Tekmovanje v ligah MNZ Ptuj
Sosedski derbi Zgornji Polskavi


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

SUPER LIGA – 15. krog
Stojnci doma odščipnili točke Podvincem, Hajdina doma slavila proti Bukovcem
Vodilni nogometaši Podvincev so gostovali v Stojncih. Dobrih 130 gledalcev je videlo izenačeno srečanje in Stojnčani so se še enkrat več izkazali za neusmiljenega gostitelja. Povedli so po dobre pol ure igre, ko je mrežo Uroša Gašperiča zatresel Alen Leben. Gostje so uspeli rezultat izenačiti dobrih dvajset minut pred iztekom srečanja, ko je svojega vratarja Marka Ladića premagal Marko Roškar. Do konca srečanja se rezultat več ni spremenil. Podvinčani kljub točki ostajajo na prvem mestu lestvice in imajo točko naskoka pred Cirkulanami. Stojnci so kljub točki zdrsnili na sedmo mesto lestvice.
V drugi nedeljski tekmi so Markovci gostili ekipo Skorbe in vknjižili prvo spomladansko zmago. Srečanje so sicer imenitno pričeli gostje, ki so povedli že v 2. minuti srečanja, ko je domačega vratarja Saša Starčiča premagal Samo Šimenko. Gostje iz Skorbe so minimalno prednost držali vse do končnice, ko so Markovčani uspeli rezultat izenačiti, potem ko je v 84. minuti izenačujoči zadetek dosegel Matej Murat. Dobri dve minuti pred iztekom rednega dela so gostje ostali brez Jaše Topleka, številčno prednost pa so v sami končnici dvoboja Markovčani izkoristili, ter v 90. minuti uspeli rezultat obrniti v svojo korist, ko je za zmago zadel Metod Majcen. Markovčani kljub trem točkam ostajajo na predzadnjem mestu, Skorba pa je z novim porazom povsem na dnu lestvice.
Nogometaši drugouvrščenih Cirkulan si doma proti Apačam niso dopustili spodrsljaja. Gostitelji so povedli v 14. minuti srečanja, ko je mrežo Apač zatresel Matej Krajnc. Tudi drugi polčas je pripadel gostiteljem, ti so prednost povišali v četrti minuti nadaljevanja, ko je zadel Tomaž Brumen. Cirkulane so prednost dveh zadetkov zadržale vse do konca, ter se na koncu veselile devete prvenstvene zmage, s katero so se vodilnim Podvincem približale na točko zaostanka. Apače kljub porazu ostajajo na četrtem mestu lestvice.
Hajdina je doma pred svojimi gledalci gostila Bukovce in prišla do izjemno pomembnih treh točk. Hajdinčani so povedli v 15. minuti srečanja, ko je za vodstvo domačih zadel Marcel Vindiš. Hajdinčani so prednost povišali dobrih deset minut po vodilnem zadetku, ko je za občutnejšo prednost poskrbel Tomi Štumberger. Tudi v nadaljevanje srečanja so boljše krenili gostitelji, ki so povišali prednost v deveti minuti nadaljevanja, ko je zadel Jan Cesar. Bukovčani so nekaj upov po preobratu dobili dobrih deset minut pred iztekom rednega dela, ko je zadel Matjaž Medved, a so Hajdinčani prednost dveh zadetkov zadržali in se veselili treh točk, s katerimi so se povzpeli na šesto mesto lestvice. Bukovci kljub porazu ostajajo na tretjem mestu.
Na Pragerskem so domačini upali na tri točke proti Gerečji vasi, gostje pa presenečenja niso dopustili in se veselili še druge zaporedne zmage. Gerečani so povedli tik pred odhodom na odmor, ko je domačega kapetana in vratarja Uroša Krivca premagal Sergej Krajnc. V nadaljevanje so imenitno vstopili gostje, ki so na krilih Simona Oduha v prvih sedmih minutah nadaljevanja kar dvakrat zatresli mrežo gostiteljev in pobegnili na neulovljive tri zadetke prednosti. Po dobri uri igre je sicer Jan Breznik vrnil upe Pragerčanom, a je obramba Gerečje vasi do konca srečanja zdržala vse napade Pragerčanov, ter ohranila dva zadetka prednosti. Gerečani so zadržali peto mesto na lestvici, Pragerčani ostajajo na osmem mestu. (Andrej Lončarič)
Zapisniki 15. kroga Super lige

1. MNZ PTUJ – 15. krog
Zavrč slavil pri Grajeni, Tržec doma boljši od Ormoža
Vodilni Zavrč ne popušča, tokrat so se nove zmage veselili pri Grajeni. Nekaj manj kot 200 gledalcev je na prvi zadetek čakalo dobre pol ure, ko je edini zadetek v prvem polčasu za vodstvo Zavrčanov dosegel Gregor Sluga. Tudi nadaljevanje je pripadlo gostom, ki so prednost povišali po dobrih desetih minutah nadaljevanja, ko je zadel Denis Potočnik. V 68. minuti je Thomas Pihler uspel Grajeno vrniti v tekmo, a je zmago Zavrčanov v končnici zagotovil Aleksander Koželj. Zavrč je tako ohranil osem točk prednosti pred Tržcem. Grajena kljub porazu ostaja na tretjem mestu.
Tržec je doma gostil Ormož in prišel do izdatne zmage. Tržec je povedel po pol ure igre, ko je za vodstvo poskrbel Marko Pečnik, ki je tik pred odhodom na odmor poskrbel za še občutnejšo prednost s svojim drugim zadetkom. Tržec je v nadaljevanje vstopil imenitno in že v prvi minuti povišal prednost, ko je ormoško mrežo zatresel Renato Kolar. Po dobri uri igre so se prebudili tudi gostje, ki so rezultat znižali po zadetku Jana Vočanca. V 77. minuti so se Ormožani še dodatno približali gostiteljem, ko je zadel Patrik Jaušovec. Ormožani so vse sile usmerili v napad, kar se jim ni obrestovalo, saj so gostitelji v končnici še dvakrat zatresli njihovo mrežo. Za končni rezultat sta poskrbela Žan Hliš in Robert Pečnik. Gorišnica se je z zmago pri Središču ob Dravi zavihtela na lestvici pred Ormož in sedaj zaseda peto mesto.
Prvi polčas v Središču se je končal brez zadetkov, nadaljevanje pa je povsem pripadlo gostom. Ti so najprej na krilih Matjaža Koreza zadeli v 52. in 73. minuti, končni rezultat pa je v 77. minuti postavil Borut Kolar.
V Leskovcu so gostovali nogometaši poljčanskega Boča, srečanje pa se je končalo brez zmagovalca. Povedli so Leskovčani v končnici prvega polčasa, ko je za vodstvo poskrbel Martin Železnik. V 45. minuti so Poljčančani ostali brez Nika Hajška, številčno prednost pa so gostitelji izkoristili že v peti minuti nadaljevanja, ko je prednost povišal Denis Jaušovec. A sledila je hitra vrnitev Poljčančanov, ko je najprej v 52. minuti strel iz bele točke izkoristil Rok Jelovšek, le tri minute zatem pa je Blaž Videčnik rezultat izenačil. Dobrih sedem minut pred iztekom srečanja so gostje z igralcem manj rezultat obrnili popolnoma v svojo korist, ko je zadel David Škrabl. Ko je že vse kazalo na tri točke gostov, je v tretji minuti sodnikovega dodatka točko Leskovcu zagotovil Robert Koletnik. Leskovec z novo točko ostaja na sedmem mestu s točko naskoka pred osmim Bočem. (Andrej Lončarič)
Zapisniki 15. kroga 1. MNZ Ptuj

2. MNZ PTUJ – 11. krog
Majšperk z osmico čez Hajdoše, Makole doma priznale premoč Rogoznici
Vodilni Majšperk ne popušča, v tem krogu pa so prišli še do desete zmage. Majšperk je že v prvem polčasu rešil vse dvome o zmagovalcu, ko so mrežo Hajdoš zatresli kar petkrat. Izstopala sta Marko Pislak in Uroš Krajnc, ki sta vratarja gostiteljev premagala trikrat, po enkrat pa sta bila za Majšperk natančna še Žiga Peklič in Nejc Novak.
Makole so s spodrsljajem doma proti Rogoznici tako rekoč izpustile vse možnosti za preboj v višji razred, saj se je zaostanek za vodilnim Majšperkom, ki je še vedno stoodstoten, že šest točk. Srečanje v Makolah so boljše pričeli gostje, ki so povedli sredi prvega polčasa, ko je zadel Zlatko Grujić Polič. Makolčani so rezultat izenačili dobrih deset minut pred iztekom prvega polčasa, ko je izenačujoči zadetek dosegel Tomaž Peterkovič. Dobrih dvajset minut pred iztekom srečanja so Makolčani rezultat obrnili v svojo korist, ko je za vodstvo zadel Gašper Smogavec. A gostje so kljub zaostanku, v končnici srečanja po zadetkih Tomaža Paluca in Boštjana Kuserbanja rezultat obrnili in Makolam prizadejali drugi poraz.
Lovrenc je doma prišel do zmage proti Slovenja vasi, ki pa je pričela bolje, ko je zadel David Žalar. A Lovrenčani so še v prvem polčasu rezultat obrnili z dvema zadetkoma Andreja Pulka. V 78. minuti je za izenačenje poskrbel David Žalar, tri točke pa je s svojim tretjim zadetkom zagotovil Andrej Pulko.
Sosedski derbi med Polskavama se je na Spodnji Polskavi končal s slavjem Zgornje Polskave. Povedli go gostitelji po avtogolu Marjana Smogavca, a so gostje še v prvem polčasu rezultat obrnili v svojo korist, ko sta zadela Matic Milošič in Marjan Smogavc. Po dobri uri igre so gostitelji rezultat izenačili preko Dejvida Gradiča, za zmago pa je v končnici srečanja še drugič zadel Marjan Smogavc. (Andrej Lončarič)
Zapisniki 11. kroga 2. MNZ Ptuj