Spektakel na Spodnji Polskavi uspel, miroljubni remi

Izjemno zanimivo nogometno srečanje, ki pa se je žal končalo brez zadetkov, smo tokrat ob lepem sončnem vremenu spremljali na Spodnji Polskavi. Veliko število gledalcev je uživalo ob mojstrovinah nekdanjih slovenskih nogometnih reprezentantov, estradnikov in članov domače veteranske ekipe v memorialni tekmi, ki je bila namenjena v spomin na Srečka Juriča, prvega vodjo tekmovanja v MNZ Ptuj in ustanovitelja nogometa v Spodnji Polskavi.
Delegacija obeh ekip je pred srečanjem položila cvetje na grob, začetni udarec na tekmi pa je izvedel njegov sin Robi Jurič.
Estradniki, ki jih vodi nekdanji selektor naše izbrane vrste Slaviša Stojanovič, prav tako odličen glasbenik, je pokazala, da z optimizmom odhaja na svetovno nogometno prvenstvo estradnikov, ki bo od 2. do 12. junija v Moskvi. Mešana ekipa glasbenikov, režiserjev, pisateljev in producentov, okrepljen z nekdanjima reprezentantoma Novakom in Židanom ima kar visoke cilje toda realne cilje v glavne mestu Rusije. »Okostje ekipe sestavljajo glasbeniki, ki že več kot dve desetletji brcamo skupaj pod imenom Slo Pop Rock Team. Okrepitve pa so samo dobrodošle. Nanizali smo kar nekaj odličnih rezultatov, tudi mednarodnih. Osvojitev prvega mesta v skupini, ki vodi v polfinale so naše želje in tudi naš cilj,« pravi Franc Nani Matjašič, ki bo v Moskvi branil tudi barve bistriške občine. Na tekmi sta navdušila Grega Židan (ki je dosegel zadetek, vendar mu ga je glavni sodnik razveljavil, zaradi domnevnega prepovedanega položaja) in Đoni Novak, ki sta zaradi zaprte ceste (prometna nesreča) odigrala le zadnjih petnajst minut tega zanimivega srečanja. Takšnih srečanj pa si tudi v prihodnje želijo gledalci, saj se jih je tokrat izbralo izjemno veliko število, nekaj več kot dvesto.

Spodnja Polskava – Igrišče ob OŠ Antona Ingoliča.
Sodniki: gl. sodnik: D. Ozu, pomočnika: M. Dolenc in L. Zagoršek.

NK SPODNJA POLSKAVA VETERANI – SLOVENSKE ESTRADNE ZVEZDE 0 : 0

NK Spodnja Polskava veterani: Hvalec, Topolovec, Razboršek, Ritonja, Boldir, Koren, Pišta, Trol, Jesenek, Rak, Horvat, Merlak, Partlič, Jurič in Vodušek. Selektor: A. Hvalec

Slovenske estradne zvezde: Jerant, Matjašič, Čirič, Todosovski, Naber, Pečovnik, Zupanc, Maksimovič, Pikalo, Lajovic, Čirjak, Čerič, Vidic, Židan in Novak
Selektor: S. Stojanovič

Foto: Zoran Horvat – SCM