Tekmovanje v ligah MNZ Ptuj
Visoki zmagi za Hajdino in Podvince, Majšperku še 11. zmaga


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

SUPER LIGA – 16. krog
Sedmica Podvincev, Hajdina po izdatni zmagi na peto mesto
V ptujski Super ligi se vedno bolj zapleta. Na vrhu so sicer Podvinčani ponovno pobegnili za tri točke Cirkulanam, a se v sredini lestvice obeta ogorčen boj za želeno peto mesto in ligo za prvaka. V popolnoma enakem izhodišču so po odigranem 16. krogu tri ekipe.
Vodilni nogometaši Podvincev so Pragerčanom odčitali pravo lekcijo nogometa in se na koncu veselili izdatne zmage. Podvinčani so že v prvem polčasu rešili vprašanje zmagovalca, odločujoč pa je bil topovski start, ko sta Aleš Čeh in Rok Svenšek že v prvih petih minutah vsak po enkrat zatresla mrežo Uroša Krivca. Sledila je simultanka Aleša Čeha z dvema zadetkoma, tik pred odmorom pa je še drugič na srečanju zadel Rok Svenšek. Tudi drugi polčas je pripadel Podvinčanom. Po dobri uri je zadel Marko Šegula, končni rezultat pa je s četrtim zadetkom v mreži Pragerskega postavil Aleš Čeh.
V derbiju kroga so Bukovci gostili Cirkulane, srečanje pred 150 gledalci pa se je končalo brez zmagovalca. Povedli so Bukovčani v 38. minuti, ko je najstrožjo kazen realiziral Matjaž Medved. V 78. minuti je sledilo povišanje gostiteljev, ko je Denis Zajca premagal Niko Veršič. Sledil je totalen napad gostov, kar se jim je najprej obrestovalo v 81. minuti, ko je znižal Rok Kajzer. Le dve minuti zatem so gostje uspeli rezultat izenačiti, izenačujoči zadetek je dosegel Matej Krajnc. Do konca srečanja se mreži več nista zatresli in Cirkulane tako ostajajo na drugem mestu, s tremi točkami zaostanka za Podvinci, Bukovci ostajajo na tretjem mestu.
V uvodni nedeljski tekmi sta se v občinskem derbiju pomerila Skorba in Hajdina, maloštevilni gledalci pa so imeli kaj videti. Po dobre pol ure igre so povedli gostje z zadetkom Nina Kuharja. V drugem delu pa so Hajdinčani stopili na plin in na krilih Tomija Štumbergerja, ki je Tomaža Gabrovca premagal kar petkrat prišli do izjemne zmage. K zmagi je dva zadetka prispeval še Gregor Predikaka. Častni zadetek za gostitelje je tik pred iztekom srečanja dosegel Andrej Horvat. Hajdina se je tako s tremi točkami zavihtela na peto mesto, Skorba ostaja na dnu lestvice.
Pravo poslastico so gledalci videli v Apačah, kjer so se treh točk veselili gostje iz Stojncev. Prvi polčas je povsem pripadel gostom, ki so najprej na krilih Silva Meznariča povedli v 14. minuti igre, tik pred odhodom na odmor pa je za občutnejšo prednost pred nadaljevanjem poskrbel Alen Leben. Apačani so sicer v drugi del vstopili dobro in v peti minuti nadaljevanja rezultat znižali, ko je zadel Kristjan Fridrih. Dobrih dvajset minut pred iztekom rednega dela je še drugič na sceno stopil Silvo Meznarič, ter povišal vodstvo gostov. Dobrih deset minut pred iztekom je ponovno sledilo znižanje gostiteljev, ko je zadel rezervist Matic Frank Ličina. A je kaj hitro sledil nov odgovor Stojncev, ki so pet minut pred iztekom še četrtič zatresli mrežo gostiteljev, ko je končni rezultat iz najstrožje kazni postavil Primož Pernek.
V Gerečji vasi so gostovali Markovčani in na krilih Nastje Čeha prišli do pomembnih treh točk. Čeh je najprej poskrbel za vodstvo Markovčanov v 9. minuti, ko je spomnil na stare čase in prefinjeno zadel iz prostega strela. Sledil je pritisk Gerečanov, ki pa je minil v hitrih protinapadih gostov. Prvega so gostje izvedli v 28. minuti, ko je za občutnejše vodstvo poskrbel Adrian Bezjak. Le šest minut zatem so si Gerečani privoščili nov spodrsljaj, ki ga je za še drugi zadetek izkoristil Adrian Bezjak. Tik pred odhodom na odmor je še drugič mrežo gostiteljev zatresel Nastja Čeh, ki je uspešno realiziral najstrožjo kazen. Gerečani so v nadaljevanju sicer poskušali, a so gostje zadržali visoko prednost, gostitelji pa so častni zadetek dosegli v 84. minuti, ko je zadel Damjan Hertiš. Končni rezultat je z zadetkom v lastno mrežo tik pred iztekom srečanja postavil Miha Lešnik.  (Andrej Lončarič)
Zapisniki 16. kroga Super lige

1. MNZ PTUJ – 16. krog
Zavrč s šestico čez Podlehnik, Ormož krstil novo tribuno s porazom
Vodilni Zavrč je doma proti Podlehniku vpisal še enajsto prvenstveno zmago in še trdneje stopil proti naslovu prvaka. Zavrčani so povedli sredi prvega polčasa, ko je zadel Miha Leben, že v uvodni minuti nadaljevanja pa so Zavrčani povišali vodstvo po zadetku Aleksandra Koželja. V 64. minut je še drugič v polno meril Miha Leben. V zadnjih desetih minutah so Zavrčani še trikrat zatresli mrežo Podlehnika, tretjega zadetka se je veselil Miha Leben, natančna pa sta bila še Žiga Domjan in Stojan Muršek.
Kar 200 gledalcev se je zbralo v Ormožu, kjer so namenu predali nov tribuno. A gostje iz Grajene se niso kaj posebej pobrigali za svečane trenutke, ter Ormožu prizadejali nov poraz. Ormožani so prvi hladni tuš doživeli v 12. minuti, ko je zadel Thomas Pihler. Dve minuti zatem so gostje povišali vodstvo, a na svojo nesrečo je svojega vratarja premagal Teo Praprotnik. V končnici prvega polčasa so gostje še dvakrat zatresli ormoško mrežo. Najprej se je drugega zadetka veselil Thomas Pihler, tik pred odhodom na odmor pa je končni rezultat polčasa postavil Robert Halužan. V nadaljevanju so Ormožani le dosegli zadetek, končni rezultat je v 78. minuti postavil Kristijan Praprotnik.
V Poljčanah je domači Boč s petardo odpravil Središče ob Dravi. Poljčančani so povedli sredi prvega polčasa, ko je najstrožjo kazen uspešno realiziral Rok Jelovšek. Tik pred odhodom na odmor je Iztok Milošič še drugič pokazal na belo točko in še drugič jo je uspešno izvedel Rok Jelovšek. Tudi drugi del je pripadel Poljčančanom, za visoko zmago so do konca zadeli še Jakob Kolar, Luka Kovačič in Blaž Videčnik.
V derbiju kroga sta se v Gorišnici udarila domača Gorišnica in Tržec. Izjemno so srečanje začeli gostje, ki so povedli že v 2. minuti srečanja, ko je za vodstvo zadel Semir Kadrić. Sledil je dokaj hiter odgovor gostiteljev, ki so rezultat izenačili slabih deset minut kasneje, ko je izenačujoči zadetek dosegel Matjaž Korez. V drugi polčas so bolje vstopili gostitelji, ki so po slabi uri povedli, ko je še drugič na srečanju zadel Matjaž Korez. Kaj hitro je sledil odgovor gostov, ki so v 65. minuti rezultat izenačili, ko je zadel Marko Pečnik. Tri točke in zmago je v 84. minuti s svojim drugim zadetkom zagotovil Semir Kadrić.
Prosta je bila ekipa Leskovca. (Andrej Lončarič)
Zapisniki 16. kroga 1. MNZ Ptuj

2. MNZ PTUJ – 12. krog
Majšperk z zmago nad Makolami na +9
Osrednje srečanje 12. kroga drugega razreda je bil derbi vodilnih v Majšperku, kjer je domači Majšperk gostil Makole. Majšperčani čez celotno srečanje niso dopustili možnosti gostom in povedli v 11. minuti, ko je zadel Rene Vrabl. Sledilo je hitro povišanje vodstva, ko je v 18. minuti zadel Robert Bratkovič. Po slabe pol ure so gostitelji še tretjič zatresli mrežo Makol, pod zadetek se je podpisal Uroš Krajnc. Tik pred odhodom na odmor je rezultat znižal Nejc Samastur. Tudi nadaljevanje je pripadlo Majšperku, ko je najprej že v tretji minuti nadaljevanja rezultat s svojim drugim zadetkom povišal Robert Bratkovič. Po dobri uri igre je za še peti zadetek v mreži Makol poskrbel Marko Pislak. V 72. minuti je Renato Turkuš dosegel še šesti zadetek, a so Makolčani nekaj trenutkov zatem uspeli doseči še en zadetek, ko je končni rezultat postavil Nejc Samastur s svojim drugim zadetkom.
V Slovenja vasi so gostovali nogometaši Spodnje Polskave. Srečanje, ki ni prineslo zmagovalca, je prineslo dva rdeča kartona in dva zadetka, po enega na vsaki strani. Povedli so gostje po zadetku Reneja Libmana, Slovenja vasi pa je točko priigral Ladislav Drosk.
Hajdoše so se veselile treh točk na gostovanju pri Zgornji Polskavi. Hajdoše so v vsakem polčasu dosegle po en zadetek, za vodstvo je poskrbel Mitja Petek, končni rezultat pa je v drugem delu postavil Tadej Bauman.
Pričakovane zmage so se veselili tudi nogometaši Rogoznice, ki so slavili pri Oplotnici. Tri točke je gostom zagotovil Mitja Podhostnik. 
Prosta je bila ekipa Lovrenca. (Andrej Lončarič)
Zapisniki 12. kroga 2. MNZ Ptuj