Tekmovanje v ligah MNZ Ptuj
Cirkulane z zmago v Podvincih le še na -3


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

SUPER LIGA – 14. krog
V Cirkulanam derbi v Podvincih, Pragersko slavilo proti Stojncem
Derbi 14. kroga v ptujski Super ligi je bil odigran v Podvincih, kjer so gostovali nogometaši Cirkulan. Prvi polčas dobrim 120 gledalcem ni ponudil zadetkov. Zato pa so v nadaljevanje imenitno vstopili gostje, ter povedli v sedmi minuti nadaljevanja, ko je Žan Belšak premagal domačega vratarja Ivana Klingerja. Slabih deset minut zatem so gostje še povišali prednost, ko je mrežo Podvinčanov zatresel Rok Kajzer. Podvinčanom do konca srečanja ni uspelo priti niti do zadetka, tako so se osme zmage v prvenstvu veselili nogometaši Cirkulan, ki so se vodilnim Podvinčanom približali na tri točke zaostanka.
V drugi nedeljski tekmi sta se v Bukovcih v sosedskem derbiju pomerila domači Bukovci in gostje iz Markovcev. Prijetno spomladansko vreme je na tribune v Bukovce privabilo kar 200 gledalcev, ki pa niso videli zadetkov. Bukovci so s prvo spomladansko točko ostali na tretjem mestu lestvice, medtem ko Markovčani še vedno držijo predzadnje mesto.
Za največje presenečenje kroga so zagotovo že v soboto poskrbeli nogometaši Pragerskega, ki so pred svojimi gledalci gostili ekipo Stojncev. Pragerčani so povedli sredi prvega polčasa, ko je Primož Novak izkoristil strel iz bele točke in premagal Marka Ladića. Gostje so uspeli rezultat poravnati še v prvem delu srečanja, ko je rezultat izenačil Primož Pernek. Pragerčani so ponovno povedli dobrih dvajset minut pred iztekom srečanja, ko je tri točke Pragerčanom zagotovil Žiga Orešič. Pragersko je kljub zmagi sicer ostalo na osmem mestu, a se točkovno povsem približalo sredini lestvice, medtem ko so Stojnci zdrsnili na šesto mesto.
Do nove zmage, s katero so se utrdili na četrtem mestu, so prišli pred svojimi gledalci nogometaši Apač, ki so doma ugnali Hajdino. Že v 18. minuti so Apačani povedli z zadetkom Davida Kitka. Tik pred odhodom na odmor je prednost rdeče-belih povišal Aljaž Medved. Zadetek upanja Hajdinčanov je po dobri uri igre dosegel Tomi Štumberger, a so Apačani dobrih deset minut pred iztekom srečanja potrdili nove tri točke, ko je končni rezultat postavil Blaž Roškarič. Apače kot že omenjeno držijo četrto mesto, medtem ko je Hajdina zdrsnila na sedmo mesto.
Največji skok po lestvici so naredili nogometaši Gerečje vasi, ki so doma gostili Skorbo. V dokaj enakovrednem prvem polčasu so prvi povedli gostje. Po napaki ožje obrambe vijoličastih, se je sam pred vratarjem znašel Kajetan Brodnjak, ki ni imel večjih težav pri doseganju zadetka. Gerečane je v igro vrnil Sergej Krajnc. Tik preden sta ekipi odšli na odmor je z izvrstnim prostim strelom iz dobrih tridesetih metrov premagal nemočnega Tomaža Gabrovca. V drugem delu so prevladovali gostitelji, in v 72. minuti uspeli rezultat popolnoma obrniti v svojo korist, ko je svoj krstni zadetek v Super ligi dosegel Simon Oduh. Le pet minut zatem je zmagovalca odločil Damjan Hertiš, piko na i prvim trem spomladanskim točkam pa je v 84. minuti postavil Nino Šešo. Gerečani so se z zmago zavihteli na peto mesto lestvice, Skorba ostaja prikovana na dno lestvice. (Andrej Lončarič)
Zapisniki 14. kroga Super lige

1. MNZ PTUJ – 14. krog
Zavrč slavil v Ormožu, Tržec doma remiziral s Središčem
Osrednje srečanje 14. kroga v prvem razredu ptujskega nogometa je bilo odigrano v Ormožu, kjer je gostoval vodilni Zavrč. Ormožani bi z zmago še nekako upali na »čudež«, a zgodilo se je dokaj pričakovano, čeprav so Zavrčani prišlo do zmage po zelo težki poti. V dokaj enakovrednem srečanju je dobrih 150 gledalcev mislilo, da bo videlo delitev točk, ko je na sceno tik pred koncem srečanja stopil Denis Potočnik, ki je premagal Kevina Cafa v 89. minuti, ter tako Zavrčanom zagotovil še deveto prvenstveno zmago. Zavrčani so z zmago ob remiju Tržca še povišali vodstvo na lestvici, Ormož ostaja na petem mestu.
V drugi nedeljski tekmi so se izdatne zmage v Gorišnici veselili nogometaši Leskovca. Gostje so povedli že v 17. minuti, ko je zadel Patrik Kramar. Po dobre pol ure igre je Gorišnico v igro vrnil Leon Mar. Drugi del je povsem pripadel Leskovčanom. Ti so najprej po dobi uri igre ponovno povedli, ko je za novo vodstvo poskrbel Gregor Mlakar. Le štiri minute zatem so Leskovčani povišali vodstvo ob zadetku Denisa Jaušovca, končni rezultat pa je petnajst minut pred iztekom rednega dela s svojim drugim zadetkom postavil Gregor Mlakar.
Drugouvrščeni Tržec je doma gostil ekipo Središča in gledalci so lahko videli izjemno predstavo obeh moštev. Srečanje so boljše pričeli gostitelji, v 14. minuti je namreč domači kapetan Marko Pečnik poskrbel za vodstvo, ki pa ni trajalo dolgo, saj so Središčani le sedem minut zatem rezultat izenačili, ko je domačo mrežo zatresel Miha Sakelšek. Že v sodnikovem dodatku prvega polčasa so Središčani uspeli zadeti še drugič in na odmor oditi s prednostjo, zadel je Matic Panič. Po dobri uri igre so domačini rezultat poravnali, izenačujoč zadetek je dosegel Renato Kolar. A rezultat se je ponovno hitro spremenil. Že v 68. minuti so Središčani ponovno povedli, za novo vodstvo je zadel Mitja Cimerman. Točko je Tržcu dobrih deset minut pred iztekom rednega dela priigral Dejan Skrbinšek. Tržec s točko ostaja drugi, Središče pa na četrtem mestu lestvice.
V drugi sobotni tekmi je Boč doma deklasiral Podlehnik. Gostitelji so imenitno pričeli srečanje in si na krilih Filipa Grobina, ki je v uvodnih sedmih minutah zadel dvakrat, že v začetku pridelali lepo prednost. Poljčančani niso popustili niti v nadaljevanju. Že v 14. minuti so še tretjič zatresli podlehniško mrežo, ko je zadel Blaž Videčnik, le pet minut zatem pa je Rok Jelovšek tako rekoč že rešil vprašanje zmagovalca. Gostom je sicer tik pred odhodom na odmor uspelo rezultat znižati, ko je zadel Denis Škrabl. Tudi v nadaljevanju Poljčančani nadzorovali potek igre, v končnici srečanja pa z zadetkom Gašperja Turšiča postavili piko na i odlični predstavi. Boč je z zmago na lestvici prehitel ravno Podlehnik in sedaj zaseda osmo mesto. (Andrej Lončarič)
Zapisniki 14. kroga 1. MNZ Ptuj

2. MNZ PTUJ – 10. krog
Uvodoma vse »po starem«

Uvodni prvenstveni krog v drugem razredu ni prinesel nobenega presenečenja. Vodilni Majšperk je doma proti Spodnji Polskavi prišel še do devete prvenstvene zmage, s katero ostaja povsem na vrhu pri stoodstotnem izkupičku. Za še deveto zmago Majšperka je v 12. minuti, z edinim zadetkom na srečanju, poskrbel Rene Vrabl, ki je uspešno realiziral najstrožjo kazen.
Rogoznica je z zadetkom Mitje Poliča v 63. minuti doma iztržila peto prvenstveno zmago proti Hajdošam.
Tudi tretja sobotna tekma se je končala z rezultatom 1:0, zmago Zgornji Polskavi proti Lovrencu je v 25. minuti zagotovil Žan Ropič.
V edini nedeljski tekmi so nogometaši Makol visoko odpravili Oplotnico in pričakovano vknjižili še osmo zmago, s katero dihajo za ovratnik vodilnemu Majšperku. Za zmago Makol je dvakrat oplotniško mrežo zatresel David Rojs, po enkrat pa sta bila natančna Gašper Smogavec in Klemen Stojnšek. (Andrej Lončarič)
Zapisniki 10. kroga 2. MNZ Ptuj