Tekmovanje v MNZ Maribor
Na derbijah zmagi za Miklavž in Fram

Na derbiju v Miklavžu, ki je gostil Kungoto, je favorizirana domača ekipa morala biti pozorna vseh 90 minut, da se ne bi zgodilo presenečenje.

1. MNZ Maribor – 18. krog

V Slivnici se je izteklo po pričakovanju, čeprav je po prvem polčasu še obstajalo nekaj upanja za goste iz Teznega. Na tej tekmi se je kot odličen vodja domače ekipe izkazal Razboršek Aleš, ki je dobro igro nadgradil s tremi zadetki. Aleš je hkrati tudi kapetan ekipe in kot je videti delo opravlja z odliko.
Na Taboru se je zgodilo mini presenečenje, saj so domači uspeli zmagati proti neposrednemu konkurentu na dnu lestvice. Skratka Jurovski dol je razočaral in si prvenstvo otežil.
V Pobrežju so povsem prevladovali gostje iz Dobrovc. V vsakem polčasu jim je uspelo doseči po dva zadetka, kar je na koncu zadostovalo za gladko zmago. Zmaga s štirimi zadetki je povsem zaslužena.
Tudi na Sladkem Vrhu ni bilo presenečenja. Če hočeš biti pri ali na vrhu, potem se v letošnji sezoni takšne ekipe kot je Cerkvenjak, enostavno mora premagati. Omeniti je potrebno, da so domači za zmago kljub vsemu, morali pokazati vse kaj znajo, saj so gostje ne glede na poraz nudili dostojen odpor.
Tekmo v Brunšviku bi lahko zmagali tako domači, kot gostje. Po zadnjem pisku so se veselili igralci Rač, ki so uspeli doseči dva zadetka, gostom pa niso dovolili, da bi dosegli vsaj častnega. Eni žalostni, drugi veseli, takšen je pač šport.
Končni rezultat med Korotanom in Dobrovcami se je končal v prid domačih, čeprav so med tekmo tudi zaostajali z zadetkom razlike. Minimalna zmaga po zaostanku sicer ne kaže dejanskega dogajanja, saj so domači tekmovali, kdo bo zapravil lepšo priložnost za gol. Štejejo točke, ki jih je tudi tokrat osvojila vodilna ekipa.
V Marjeti pred 250 gledalci zmaga gostov iz Frama. Tekma polna priložnosti na obeh straneh. Še posebej napeto je bilo zadnjih 10-ih minutah, ko so domači znižali zaostanek in se borili za izenačenje. Rezultat bi lahko bil tudi drugačen, a nogomet je nogomet.
Zapisniki 18. kroga 1. MNZ Maribor

[phpleague type=fixture id=398] [phpleague id=17 type=table latest=false style=general]

 

 

2. MNZ Maribor – 13. krog

Ekipe Rošnja Loka, Radvanje in Duplek so z veliko lahkoto premagale svoje nasprotnike. Zapišemo lahko, da veliko lažje kot se je pričakovalo. Vsi skupaj so dosegli 14 zadetkov in nobenega prejeli, kar zgovorno priča o nasprotnikih, ki slišijo na Jakob, Prepolje, Starše. Rošnja Loka in Duplek sta s tema rezultatoma ostala v boju za vrh, medtem ko Radvanje ne more ne naprej in ne nazaj po lestvici.
Tekma v Hočah ni bila ne vem kako kvalitetna, je pa bila zanimiva prav do zadnjega sodnikovega žvižga. Bolj ali manj so maloštevilni gledalci že odšli s tekme, pri zadetku prednosti za goste, ker je bil v teku že sodnikov dodatek. A domačim se je obrestovala nemška vztrajnost, in v zadnjem trenutku je zmedo v gostujoči obrambi izkoristil Herga Tilen ter rezultat izenačil.
Na derbiju v Miklavžu, ki je gostil Kungoto, je favorizirana domača ekipa morala biti pozorna vseh 90 minut, da se ne bi zgodilo presenečenje. Po polčasu je kazalo, da je rezultat 2:0 več kot dovolj za miren drugi polčas. A gostje se niso predali, in približno 30 minut pred koncem dosegli zadetek. Ko so gostje bili v mini naletu, jih je s tretjim zadetkom za Miklavž utišal Balažič Blaž. Kungoti je nato uspelo doseči še en gol, za kaj več pa je zmanjkalo časa.
Zapisniki 13. kroga 2. MNZ Maribor

[phpleague type=fixture id=419] [phpleague id=18 type=table latest=false style=general]

Andro