Sobotne tekme 24. kroga 1. MNZ Maribor: Marjeta in Akumulator do pomembne zmage v boju za obstanek, danes NK Brunšvik potrjuje naslov proti Korotanu


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Včeraj se je  nadaljevalo prvenstvo 1. MNZ Maribor. Marjeta je v srditem boju  iz Limbuša odnesla celo kožo proti ekipi Marles Hiš, veselili so se zmage z 0:1. Akumulator je izkoristil slabšo formo Malečnika in jim zadejal tretji zaporedni poraz, bilo je 2:0 ter še ostaja v igri  za obstanek. Rače in Lenart sta se razšla z neodločenim rezultatom 0:0. Starše so potrdile dvig forme ob zaključku sezone z novo zmago, tokrat so bili boljši od Pece s 3:4. Dobrovce so pričakovano oddelale svojo nalogo in z gladkih 4:0 odpravile odpisani Cerkvenjak. Pravo presenečenje pa smo videli v Rošnji, kjer so domači šokirali Duplek in jih premagali z 2:1, ter tako prišli do 9 točke in se po dolgem času dvignili iz zadnjega mesta.  Zadnji obračun kroga bo danes ob 17:00 na Brunšviku, kjer domača ekipa pričakuje Korotan. V primeru zmage domačih bo Brunšvik prvak 1. MNZ Maribor za sezono 2018/19.

 

POROČILO S TEKME MARLES HIŠE – ŠD MARJETA 0:1 (0:1)

Že od samega začetka je bilo vidno na obeh straneh za kako pomemben obračun gre. Jasno je namreč bilo, da se bo poraženec težko izvlekel iz mest, ki ne zagotavaljo obstanka v 1. MNZ Maribor. Ekipi sta začeli napadati in iskali zadetek, ki bi jim olajšal zadeve pred nadaljevanjem srečanja. V 4. minuti že prva priložnost na tekmi. Pred gostujočimi vrati se je sam znašel Blaž Dobaj, z lobom je poskusil presenetiti Dobnika, ki je uspel blokirati ta poskus, žogo pa je na koncu izpred svojih vrat izbil Gorše. Štiri minute pozneje pa zadetek gostov. Poigravanje vratarja je izkoristil Meglič, ki je poskusil s strelom proti vratom, žogo je iz golove črte izbil Novak, a ta se je odbila do Gorinška, ki je brez težav zatresel prazna vrata Limbušanov in s tem prinesel pomembno vodstvo svoji ekipi. Domači so takoj začeli s pritiski na vrata Marjete in iskali hitro izenačenje. V 27. minuti so si priigrali priložnost, toda po strelu Štruklja se je izkazal Dobnik. Podoben scenarij se je zgodil 5. minut pozneje. Edina razlika je v tem, da se je v priložnosti znašel Ribič, ampak tudi tokrat je veselje domačim preprečil vratar gostov. Že v naslednji minuti pa priložnost za Marjeto. V tem primeru je bila sreča na strani domačih, saj je Gorinšek zadel prečko. V 42. minuti pa se je znova tresel okvir vrat Arzenška, tokrat se je Gorinšek izkazal s podajo, akcijo je zaključeval Meglič in na koncu mu je zmanjkalo nekaj sreče in kaj lahko bi se zgodilo, da bi se domačini pred koncem prvega dela znašli v izgubljenem položaju. Na koncu se je razburljiv prvi polčas končal z minimalnim vodstvom ekipe z Dravskega polja, 0:1.

Drugi polčas pa se je začel po notah gostujoče ekipe. Brez večjih težav so kontrolirali vse poskuse domačih, ki so delovali zmedeno in izgubljeno. Prva polovica drugega dela je minila brez večjih priložnosti na eni in drugi strani. Šele v 72. mintu smo videli prvi pravi poskus. Po hitrem protinapadu so udarili gostje. Znova je sprožil Meglič, tokrat se je vratar domačih izkazal in ohranil Limbušane v igri za točke na tem obračunu. Nato popolno zatišje do 85. minute, ko so domači končno nekako uspeli prebiti obrambo vrsto gostov, streljal je Novak, Dobnik pa je še enkrat dokazal svojo kvaliteto in mrežo ohranil nedotaknjeno. To je bila zadnja priložnost na tekmi in tako so gostje vknjižili zelo pomembne tri točke v boju za obstanek. Po zadnjem sodnikovem žvižgu je bilo veselje v taboru Marjete zares veliko. Veselje pa seveda ni bilo popolno, kajti tudi Akumulator je zmagal in nič še ni odločeno.

Bogomir Špindler, trener domačih: “S predstavo ekipe ne morem biti zadovoljen, saj smo potrebovali zmago ali vsaj točko za mirnejše nadaljevanje. Zdaj pa nismo več odvisni sami od sebe, česar si nismo želeli pred koncem sezone. Mislim, da je jasno da če še želimo upati o obstanku moramo zmagati obe preostali srečanji in čakati na spodrsljaj katere izmed ekip, ki se bori za obstanek.”

Aljaž Dobaj, vezist domačih: “Prepoceni smo prejeli zadetek že v samem začetku tekme, ki nam je nekoliko spodrezal krila. Takoj za tem smo si sicer uspeli priigrati nekaj zrelih priložnosti, ampak žoga ni hotela v mrežo. Jasno pa je, da se je potrebno boriti do samega konca in upati na uspeh. V tem drugem delu smo že premagali Korotan, vemo da je vsaka ekipa premagljiva. Šli bomo na zmago, druga nam več ne preostane.”

Sašo Novak, trener Marjete: “Danes se je videla ta homogenost ekipe, ki nam je manjkala v zadnjih dveh tekmah. Dosegli smo ta zadetek in z borbenostjo zadržali minimalno prednost do konca. Čestitam fantom za nepopustljivost in željo s katero so se lotili današnje tekme, kljub težkemu porazu v prejšnjem krogu.”

Gorazd Gorinšek, strelec zmagovitega zadetka: “Videlo se je že od samega začetka, da gre za izjemno pomembno srečanje. Ta tekma zagotovo ni bila najbolj gledljiva za navijače, ampak na koncu smo prišli do zmage in to je tisto kar šteje. Res je, da smo prišli do zadetka po sreči, s tem pa se ne bomo obremenjevali saj napake so del nogometne igre. Z borbenostjo mislim, da smo si zaslužili vse tri točke. Tako, da v Lenart odhajamo z nekaj dodatne samozavesti, ki smo jo nujno potrebovali. Čeprav se moremo zavedati, da sta še pred nami dve tekmi, ki jih moremo oddelati po svojih najboljših močeh.”