Sosedski “El Clasico” po infarktni končnici brez zmagovalca

Rivalstvo med Odranci in Beltinci ter zgolj tri točke razlike na lestvici, sta precej bodla v oči, tako da je bilo za pričakovati sila napet obračun, ki je sloves "sosedskega El Clasica" tudi tokrat zanesljivo ohranil.

Predzadnji, 25 .krog 3. SNL-vzhod za sezono 2013/14 je postregel z nekaj sila zanimivimi dvoboji. Naziv “derbi kroga” pa je definitivno pripadel dvoboju med Odranci in Beltinci. Rivalstvo med kluboma in zgolj tri točke razlike na lestvici, sta precej bodla v oči, tako da je bilo za pričakovati sila napet obračun, ki je sloves “sosedskega El Clasica” tudi tokrat zanesljivo ohranil.
Derbi v Odrancih je v spremenljivem vremenu pospremilo čez 600 ljubiteljev “žogobrca”, ki so večino obračuna spremljali rezervirano, previdno in predvsem taktično nogometno predstavo. Nobena od ekip namreč prav ničesar ni prepustila slučaju, zaključek tekme pa je postregel z dvema zadetkoma. Najprej so po lepi akciji v 89. minuti prek Maroše zadeli gostje. In ko je že vse kazalo na slavje Beltinčanov, je bil v kazenskem prostoru gostov na nedovoljen način zaustavljen najboljši strelec lige, Gostan Roman. Sodnik Šorli je nemudoma pokazal na belo točko, katero je z veliko mero odgovornosti izkoristil kar sam Gostan. Situacija je naletela na glasno negodovanje Beltinčanov, sodnik Šorli je bil v zadnjih minutah tekme prisiljen pokazati kar dva rdeča kartona na strani Beltincev. Pod predčasno prho je poslal nekdanja odranska igralca Horvata in Zlatarja.
Do zadnjega sodnikovega žvižga je ekipama zmanjkalo časa za spremembo izida, neodločen rezultat pa je bil glede na prikazano kar najbolj pravičen. Toda, če bi Tompa ob dveh zadetih vratnicah obakrat zatresel mrežo, Žerdin bil malenkost bolj natančen in Gönc ne bi preprečil strela Sreš Dejana, vprašanje, če bi v Odrancih po tekmi v obeh štabih slavili točko.
Domača članska ekipa je pred tekmo tudi uradno predstavila 420 € vredno donacijo klubu Rudar iz Ugljevika v Republiki Srbski, za nakup nove športne opreme po katastrofalnih poplavah.

ODRANCI – AVTO ŠKAFAR BELTINCI   1 : 1 (0:0)
0:1 Maroša Amadej 89.
1:1 Gostan Roman 91./11-m
R.K.: Zlatar Daniel 91., Horvat Denis 92./Avto Škafar Beltinci

 

Izjave po tekmi:

Rudi Viher, trener NK Odranci: »Odigral se je sosedski derbi, ki je bil čustven, poln emocij. Prvi polčas se je odvijal na sredini igrišča, kar za gledalce ni bilo zanimivo. Nasprotnik se je taktično branil na svoji polovici igrišča in nam otežil pripravo napada. Drugi polčas sta si obe ekipi priigrali lepe priložnosti, zadeli bi lahko eni in drugi. Lepe priložnosti smo si priigrali preko Gostana 2x, vratnica Tompe in za las je mimo vrat streljal še Žerdin. Konec tekme je postregel s pravo dramo, najprej so zadeli sosedi, po naši napaki v 89. minuti, zatem, v 91. minuti, ko so gostje nepravilno zaustavili našega igralca Gostana, še mi, prav preko igralca, nad katerim je bil storjen prekršek. Remi je po mojem mišljenju najbolj pravičen.«

Patrik Raduha, kapetan NK Odranci: »Najprej bi se zahvalil vsem našim navijačem, ki so prišli v tako velikem številu. Sama tekma je bila trda, nasprotnik je dobro stal na igrišču in igral z zgoščeno obrambo, kar nam je oteževalo pripravo napada. V drugem polčasu bi lahko v 10-ih minutah rešili tekmo, saj smo imeli tri lepe priložnosti, ki pa jih nismo izkoristili in bili tako kaznovani s prejetim golom tik pred koncem rednega dela. Nismo se predali in verjeli, da lahko zadenemo, kar se je dve minuti pozneje tudi zgodilo. Glede na dogajanje na igrišču pa je remi kar pravičen rezultat.«

Roman Gostan, strelec edinega domačega zadetka: »Derbi je minil v huronskem ozračju, nobena od ekip pa za vsako ceno ni hotela izgubiti. Vso tekmo smo bili zelo previdni, saj bi lahko vsaka še tako majhna napaka prinesla zadetek nasprotnika. Kljub prejetemu zadetku smo igrali do zadnjega sodnikovega žvižga in prek mene tudi zadeli. Preden sem izvajal enajstmetrovko sem premišljeval, da tokrat za nobeno ceno ne smem razočarati naših navijačev. Uspelo mi je zadeti, delitev točk pa je na koncu čisto pravičen.«

 

 

Dejan Čurić