V drugem delu je bilo za pričakovati, da bo domača ekipa kljub prejetemu golu tekmo rutinirano pripeljala do konca in morebiti uspela še vsaj enkrat premagati Boharja. Toda začetek drugega dela je bil povsem neprepoznaven in je domačim gledalcem dajal občutek, da je razmerje moči na igrišču 11:11 in, da imajo gostje pač minute pobude. Pobudo gostov je v 50. minuti kronal Bokan Rok, ko je preigral več domačih nogometašev in s 15 m s strelom v kratek kot premagal Gönca in rezultat poravnal na 2:2.
V 55. minuti bi domača ekipa lahko prišla do ponovnega vodstva. Sreš je z namenom podaje poslal predložek pred gol, žoga pa je preletela številne igralce in končala v vratnici gola gostov. Gostje so ves ta čas pridno čakali na priložnost v protinapadih, saj je domača ekipa igrala odprto, z željo vsaj še enkrat zadeti. Medtem je v igro vstopil dalj časa poškodovani Tkalec in v 77. minuti tekme bi lahko postal “joker” z domače klopi, toda po strelu Sreša s 30 m je odbito žogo z neposredne bližine gola poslal le v naročje Boharja.
V 84. minuti se je tresla tudi vratnica domačega gola, katero je po predložku z glavo stresel Čontala. V 87. minuti se je vendarle stresla mreža gostov. Po predložku Tkalca je z glavo zadel rezervist Gostan, toda sodniška trojka je gol razveljavila in signalizirala prepovedani položaj Gostana pred zadetkom.
Isti igralec je že globoko v sodnikovem podaljšku zgrešil skoraj “neverjetno”. Sreš je streljal s 25 m, žoga pa se je od številnih nog odbila do Gostana in ga tudi presenetila, ob pomanjkanju zbranosti pa jo je poslal čez gol gostov.
Prekmurski derbi se je tako končal pri rezultatu 2:2 s katerim pa v domačem taboru, po remiju s Kovinarjem in razočaranju v Slovenski Bistrici, niso posebej zadovoljni.

ODRANCI – TROMEJNIK G-SUKIČ   2 : 2 (2:1)
1:0 Jerebic Aleksander 24.
2:0 Jerebic Aleksander 33.
2:1 Čontala Damir 45./11-m Da
2:2 Bokan Rok 50m
R.K.: Mešic Daniel 26./Tromejnik G-Sukič

Dejan Čurić
Foto: Boštjan Rous