Tekmovanja v ligah MNZ Ptuj
Visoka zmaga Drave, fešta v Apačah

V ligah MNZ Ptuj so odigrali srečanja zadnjega kroga, in to v Super ligi in 1. ligi MNZ Ptuj, medtem ko so v 2. ligi MNZ Ptuj končali prejšnji teden.

Super liga – 27. krog
Največ zanimanja je veljalo srečanju na Ptuju, kjer je domača Drava pričakovala druge Stojnce. Že dolgo je jasno, da so Ptujčani prvaki, vprašanje je bilo samo ali bodo prvenstvo končali brez poraza. Domačini niso imeli nobenih težav in visoko premagali svoje nasprotnike in tako samo potrdili svojo premoč v letošnjem prvenstvu. Tako se sedaj lahko mirno pripravijo na finale pokala MNZ Ptuj in kvalifikacijski srečanji za vstop v 3. SNL.
Ormožani so dosegli presenetljivo zmago proti Gerečji vasi, v katerih vratih je bil ponovno izkušeni igralec Jože Šmigoc, ki je zaradi poškodbe vratarjev ponovno zakrpal luknjo.
Podvinci so slavili v Bukovcih. Veliko tega so rešili v prvem polčasu, ko so dosegli tri zadetke, kar je bilo dovolj za minimalno zmago.
Hajdina je doma osvojila točko proti Središču.
Zapisniki Super liga-27.krog

[phpleague type=fixture id=221] [phpleague id=4 type=table latest=false style=general]

1. MNZ Ptuj – 22. krog
Zanimivo je bilo tudi v 1. ligi MNZ Ptuj. Nogometaši Apač, ki so krog pred koncem tudi teoretično potrdili naslov prvaka, so odšli na gostovanje v Tržec, vendar ne kar tako. Spremljalo jih je veliko navijačev v dolgi koloni. Kljub temu, da so izgubili, so znali to dobro proslaviti. Ni manjkalo zastav, trobil in ostalih navijaških rekvizitov.
Drugi Lovrenc je remiziral v Dornavi in tudi zmaga ne bi bila dovolj, da bi bili prvi.
Zanimiva pa so bila srečanja ekip, ki so se borila za obstanek. Gorišnica je visoko slavila v Skorbi in se rešila.
Majšperk je doma premagal Videm, kar pa je bilo premalo, da bi se odlepil od zadnjega mesta. Podvinci in Markovci pa sta remizirala in za točko prehitela Majšperk.
Zapisniki 1.MNZ Ptuj-22.krog

[phpleague type=fixture id=132] [phpleague id=5 type=table latest=false style=general]