Tekmovanje v ligah MNZ Ptuj
Znani udeleženci lige za prvaka


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

SUPER LIGA – 18. krog
Gerečja vas z zmago nad Hajdino v ligo za prvaka, Podvinci povišali prednost
Za nami je odločilni 18. krog po katerem so se ekipe v ptujski Super ligi razdelile v ligo za prvaka in ligo za obstanek. Za največje presenečenje so poskrbeli nogometaši Gerečje vasi, ki so doma ugnali Hajdino. Popolnoma zdesetkani vijoličasti so povedli v končnici srečanja, ko je tri minute pred iztekom rednega dela za vodstvo poskrbel Damjan Hertiš, dve minuti zatem pa je zmago vijoličastih potrdil kapetan domačih Tadej Rozman. Hajdina je kljub porazu ostala na četrtem mestu lestvice, Gerečani pa so se kot peti skozi šivankino uho prebili v ligo za prvaka.
Po tem krogu so zagotovo lahko najbolj veseli v Podvincih, saj so se s pričakovano zmago proti Apačam še bolj utrdili na vrhu lestvice. Podvinčani so povedli že v 9. minuti igre, ko je zadel Branko Lah. Dobrih deset minut pred iztekom prvega polčasa je vodstvo gostov povišal Jernej Orovič. Zmago in tri točke je potrdil Žiga Ramšak z zadetkom v 80. minuti igre. Podvinčani tako ostajajo na vrhu s petimi točkami naskoka pred Cirkulanami. Za Apače je bil poraz usoden, tako da bodo končnico prvenstva odigrali v ligi za obstanek.
Še eni izmed velikih osmoljencev tokratnega kroga so nogometaši Stojncev, ki so gostovali pri Skorbi. Prvi polčas v Skorbi ni ponudil zadetkov, gostitelji pa so povedli v 71. minuti, ko je gostujočega vratarja Marka Ladića premagal Kajetan Brodnjak. Gostje so do točke, ki na koncu ni odločila več o ničemer, prišli v sodnikovem dodatku, ko je končni rezultat srečanja postavil rezervist Domen Zupanič. Stojnci so tako z »le« osvojeno točko niso uspeli priti med prvih pet in bodo prvenstvo zaključili v ligi za obstanek, kjer bodo igrali tudi nogometaši Skorbe.
Za velike osmoljence tokratnega kroga lahko razglasimo tudi nogometaše Cirkulan, ki so gostovali v Markovcih. Srečanje v Markovcih ni prineslo zadetkov, tako da se je končalo z delitvijo točk. Cirkulane so tako ob uspehu Podvincev povečale zaostanek do vodilne ekipe na lestvici, Markovčani kljub točki ostajajo na predzadnjem devetem mestu lestvice in imajo osem točk prednosti pred zadnjeuvrščeno Skorbo.
Za novo presenečenje so ponovno poskrbeli Pragerčani, ki se iz zahtevnega gostovanja pri Bukovcih vračajo s točko. Pragerčani so povedli v 19. minuti igre, ko je Rok Sagadin izkoristil strel iz bele točke. Po dobre pol ure igre so Bukovčani uspeli rezultat poravnati, ko je zadel Niko Veršič. A je sledil ponoven odgovor gostov, ki so na krilih Jana Breznika ponovno povedli v končnici prvega polčasa. Za delitev točk je v 72. minuti poskrbel Sergej Štiberc. Bukovčani ostajajo tretji in imajo za vodilnimi Podvinci že deset točk zaostanka, Pragerčani pa bodo sezono nadaljevali v ligi za obstanek.(Andrej Lončarič)
Zapisniki 18. kroga Super lige

1. MNZ PTUJ – 18. krog
Zavrč s šestico potrdil naslov prvakov
Tudi v 1. razredu ptujskega nogometa je bil pred nami odločilni krog, ki je ekipe razdelil v ligo za prvaka in ligo za obstanek. Kljub razdelitvam ekip pa so Zavrčani s šestico doma potrdili naslov prvaka pet krogov pred koncem prvenstva. Vse ekipe čakajo še štirje igralni krogi, v enem pa so prosti. Tako je na voljo še dvanajst točk, Zavrčani pa so s sobotno zmago prednost pred Tržcem povišali na neulovljivih štirinajst točk.
Zavrčani so kot rečeno ponovno svoje delo opravili z odliko, ter doma prišli do pričakovane visoke zmage. A vse se ni začelo po završkih notah, saj so Središčani povedli v 2. minuti igre, ko je zadel Domen Borko. Po uvodnem šoku je sledil preobrat v režiji Žige Domjana, ki je s hat-trickom med 22. in 33. minuto igre poskrbel za popoln preobrat. Do konca srečanja so Zavrčani še trikrat zatresli gostujočo mrežo, po enkrat so zadeli Mia Leben, Aleksander Koželj in Kevin Vesenjak. Središče je s porazom zdrsnilo na šesto mesto in bo nadaljevalo v ligi za obstanek.
V Poljčanah je domači Boč v derbiju kroga gostil Gorišnico. Srečanje je odločil zadetek Roka Jelovška v končnici prvega polčasa. V ligi za prvaka bosta nadaljevala tako poljčanski Boč kot Gorišnica.
V Grajeni so domači nogometaši povsem nadigrali goste iz Leskovca. Grajena je že v uvodni minuti povedla, ko je zadel Thomas Pihler. Sledila sta dva zadetka Roberta Halužana. V 37. minuti je Davor Fleten poskrbel za še četrti zadetek v mreži Leskovca. Kljub velikemu zaostanku pa so v nadaljevanje boljše vstopili gostje in rezultat znižali v drugi minuti nadaljevanja, ko je zadel Timotej Krajnc. A je Grajena slabih deset minut zatem ponovno pobegnila na štiri zadetke, ko je zadel Rok Zadravec. Sledil je še drug zadetek v mreži Grajene, še drugič je zadel Timotej Krajnc. Končni rezultat je dobrih petnajst minut pred koncem postavil Denis Strelec. Grajena je z novimi tremi točkami zadržala tretje mesto in bo igrala v ligi za prvaka, Leskovec je zdrsnil na zadnje deveto mesto.
Ormož je tudi proti Podlehniku pričel izjemno in že v prvi minuti povedel, ko je zadel Patrik Jaušovec. A sledila je zgodba, podobna večini v nadaljevanju sezone. Gostje iz Podlehnika so v 13. minuti rezultat izenačili, ko je zadel Matej Močnik, v končnici prvega dela pa so gostje izvedli popoln preobrat, za zmago sta poskrbela Matjaž Trafela in Primož Močnik. Obe ekipi bosta sezono zaključili v ligi za obstanek. (Andrej Lončarič)
Zapisniki 18. kroga 1. MNZ Ptuj

2. MNZ PTUJ – 14. krog
Majšperk z zmago proti Rogoznici potrdil naslov prvakov
Odločeno je tudi v 2. razredu ptujskega nogometa, saj je štiri kroge pred koncem Majšperk z zmago prišel do neulovljive prednosti enajstih točk (tako Majšperk kot Makole čakajo še tri tekme).
Majšperčani so pričeli pričakovano proti Rogoznici in povedli v 15. minuti, ko je za vodstvo poskrbel Robert Bratkovič, ki je uspešno realiziral najstrožjo kazen. Gostje so v deseti minuti nadaljevanja rezultat uspeli izenačiti, ko je zadel Matjaž Lebar. Sledil je nov nalet gostiteljev, ki je bil uspešen v 78. minuti, ko je Majšperk še drugič na srečanju povedel, za novo vodstvo je zadel Marko Pislak. V končnici srečanja je končni rezultat postavil Miha Pompe. Majšperk je tako prišel še do trinajste zaporedne zmage.
Najvišjo zmago kroga je dosegel Lovrenc, ki je povsem nadigral Hajdoše. Pot k visoki zmagi je takoj v začetku srečanja tlakoval Alen Marzidovšek. Sledili so trije zadetki Andreja Pulka, delo pa sta v končni srečanja končala Alex Kranjc in Žiga Brglez.
Makole so v Slovenja vasi le remizirale. Makolčani so povedli v osmi minuti nadaljevanja, ko je zadel Nejc Gajser, gostitelji pa so rezultat izenačili v 78. minuti, ko je zadel David Žalar.
Zgornja Polskava je pričakovano prišla do treh točk proti Oplotnici. Za zmago je z dvema zadetkom poskrbel Matej Smogavc, ki je bil obakrat natančen v drugem delu srečanja. (Andrej Lončarič)
Zapisniki 14. kroga 2. MNZ Ptuj