Smej prinesel Odrancem zmago v Turnišču

Turnišče se je predstavilo kot dostojen novinec v ligi in vse do zadnjih minut tekme zmagovalec ni bil znan.

Po deževnem tednu so tretjeligaši tretjič v tej sezoni stopili na zelenice, ki so bile vidno razmočene in po tekmah še vidneje načete. Vseeno je bil odigran popoln krog, odranska ekipa pa je to pot po dveh domačih tekmah prvič v novi sezoni gostovala. Domačin je bil tokrat novinec iz Turnišča, ob igrišču pa se je zbralo nekaj čez 400 ljubiteljev nogometa. Srečanje je bilo sila zanimivo in na račun težkega terena za obe ekipi tudi težko. Domačini so se predstavili kot dostojen novinec v ligi in vse do zadnjih minut tekme zmagovalec ni bil znan.
Domačini so imeli že v uvodnih minutah po prekršku Ivaniča prosti strel iz ugodne pozicije na robu kazenskega prostora. Streljal je nekdanji igralec odranske ekipe, Horvat Aleksander, nastreljal pa le živi zid. Prvo resnejšo priložnost si je gostujoča ekipa pripravila v 22. minuti in ta je prinesla vodilni zadetek.

0:1 Gostan 22.
Zver je z dolgo podajo prenesel igro na desno stran, kjer je bil prost Vori. Sledil je strel, vratar Ritlop je zvit strel s težavo odbil do mladega Horvata, ki pa darila pred golom ni izkoristil, a se vseeno s skrajnimi močmi potrudil, da je pot žoge spremenil dovolj dobro, da jo je Gostan poslal v nebranjeno mrežo. Odranci so tako z golom najboljšega strelca lanske sezone povedli z 0:1.

Domačini so v 31. minuti imeli lepo priložnost za izenačenje, toda predložek Horvata je Šemen z glavo poslal čez gol Raduhe. Do odmora se situacija na igrišču ni spremenila in polčas so dobili gostje z 0:1.
V drugem delu so domačini krenili po izenačenje. V 51. minuti je s strelom s 25m meril Šemen, žoga je zletela malo mimo vrat. V 57. minuti je imel po prenosu igre priložnost Horvat A. Streljal je s strani, sicer nevarno, ampak čez gol.

1:1 Takács 71.
Domači ekipi je dal dodatnega vetra prihod v igro Madžara Takacsa, ki je bil nemudoma nevaren po desnem boku. V 71. minuti so domačini napadali po levi strani, predložek pred gol pa je z glavo odlično izkoristil madžarski rezervist in jo z glavo s pomočjo prečnika poslal v mrežo, ter razveselil domače navijače ob izenačenju na 1:1.

Domači so nato še naprej oblegali vrata Raduhe, sicer neproduktivno, toda minute Turnišča so trajale vse do 80. minute. Ta čas je odranska ekipa imela vseeno priložnost za izenačenje, predložek Žerdina z desne pa je Ivanič izkoristil s strelom s 16m, toda streljal preveč po sredini direktno v roke Ritlopa.
Vse do 89. minute je bila tekma negotova, igra precej raztrgana, želja po zmagi pa na obeh straneh velika. V 86. minuti je trener Rajbar iz rokava potegnil še eno menjavo. Na klop je poklical mladega Horvata, sokrivca za edini zadetek odranske ekipe in na igrišče poslal mladega Smeja. Menjava se je tri minute pozneje izkazala za preudarno in učinkovito.

1:2 Smej 89.
V 89. minuti so Odranci fantje prek Jerebica krenili v napad po levi strani, odločno po zadetek. Prav Jerebic je opravil večino posla in po prodoru poslal predložek pred gol. Domača obramba je žogo sicer izbila, toda le do Smeja, ki se je neoviran znašel na robu kazenskega prostora. Sledil je strel v nebranjen kot Ritlopa, ta pa jo je zgolj s pogledom pospremil v mrežo. Gostujoča ekipa se je veselila vodilnega zadetka v uvodnih minutah, mladi Smej pa je po zadnjem žvižgu sodnika Bukovca postal junak tekme.

Dejan Čurič