Tekmovanje v MNZ Maribor
Dogoše premagale Palomo

Spomladanski rezultati Dogoš niti slučajno niso nakazovali takšnega razpleta.

1. MNZ Maribor – 19. krog

V Brunšviku se je odvijalo nekako po pričakovanju. Domačin je izkoristil prednost domačega igrišča in goste iz Slivnice premagal z dvema zadetkoma razlike. Je pa res, da je po zmanjšanju zaostanka gostov bilo na igrišču še posebej živahno. Še posebej do 10 minut pred koncem tekme, ko je končni rezultat postavil Nejc Ekart.
Tekma v Račah izenačena kot kaže rezultat. So pa igralci obeh ekip zapravili veliko priložnosti za morebitno zmago, ki se je ponujala.
Na derbiju v Framu nekoliko več gledalcev kot po navadi, a tudi to ni bilo dovolj, da bi bil vodilni Korotan poražen. Zmaga gostov je na nek način tudi zaslužena, saj so imeli žogo več v svoji posesti in bi nevarnejši. To velja še posebej v zadnjem delu igre, ko so domači vso energijo usmerjali po izenačujočem zadetku. Je pa tekma bila zelo groba kar pove končna statistika (10 rumenih in 1 rdeč karton). Svoje je naredila pomembnost tekme.
Cerkvenjak je ponovno ostal brez točk. Tokrat jih je premagalo neprepričljivo Pobrežje. Dva gola Dvoršak Antona sta bila dovolj za zmago. Omeniti je potrebno, da se tako malega obiska gledalcev v Cerkvenjaku verjetno nihče ne spomni. Le kaj se dogaja?
V Dobrovcah tudi po pričakovanju, saj Železničar ni niti za trenutek pokazal, da bi lahko osvojil vsaj točko. Zmaga domačih bi ob večji zbranosti lahko bila še višja. Glavno, da so točke ostale doma in to tudi največ šteje.
Presenečenje kroga v Dogošah, ki so premagale Palomo. Paloma je s tem rezultatom verjetno zapravila vse možnosti za prvo mesto. S tem porazom je zdrsnila celo na tretje mesto na lestvici. Presenečenje pa zato, ker spomladanski rezultati Dogoš niti slučajno niso nakazovali takšnega razpleta.
Če ti Kovinar zabije 10 golov na gostovanju, potem… Takšne blamaže, kot so si jo privoščili igralci Jurovskega dola se zgodijo zelo redkim. Njim se tokrat je in upajo, da se kaj takega ne bo ponovilo. Od gostov velja izpostaviti igralca Čeh Žiga in Zorec David, ki sta dosegla vsak pa 4 gole.
Zapisniki 19. kroga 1. MNZ Maribor

[phpleague type=fixture id=399] [phpleague id=17 type=table latest=false style=general]

 

2. MNZ Maribor – 14. krog

V Jakobu je po dobrih 20 minutah tekme kazalo, da bo Miklavž napolnil domačo mrežo. A na koncu se je izkazalo, da sta dva hitro dosežena zadetka Križanič Simona goste uspavala. Kljub temu, da so gostje na koncu zasluženo zmagali, bi končni rezultat lahko bil tudi drugačen.
Kungota tako močnega odpora Hoč verjetno ni pričakovala. Šele v zadnjih 15-ih minutah jim je uspelo preiti v vodstvo in s tem doseči zmago.
V Mežici, kjer igra domači Akumulator so gostje iz Dupleka prav tako morali pokazati vse kaj znajo, da so si priigrali novo zmago. Vse tri zadetke so dosegli šele v drugem polčasu, ko je stvari v svoje roke vzel Velički Trajče.
Starše so z zmago proti Radvanju prekinile negativni trend, medtem ko so gostje končali pozitivnega. Ta rezultat niti ni presenečenje, saj gre za ekipi, ki nimata konstante, ampak igrata iz tekme v tekmo po sistemu (kaj bo bo, upajmo na najboljše).
Rezultat, ki ste ga prebrali na spletu takoj po tekmi, ki se je igrala v Prepoljah, ni napačen. Gostje iz Rošnje Loke so dosegli dvomestno število zadetkov in svojo mrežo ohranili nedotaknjeno. Domači po tekmi niti niso bili jezni, ampak so vse skupaj pospremili z nasmeškom. Saj kaj drugega ti po takšnem rezultatu niti ne preostane.
Zapisniki 14. kroga 2. MNZ Maribor

[phpleague type=fixture id=420] [phpleague id=18 type=table latest=false style=general]

Andro