Tekmovanje v ligah MNZ Ptuj
Kar 7 zadetkov v mreži Gerečje vasi


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

SUPER LIGA – 17. krog
Podvinci s sedmico čez Gerečjo vas, Bukovci slavili v Stojncih
V ptujski Super ligi se pred odločilnim 18. krogom, ko se ekipe razdelijo v ligo za prvaka in ligo za obstanek zapleta. Pri samem vrhu sicer ni nič novega, vodilni Podvinci so v ponedeljkovem terminu razbili Gerečjo vas. Podvinčani so imenitno štartali v srečanje in že po dobrih desetih minutah povedli, ko je zadel Uroš Simonič. Le nekaj minut zatem je bil v skoku po kotu najvišji Aleš Čeh, ki je povišal vodstvo gostov. Po dobre pol ure so Gerečani le vzpostavili ravnotežje, ter znižali, ko je Damijan Hertiš imenitno podal v kazenski prostor, svojega vratarja pa je premagal Žiga Ramšak. A sledil je hiter odgovor Podvinčanov, ki so do konca polčasa še dvakrat zatresli mrežo, ko se je še drugič veselil Uroš Simonič, rezultat polčasa pa je postavil Jernej Orovič. V drugi del so boljše vstopili gostje, ter znižali prednost po dobrih sedmih minutah, ko je zadel Aleš Požegar. Sledila je izključitev branilca Gerečanov Nejca Lončariča, kar je omogočilo Podvinčanom lagodnejši zaključek srečanja, ob tem pa so zatresli mrežo Alena Frleža še trikrat, ter se na koncu veselili izjemno visoke zmage, s katero ostajajo na prvem mestu lestvice. Gerečani so z novim porazom ostali na sedmem mestu in imajo za želenim petim mestom dve točki zaostanka.
V drugi ponedeljkovi tekmi so Stojnci v sosedskem derbiju gostili Bukovce. Srečanje so boljše pričeli Stojnci, ki so povedli po dobre pol ure igre, ko je zadel Silvo Meznarič. Še pred polčasom pa so Bukovčani rezultat obrnili v svojo korist po zadetkih Gregorja Hebarja in Matjaža Medveda. Nadaljevanje je povsem pripadlo gostom, ki so na krilih Gregorja Hebarja še dvakrat zadeli, končni rezultat za visoko zmago gostov je v 90. minuti z zadetkom v lastno mrežo postavil Davor Priher.
Hajdina je doma gostila Markovce in prišla do izjemno pomembne zmage v boju za ligo za prvaka. Hajdinčani so dobro pričeli srečanje in sredi prvega polčasa povedli po zadetku Jana Cesarja, ki je le pet minut zatem s svojim drugim zadetkom povišal prednost Hajdinčanov. Tik pred odhodom na odmor je Nastja Čeh znižal zaostanek in tako Markovčanom vlil upanje po preobratu, ki je bilo večje po dobri uri igre, ko je rezultat izenačil Aljaž Majcen. A so Hajdinčani zmogli novo vodstvo, ko je tri izjemno pomembne točke petnajst minut pred iztekom srečanja zagotovil Tomi Štumberger. Hajdina se je tako pred odločilnim krogom zavihtela na četrto mesto, medtem ko Markovci ostajajo deveti.
Bistveno težje od pričakovanega so do treh točk prišli nogometaši Cirkulan, ki so doma gostili zadnjeuvrščeno Skorbo. Tik pred odhodom na odmor so gostitelji ostali brez Tomaža Toplaka, kar je Cirkulanam dodatno otežilo delo, a je Srđan Bajus v 73. minuti uspel premagati Tomaža Gabrovca, ter zagotovil tri točke v boju na prvo mesto. Cirkulane tako še vedno držijo tri točke zaostanka za vodilnimi Podvinci, Skorba ostaja na dnu razpredelnice.
Pragerčani so doma gostili Apače, ter z zmago dodatno zakuhali situacijo v boju za sredino lestvice, ter ligo za prvaka. Prvi polčas na Pragerskem ni ponudil zadetkov, odločilni trenutek srečanja pa se je zgodil v šesti minuti nadaljevanja, ko je Pragerčanom tri točke zagotovil Jan Breznik. Apače so kljub porazu ostale med prvimi petimi ekipami, ter zasedajo peto mesto, Pragersko kljub zmagi še vedno drži osmo mesto. (Andrej Lončarič)

1. MNZ PTUJ – 17. krog
Zavrč do zmage v Leskovcu, Gorišnica slavila proti Ormožu
Zavrč ne popušča in se tudi iz gostovanja v Leskovcu vrača z zmago. Zavrčani so odlično pričeli srečanje in že v 2. minuti povedli, ko je zadel Aleksander Koželj. Leskovčani so v 18. minuti uspeli rezultati izenačiti, ko je završko mrežo zatresel Mihec Mlakar, a sledil je hiter odgovor Zavrčanov. Za novo vodstvo je le tri minute zatem zadel Denis Potočnik. Sledil je imeniten odgovor gostiteljev, ki so po dobre pol ure srečanja rezultat ponovno izenačili, izenačujoči zadetek je dosegel Denis Jaušovec, ki je osem minut zatem s svojim drugim zadetkom poskrbel za popoln preobrat. A Zavrčani so tik pred odhodom na odmor rezultat izenačili, ko je zadel Žiga Domjan. Drugi del srečanja je minil bolj mirno, zmagoviti zadetek za dvanajsto prvenstveno zmago je dosegel Stojan Muršek.
Gorišnica je doma gostila Ormož ter prišla do pete prvenstvene zmage. Gostitelji so povedli v 12. minuti, ko je ormoško mrežo zatresel Gašper Peklar. Po dobrih desetih minutah nadaljevanja je Gorišnica povišala vodstvo, ko je v polno meril Nejc Primožič. Ormožanom kaj več kot častnega zadetka v končnici srečanja ni uspelo, končni rezultat je iz najstrožje kazni postavil Jan Vočanec. Gorišnica se je zavihtela na četrto mesto, Ormož s še sedmim porazom ostaja sedmi.
V Podlehniku je gostovala Grajena, domačinom, katerim ni noben pripisoval večjih možnosti, pa je uspelo presenečenje. Že v deseti minuti srečanja je zmagovalca odločil Martin Trebše. Podlehnik kljub zmagi ostaja deveti, Grajena pa tretja.
Poljčanski Boč je v Tržcu poskrbel za še drugo večje presenečenje kroga, ko je z zadetkom Davida Škrabla po dobre pol ure igre prizadejal poraz favoriziranemu Tržcu. Poljčančani so se z zmago zavihteli na peto mesto, Tržec kljub porazu ostaja drugi. (Andrej Lončarič)

2. MNZ PTUJ – 13. krog
Majšperk s štirico, Makole s šestico
Nogometaši vodilnega Majšperka so na gostovanju pri Oplotnici pričakovano vknjižili novo še dvanajsto zmago v prvenstvu. Za tri točke je s hat-trickom poskrbel Rok Letonja, en zadetek k izdatni zmagi je prispeval Jan Kodrič.
Drugouvrščene Makole so vprašanje zmagovalca proti Zgornji Polskavi rešile že v prvem delu, ko je kar petkrat žoga končala v mreži gostov. Prvi mož Makolčanov ob izdatni zmagi je bil z dvema zadetkoma Tomaž Peterkovič, po enkrat so zadeli Nejc Samastur, David Rojs, Gašper Smogavec in Nejc Gajser.
Hajdoše so doma ugnale Slovenja vas z 2:1, vsi trije zadetki pa so padli v prvem delu. Najprej je za vodstvo Hajdoš poskrbel Matej Novak, vodstvo pa povišal Danijel Vogrinec. Za Slovenja vas je ob tik ob odhodu na odmor zadel Alen Rajh, ki je uspešno realiziral najstrožjo kazen.
Na Spodnji Polskavi so se zmage veselili nogometaši Lovrenca. Prvi polčas je sicer pripadel domačinom, ko je v 16. minuti zadel Tadej Lunežnik. V drugem delu pa so Lovrenčani povsem zasenčili gostitelji, ter kar štirikrat zatresli mrežo Polskave. Za zmago je dvakrat zadel Sandi Pulko, po enkrat pa sta bila natančna Marko Pulko in Alex Kranjc. (Andrej Lončarič)