Share
Sp. Polskava avtop. Grobelnik<br>Igra za pozabo, zmaga za zgodovino

Sp. Polskava avtop. Grobelnik
Igra za pozabo, zmaga za zgodovino

Končalo se je po željah gostujočih igralcev, uprave in navijačev. Ekipa Polskave je dobila to po kar so prišli v Lovrenc, zmago.

Končalo se je po željah gostujočih igralcev, uprave in navijačev. Ekipa Polskave je dobila to po kar so prišli v Lovrenc, zmago. Že začetek tekme je pokazal, da so gostje boljši nasprotnik, vendar sta nervoza in pomembnost tekme naredila svoje. Edino omembe vredno iz te tekme so goli in napredovanje gostov, vse to pa se je zgodilo v prve pol ure tekme . V 19. minuti je po prekršku na desni strani v višini kazenskega prostora odlično podal Krćo, kjer je v kazenskem našel kapetana Kosa, ki je znova dokazal, da je odličen strelec z glavo in premagal nemočnega vratarja domačih.
Samo 3 minute kasneje so domačini izenačili iz 11 metrov. Uspešen izvajalec je bil Drevenšek Anton. Navijačem in vsem prisotnim se je nekoliko dvignil pritisk, saj so vedeli, da tudi ekipa Grajene (igrala z neugodnimi Hajdošami) na domačem terenu ne bo popustila in da neodločen rezultat ne bo dovolj za naslov. Takrat se je zgodilo to kar so nekateri pričakovali že vso tekmo. Polskavčani so prestavili v prestavo višje in že 7 minut kasneje vodili. Krćo, ki je prvič dobil priložnost v začetni postavi, je opravičil zaupanje trenerja in s svojim prvencem v dresu novih prvakov, po lepem preigravanju na vrhu kazenskega prostora, poslal rutinirano žogo mimo nemočnega vratarja domače ekipe.
Nato se je do konca spremljala taktična in za gledalce nezanimiva igra, ko se je po zadnjem sodniškem žvižgu začelo slavje novih prvakov. (MFM)

LOVRENC – SP. POLSKAVA AVTOP. GROBELNIK   1 : 2 (1:2)
0:1 Kos Gašper 16.
1:1 Drevenšek Anton 22./11-m
1:2 Krćo Marko 29.

IZJAVE PO TEKMI:

IGOR RITONJA-PATO (predsednik kluba)
Kakšni so občutki kot predsednika kluba, ki je prvak 2. MNZ lige?
Fenomenalni, poglejte kakšno vzdušje, odlično. Živčnega so me delali tako hudo, ker nisem bil na tekmi. Se opravičujem igralcem, klubu, ampak to je čisti užitek.

In kakšna je vizija kluba za naprej?
Ja, treba bo iti naprej. Fantje pravijo, da bi šli še višje, ampak najprej se je treba tu ustaliti in tako naprej.

Za drugo leto pripravljate kakšne spremembe v klubu, izboljšanje infrastrukture ali kaj takega?
Zagotovo, najprej slačilnice. Prvo je to, potem pa bomo videli kako bo še z namakalnim sistemom,…, uff še dosti stvari je.

PRIMOŽ ŠTABEJ-PINGO (trener)
Kakšni so občutki po končani tekmi, po osvojitvi lovorike?
Nepopisni, fantje so si zaslužili to lovoriko z borbenostjo, pravim nastopom, vsaka jim čast.

In kaj pričakuješ od naslednje sezone?
Malo bolj resen pristop. Treba je pridobiti nove igralce, prvo sezono obstati v višji ligi nekje na sredinim, naslednjo sezono pa poskušati tudi višje, če bodo pogoji za to.

Kako boš proslavil ta naslov? Ne vem, če ti je prvi, v glavnem Polskavi je (novi moderni Polskavi), odkar je nastala, to prvi naslov.
Jaz sem že osvojil en naslov, ko sem se uvrstil v tretjo ligo kot igralec, sedaj pa mi je napredovanje uspelo še kot trenerju. Proslavil bom s fanti dokler bo šlo.

GAŠPER KOS-GAFA (kapetan)
Eno vprašanje, kako se počutiš po tej tekmi?
Brez besed, nepopisno, ponosen na soigralce, na navijače, na vse, ki so nas spremljali na tej poti.

Mislim, da imate najboljšo obrambo v ligi. Kaj pričakuješ sedaj od naslednje sezone?
Ja, res je! Vsekakor bo treba trdo delati ter trenirati s polno močjo in videli bomo kaj nam bo prineslo vse skupaj.