Svetla bodočnost ptujskega nogometa

Ljubitelji nogometa, ki spremljajo ligaše, ki izvirajo iz MNZ Ptuj, so lahko zadovoljni, saj imajo prvo, drugo in sedaj še tretjeligaša.

Ljubitelji nogometa, ki spremljajo ligaše, ki izvirajo iz MNZ Ptuj, so lahko zadovoljni, saj imajo prvo, drugo in sedaj še tretjeligaša. Z uvrstitvijo Zavrča v 1. SNL in izpadom Aluminija, so prevlado prevzeli nogometaši Zavrča in to povsem zasluženo. Drava in Aluminij sta jo po dolgih letih izgubila, kot da sta nekoliko zaspala. Razlogov zato je več, predvsem pa je to v slabem kadrovanju. Na Ptuju, ko so bili v prvi ligi, domači igralci in trenerji niso bili kaj dobro cenjeni, veljali so samo igralci od drugod. Ob preveliki masi tujcev vprašljive kvalitete, so lahko bili srečni, da so sploh oblekli dres Drave. Nekaj podobnega se je zgodilo v Kidričevem. Rezultati pa so znani. Kot, da v teh dveh klubih niso znali vključevati svojih mladih nogometašev. Za njih niso bili dobri, drugi pa so jih komaj čakali.
Drava se je po kolapsu le uspela dvigniti in bo sedaj igrala v 3. SNL-vzhod. Bili so tihi ter marljivi in rezultat je tukaj. Do sedaj jim je šlo dobro, prihajajo pa v višjo ligo in verjetno že dobivajo ponudne za pomoč. Vsekakor ne bi bilo dobro, da pridejo tisti, ki so Dravo spravili skorajda na dno. Pomoč je dobrodošla, vendar ne za vsako ceno. Na Ptuju morajo biti potrpežljivi in rezultati bodo hitro prišli. Tako kot so sedaj odigrali v ptujski Super ligi in kvalifikacijah, bi lahko bili zelo visoko v 3. SNL-vzhod.
Želja ljubiteljev nogometa je, da Zavrč ostane v 1. SNL, da se ponovijo dobri obiski tekem, vsaj takšni, kot so bili proti Hajduku in potem ne bi smelo biti težav. Aluminij lahko tudi napreduje, saj so se verjetno kaj naučili v letu igranja v 1. SNL, Drava pa je takoj za njima. Je pa še nekaj klubov v ptujski Super ligi, ki bi lahko nastopali v višjem rangu tekmovanja. Iz nogometnega kota gledano je bodočnost nogometa zagotovljena.

Danilo Klajnšek