SOMMER FESTIVAL – Sport & Music/Zgornja Polskava 2014
Apače osvojile prestižni lovoriko »Kelme 2014«

Nogometaši Apač so v Zgornji Polskavi, v finalu največjega članskega amaterskega nogometnega turnirja v Sloveniji »Poletni Super Pokal Kelme 2014«, šele po enajstmetrovkah premagali ekipo Pragerskega in osvojili prvo mesto.

Nogometaši Apač so v Zgornji Polskavi, v finalu največjega članskega amaterskega nogometnega turnirja v Sloveniji »Poletni Super Pokal Kelme 2014«, šele po enajstmetrovkah premagali ekipo Pragerskega in osvojili prvo mesto. Zmagovalci so ob velikem prehodnem pokalu, dobili tudi novi komplet dresov blagovne znamke Kelme, ki jih podarja generalni sponzor turnirja podjetje Patrick sport iz Ljubljane. Tretje mesto je osvojila domača ekipa, Zgornja Polskava, ki je v malem finalu premagala ekipo Vira s 3:0. Peta je bila Spodnja Polskava, šeste Makole, sedma Oplotnica in osma simpatična ekipa NŠ Golgeter Hajdina, ki je osvojila tudi pokal za Fair play.
Najboljši strelec, s štirimi zadetki, je bil Denis Rajšp – NK zgornja Polskava, najboljši vratar je postal Benjamin Valentan – NK Apače, za najboljšega igralca turnirja pa je bil izbran nogometaš Pragerskega, Jan Breznik. Pokale in nagrade najboljšim so podelili župan občine Slovenska Bistrica dr. Ivan Žagar, predsednik DTV Zgornja Polskava Uroš Klajderič in predsednik Sport cluba M ter občinski svetnik Nani Matjašič.
V revijalnem delu nogometnega turnirja so se predstavili mladi zgornjepolskavski nogometaši, ki so prejeli velik aplavz, pa tudi ekipa gasilcev in krajevne skupnosti, ki so pokazali, da jim igra z okroglim usnjem ni tuja. Vse tekme je odlično vodil sodniška trojka Damir Ozu, Rajko Zemljič in Tadej Vodušek.
Organizatorji prvega zgornjepolskavskega festivala športa in glasbe »Sommer Festival« so kljub muhastemu vremenu, ki je ves čas nagajalo, odlično izpeljali celotni festival, čeprav boksarskih dvobojev za Pokal Radia Rogla, zaradi prevelikega dežja in varnosti tekmovalcev v grajskem ringu nismo videli. Glasbeni del festivala je kljub dežnim kapljicam z odličnim nastopom ob zvokih ansambla Preblisk, začinil pevec Gorazd Ademovič, ki je predstavil tudi nekaj pesmi, ki bodo na njegovi novi CD-plošči.
»Organizatorjem čestitke za odlično izpeljano prireditev, športnikom pa čestitke za odlične rezultate. Takšnih prireditev si želimo tudi v bodoče,« je med drugim povedal slavnostni govornik, župan Ivan Žagar.

Poletni Super Pokal Kelme 2014

Rezultati – skupina A:
NŠ GOLGETER HAJDINA : NK ZGORNJA POLSKAVA 0:2
NK MAKOLE : NK PRAGERSKO 0:3
NK MAKOLE : NK ZGORNJA POLSKAVA 0:1
NŠ GOLGETER HAJDINA : NK PRAGERSKO 0:4
NK ZGORNJA POLSKAVA : NK PRAGERSKO 0:0
NK MAKOLE : NŠ GOLGETER HAJDINA 1:1

Lestvica skupina A:
1. NK Pragesko – 7 točk
2. NK Zgornja Polskava- 7 točk
3. NK Makole – 1 točka,
4. NŠ Golgeter Hajdina – 1 točka

Rezultati – skupina B:
NK APAČE : NK OPLOTNICA 1:0
NK VIR : POLSKAVA AVT. GROBELNIK 0:0
POLSKAVA AVT. GROBELNIK : NK OPLOTNICA 0:0
NK APAČE : NK VIR 0:0
NK OPLOTNICA : NK VIR 0:2
NK APAČE : POLSKAVA AVT. GROBELNIK 1:0

Lestvica skupina B:
1. NK Apače – 7 točk
2. NK Vir – 5 točk
3. NK Polskava Avt. Grobelnik – 2 točki
4. NK Oplotnica – 1 točka

Tekma za 7. mesto
NŠ GOLGETER HAJDINA : NK OPLOTNICA 0:1

Tekma za 5. mesto
NK MAKOLE : POLSKAVA AVT. GROBELNIK 0:3

Tekma za 3. mesto – mali finale
NK ZGORNJA POLSKAVA : NK VIR 3:0

Tekma za 1. mesto – veliki finale
NK APAČE : NK PRAGERSKO 0:0, 3:1 (po 11-m)

Končni vrstni red:
1. NK Apače
2. NK Pragersko
3. NK Zgornja Polskava
4. NK Vir
5. NK Polskava Avt. Grobelnik
6. NK Makole
7. NK Oplotnica
8. NŠ Golgeter Hajdina