Tekmovanje v ligah MNZ Ptuj
Suverena zmaga Podvincev na gostovanju na Hajdini


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

SUPER LIGA – 13. krog
Podvinci pričeli silovito, Skorbi skalp Bukovcev
S tremi sobotnimi tekmami se je pričel spomladanski del tekmovanja v ptujski Super ligi. Vodilna ekipa Podvincev je tudi v spomladanski del vstopila silovito. Uvodoma so gostovali na Hajdini, kjer so sicer srečanje bistveno boljše pričeli gostitelji, ki so povedli v 7. minuti, ko je za domače vodstvo poskrbel Tomi Štumberger. A sledil je hiter odgovor Podvinčanov. Že v 20. minuti je Uroš Simonič rezultat izenačil, v 33. minuti pa je Rok Svenšek poskrbel za popoln preobrat še pred koncem polčasa. V nadaljevanju so prevladovali Podvinčani. Ti so najprej z drugim zadetkom Uroša Simoniča utrdili vodstvo, za izdatno zmago pa sta v končnici srečanja poskrbela Marko Šegula in Rok Mulej. Podvinčani so se z novimi tremi točkami še utrdili na vrhu lestvice, Hajdina je zdrsnila na šesto mesto lestvice.
V Cirkulanah so domačini gostili Pragersko. Gostitelji so pričakovano povedli v 36. minuti, ko je Uroša Krivca premagal Žan Belšak. A sledil je odgovor Pragerčanov, ki so po dobri uri igre rezultat izenačili, ko je izenačujoč zadetek dosegel Denis Hajnc. Pragerčani so v zadnje pol ure zadržali mrežo nedotaknjeno, ter se tako veselili velike uvodne točke na izjemno zahtevnem gostovanju. Pragersko z novo točko sicer ostaja na osmem mestu lestvice, Cirkulane pa so se z novo točko zavihtele na drugo mesto.
V Markovcih so v domačem taboru upali na tri točke proti Apačam, a s tem se niso strinjali rdeče-beli, ki so izjemno pričeli srečanje, ter povedli že v 6. minuti, ko je domačega vratarja Saša Starčiča premagal Dejan Tramšek. Sledil je še en hiter odgovor Apačanov in povišanje vodstva le tri minute zatem, ko je prednost gostov povišal Blaž Roškarič. Markovčani so rezultat izenačili tik preden sta ekipi odšli na odmor, ko je upanje domačim pred nadaljevanjem vlil Adrian Bezjak. A ponovno je sledil izjemen start gostov. Ti so že v tretji minuti nadaljevanja ponovno zatresli mrežo Markovčanov, pod zadetek se je podpisal Aljaž Avguštin. A je sledil dokaj hiter odgovor in po uri igre so Markovčani le uspeli rezultat ponovno znižati. Še drugič na srečanju je zadel Adrian Bezjak. Markovčani so v nadaljevanju vse sile usmerili v napad, a razen rdečega kartona Nastje Čeha v končnici niso uspeli iztržiti. Markovčani tako ostajajo na predzadnjem mestu lestvice, Apače pa na četrtem mestu.
V nedeljskem dopoldnevu smo videli prvo večje presenečenje, ko je Skorba doma ugnala Bukovce. Prvi polčas je pripadel gostom, ki so povedli tik pred odhodom na odmor, ko je Tomaža Gabrovca premagal Damjan Antolič. V nadaljevanju so gostitelji najprej po dobrih desetih minutah nadaljevanja uspeli rezultat izenačiti, ko je zadel Andrej Horvat. Prav Andrej Horvat je nekaj minut zatem uspel preobrniti rezultat v korist Skorbe, ki vodstva več ni izpustila iz rok, ter se je na koncu veselila druge prvenstvene zmage. Bukovci so zdrsnili na tretje mesto, Skorba ostaja na repu lestvice.
V zadnji tekmi uvodnega spomladanskega kroga so Stojnci doma gostili Gerečjo vas. Odločujoči trenutek zanimivega prvenstvenega obračuna se je zgodil po pol ure igre, ko je gostujoči vratar z nespametnim startom izven kazenskega prostora prejel direktni rdeči karton. V vrata je moral rezervist Miha Lešnik, ki pa ni vratar. To prednost so Stojnčani izkoristili tik pred odhodom na odmor, ko je mrežo Gerečanov zatresel Alen Leben. V drugem delu so kljub igralcu manj bili boljši nasprotnik gostje, Stojnčani pa so se orientirali predvsem na hitre protinapade. Enega izmed njih, oziroma zadnjega izmed njih, pa so izkoristili za potrditev zmage, ko je končni rezultat postavil Domen Zupanič. (Andrej Lončarič)
Zapisniki 13. kroga Super lige

1. MNZ PTUJ – 13. krog
Delitev točk v Središču, Tržec slavil v Leskovcu
En izmed zanimivejših obračunov uvodnega spomladanskega kroga je bil zagotovo odigran v Središču ob Dravi, kjer sta se v sosedskem derbiju pomerila domače Središče in Ormož. Srečanje so boljše pričeli Ormožani, ki so povedli v 15. minuti, ko je za vodstvo zadel Patrik Jaušovec. Po dobri uri igre je Jan Vočanec še povišal vodstvo Ormožanov in zgledalo je, da bodo Ormožani prišli do treh točk. A dobrih pet minut pred koncem rednega dela srečanja, je Blaž Borko z zadetkom za znižanjem Središčanom vlil upanje. V tretji minuti sodnikovega dodatka je Aleš Rumež pokazal rdeči karton Davidu Vrbančiču v vrstah Ormoža, ob tem pa še na belo točko, ki jo je za točko uspešno realiziral za svoj drugi zadetek Blaž Borko.
Drugouvrščeni Tržec je prišel do treh točk v Leskovcu, kjer gledalci sicer v prvem polčasu niso videli zadetkov, zato pa so drugi del srečanja izjemno pričeli gostje. Najprej je po desetih minutah nadaljevanja za vodstvo poskrbel Semir Kadrić, ki je le nekaj minut zatem še povišal vodstvo. Leskovčanom kaj več od častnega zadetka dobrih sedem minut pred iztekom rednega dela ni uspelo, končni rezultat je postavil Timotej Krajnc.
Podlehnik in Gorišnica sta se razšla z delitvijo točk, v zanimivem srečanju pa so prvi povedli gostje, ko je zadel Mitja Zagoršek. Sredi prvega polčasa je za izenačenje poskrbel Luka Gajšek, a so gostje iz Gorišnice tik pred odhodom na odmor še enkrat povedli, za novo vodstvo je zadel Blaž Šegula. Točko je gostom zagotovil Matic Feguš dobrih petnajst minut pred iztekom rednega dela.
Grajena je doma prišla do zanesljive zmage proti poljčanskemu Boču. Kar 150 gledalcev je na prvi zadetek čakalo vse do 39. minute, ko je za domače vodstvo zadel Robert Halužan. Sledilo je izenačenje gostov v 44. minuti, ko je domačo mrežo zatresel Blaž Videčnik. A je še v prvem delu enkrat na sceno stopil Robert Halužan, ter Grajeni priigral prednost pred nadaljevanjem. V 66. minuti so gostje ostali brez Žige Novačana, ki je prejel še drugi rumeni karton, kar je Grajeni olajšalo pot do tretjega zadetka ter zmage. Končni rezultat je v 80. minuti postavil Thomas Pihler. (Andrej Lončarič)
Zapisniki 13. kroga 1. MNZ Ptuj