Share
Tekma na Grajeni morda odločila prvaka 2. MNZ Ptuj

Tekma na Grajeni morda odločila prvaka 2. MNZ Ptuj

Tekma najboljših ekip lige je opravičila status derbija.

Včeraj se je na stadionu Grajene odvila verjetno odločilna tekma v boju za prvaka 2. MNZ Ptuj. Čeprav so domači igralci še vedno vodilni na lestvici, vendar so s tekmo več potrebovali vsaj neodločen rezultat za varno dokončanje in slavje v ligi. Na drugi strani so gostje iz Spodnje Polskave, po ponesrečenem neodločenem izidu na domači tekmi z ekipo Slovenje vasi (1:1), nujno potrebovali zmago.
Lepo napolnjene tribune, kjer se je zbralo približno 150 gledalcev, morda celo kakšen več, so pričakovale pravi spektakel in so ga na koncu tudi dobile. Že prvi napad na tekmi je pokazal, da domačini ne odstopajo od svoje filozofije in krenili v napad takoj po prvem sodnikovem žvižgu. Gostje so s taktiko protinapadov čakali svojo priložnost in jo v 10. minuti po predložku in visokem skoku Urbana Kosa tudi izkoristili ter povedli z 0:1.
Domačini so nadaljevali s pritiskom, ki se jim je obrestoval v 30. minuti, ko se je po podaji v kazenskem prostoru sam pred gostujočim vratarjem znašel Lozinšek in poravnal rezultat na 1:1. Slavje domačih pa se ni niti poleglo, ko je z najlepšim golom na tekmi (pol volej v padcu v stičišče vratnice in prečke) goste povedel v vodstvo Jaka Špes. To pa je bilo to, kar se tiče zadetkov .
Tekma je nato tekla po načrtih gostov. Domačini so napadali, gostje pa so se fanatično branili in prežali na protinapade, da bi še vsaj 1x zadeli in mirno pripeljali tekmo h koncu. Najlepšo priložnost za izenačenje je imel Fleten Davor, najboljši strelec 2. MNZ Ptuj, ki se je znašel pred praznimi vrati, a je bil dovolj oviran s strani gostujoče obrambe, da se je žoga odkotalila tik mimo vratnice.
Tekma najboljših ekip lige je opravičila status derbija in tudi sodnik Sakelšek je bil na nivoju derbija. V naslednjem krogu ekipa Grajene počiva, gostje iz Spodnje Polskave pa doma pričakujejo nepredvidljivo ekipo Hajdoš in upajo na zmago ter skok na 1. mesto na lestvici.(MFM)

GRAJENA – POLSKAVA AVTOP. GROBELNIK   1 : 2 (1:2)
0:1 Kos Urban 10.
1:1 Lozinšek Denis 30.
1:2 Špes Jaka 32.