Tekmovanje v MNZ Maribor
Na derbiju zmaga Miklavža, ki je s tem osvojil naslov jesenskega prvaka

Na derbiju v Rošnji Loki, ki je gostila Miklavž, smo videli zmago gostov. S to tekmo je Miklavž ponovno zasedel prvo mesto in osvojil naslov jesenskega prvaka.

1. MNZ Maribor – 10. krog

Slivnica je z večjo lahkoto kot se je pričakovalo oddala točke favoriziranim gostom iz Prevalj. V tej tekmi so domači bili resnično nemočni, saj si niso pripravili omembe vrednih priložnosti, tako da je zmaga šla k boljši ekipi.
Sladki Vrh je trepetal za zmago do zadnje minute, nekako tako kot se je napovedovalo. Igralci Marjete so pozitivno presenetili in še enkrat več dokazali, da delajo dobro. Domači pa so dokazali, da se nogomet igra, do 90. minute, saj jim je ravno v zadnji minuti uspelo doseči odločilen zadetek. Strelec je bil izkušeni Žabota Gregor.
Tudi v Pobrežju se je odvijalo po napovedih, saj so gostje iz Brunšvika dovolili šele kakšno minuto pred koncem srečanja, da so domači izenačili. Po tekmi se je videlo, da tudi ta zadetek na obraze domačinov ni pripeljal širokega nasmeha, ampak so razočarani zapustili igrišče (kazalo je, da bo še slabše). Neodločen rezultat je na potek tekme tudi najpravičnejši.
Železničar je že v prvem polčasu prejel štiri zadetke in gostje iz Rač so drugi del odigrali brez večjih naporov. To je bilo dovolj za še en zadetek in nove točke. Pri igralcih iz Rač je bilo po tekmi videti, da niso pričakovali tako lahke zmage.
Dobrovce so si priigrale novo zmago, ki je pomenila ohranitev prvega mesta. Za njo so se morali zelo potruditi, saj je Cerkvenjak igral zelo dobro. A ta dobra igra gostov ni bila dovolj, za več kot poraz z dvema goloma razlike. Če bodo v prihodnje pokazali podobne predstave, bodo točke že prišle.
Nedeljsko srečanje v Jurovskem dolu, ki je gostil favorizirane Dogoše, se je končalo s prepričljivo zmago domačih. Za zmagovalno ekipo je tri zadetke dosegel Šnofl Davorin. Domači so z zmago nekako odplavali iz dna, medtem ko so gostje z drugo zaporedno ničlo izgubili veliko. Še hujše je to, da verjetno nobenega poraza niso pričakovali.
Zapisniki 10. kroga 1. MNZ Maribor

 

[phpleague type=fixture id=390]

 

[phpleague id=17 type=table latest=false style=general]

 

2. MNZ Maribor – 9. krog

Na derbiju v Rošnji Loki, ki je gostila Miklavž, smo videli zmago gostov. S to tekmo je Miklavž ponovno zasedel prvo mesto in osvojil naslov jesenskega prvaka. Glede na potek tekme je zmaga morda malo visoka, a povsem zaslužena.
Duplek je oddal točke za katere je mislil, da jih ne more izgubiti. Imel je tudi smolo, saj je imel več od igre, ampak gostje iz Jakobskega dola so dosegli zadetek več in prišli do novih točk.
Radvanje je v izdihljajih prišlo do izenačenja pred svojimi navijači proti Hočam. Tudi to tekmo lahko označimo za presenečenje, čeprav bi po videnem lahko zmagali tudi gostje. Ampak neodločen rezultat, je nekako najpravičnejši.
Prepolje so končno odigrale dobro vseh 90 minut in temu primeren je bil končni rezultat, oziroma povsem zaslužena zmaga nad Kungoto. Če bi domači imeli več takšnih tekem, bi bili veliko višje. Gostje so s to tekmo zapravili priložnost za skok tik pod vrh lestvice.
Starše so po pričakovanju dosegle tretjo zaporedno zmago. Zmaga priti Akumulatorju je povsem zaslužena. Če bi izkoristili še kakšno priložnost, bi lahko ta bila še višja.
Zapisniki 9. kroga 2. MNZ Maribor

 

[phpleague type=fixture id=415]

 

[phpleague id=18 type=table latest=false style=general]