Tekmovanje v MNZ Maribor
Le točki za Korotan in Miklavž

V Slivnico gredo Dobrovce. V kolikor zmaga domačin, bo prvenstvo postalo v zadnjih krogih še posebej zanimivo.

1. MNZ Maribor – 22. krog

Slivnica je z agresivno igro povsem presenetila Dobrovce. Še preden so gostje spoznali, da v Slivnici ne bo heca, je že Razboršek Aleš dosegel dva zadetka. Po teh hitrih zadetkih so domači še bolj zagospodarili in na koncu povsem zasluženo zmagali.
Na Teznem so domačini vzeli tekmo z levo roko. Najprej se je to opazilo na začetku tekme, ko so bili brez rezervnih igralcev, posledično pa na igrišču. Vse to so več kot odlično izkoristili igralci Dogoš in si popravili gol razliko. Tekmo je odlično odigral Mikl Tadej, za kar je bil na koncu nagrajen s tremi zadetki.
Fram na gostovanju pri Železničarju po napovedih ni imel težkega dela. Kljub temu, da niso tekme vzeli povsem resno, so s pomočjo izkušenj visoko zmagali.
Zelo izenačena bitka pa je bila v Pobrežju, kjer so gostovali Račani. Na koncu se je izkazalo, da je tekmo odločil Tutič Elvis v 45. minuti srečanja. Glede na potek tekme bi lahko zmagali tudi domači, a jim je sreča obrnila hrbet.
Paloma je v zelo težki tekmi ponovno prišla do zmage. Delo jim je olajšal gostujoči igralec, Milutinovič Nikola, ki je bil izključen že v 30. minuti tekme. Kljub temu se gostje niso predali, ampak so pretili iz protinapadov. Na koncu so bili kljub srčni borbi prekratki za zadetek.
V Prevaljah so prvoligaško vzdušje pričarali domačini in gostujoči navijači iz Marjete. Igrati pred 500 gledalci se v MNZ Maribor lahko zgodi na Koroškem ali v Marjeti. Tekma je bila zelo izenačena v vseh pogledih, kar na koncu potrjuje tudi rezultat. Škoda, da so gostje zadnje pol ure igrali brez izključenega Dajčman Petra, ker bi morda lahko tudi zmagali. Skratka, pred takšnim številom navijačev je težko igrati slabo.
V Jurovskem dolu, ki je gostil Cerkvenjak, se je tekma končala brez zmagovalca. So pa maloštevilni ljubitelji nogometa prišli na svoj račun, saj so videli kar šest zadetkov.
Zapisniki 22. kroga 1. MNZ Maribor

[phpleague type=fixture id=402] [phpleague id=17 type=table latest=false style=general]

 

2. MNZ Maribor – 16. krog

Jakob si je v izdihljaju tekme s pomočjo 11-metrovke prigaral zasluženo zmago proti Hočam. Domači so bili na koncu vsi mnenja, da je že bil čas, da se ena tekma konča z zadetkom prednosti v njihovo korist.
Miklavžu proti Dupleku ni uspelo priti do polnega izkupička, čeprav so bili skozi vso tekmo nekoliko podjetnejši. Gostom je uspelo približno 5 minut pred koncem tekme doseči izenačujoč zadetek, za kar so verjetno še najbolj veseli v Rošnji Loki. Zaradi tega rezultata bosta zadnja dva kroga izjemno zanimiva, kar je samo dobro za nogomet.
Kungota je dosegla novo zmago. Tokrat so na kolena spravili Radvanje, ki je v zadnjem času prikazalo kar solidne igre. Z dvema zadetkoma se je izkazal domač igralec Antolin Gregor.
Starše so doživele katastrofo, saj jih je premagala zadnjeuvrščena ekipa iz Prepolj. Sicer je domačim uspelo preiti v vodstvo, ki pa so ga do polčasa zapravili, oziroma si priigrali zadetek zaostanka. Pogled na obe rezervni klopi je bil žalosten, kar nakazuje na to, da že oboji komaj čakajo na zaključek sezone.
Tekma v Mežici, ki je gostila Rošnjo Loko je bila v 25. minuti tekme prekinjena. Gostje so takrat vodili z golom prednosti. Datum in ura ponovitve tekme še nista določena.
Zapisniki 16. kroga 2. MNZ Maribor

[phpleague type=fixture id=422] [phpleague id=18 type=table latest=false style=general]